Safranbolu ilçesinde engelliler için açılan Engelsiz Kafe’de çeşitli etkinliklere katılan engelli bireyler hem el becerilerini geliştiriyor hem de sosyalleşiyor.
Safranbolu Belediyesi, sosyal belediyecilik faaliyetleri çerçevesinde geçtiğimiz yıl Aralık ayında Emek Mahallesinde bulunan hizmet binasını engellilerin kullanımına sunulan kafeye çevirmişti.
Engelli bireyler ile ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği Engelsiz Kafe’de Halk Eğitim Merkezinde görevli öğretmenlerin eşliğinde el işi, okuma-yazma, resim, müzik, görsel sanatlar ve spor gibi kurslar veriliyor.
Eğitim hayatını tamamlayan engelli bireyler burada aldıkları kurslarla hem el becerilerini geliştiriyor hem de sosyalleşme imkanı yakalıyor.
Safranbolu Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Zeki Korkut, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine yaptığı açıklamada, “21 yaş üzeri çocuklarımız eğitim göremediği için eğitim hayatı bittiği için ya sokaklarda ya da evlerde duruyorlar. Onlara öncelik tanıyarak bu ailelerimizi bir araya getirdik. Dernek çatısı altında birleştirdik. Belediyeden yer temini için talepte bulunduk. Sağ olsun Safranbolu Belediyesi bizi kırmadı ve böyle güzel bir yer tesis ettiler. Bütün ihtiyaçlarımızı giderdiler” dedi.
Korkut, Engelsiz Kafe’de 21 yaş üzeri bireyler için Halk Eğitim Merkezi kanalıyla müzik, resim, spor gibi kurslar açtıklarını belirtti.
Çocuklarının aldıkları kurstan mutlu olduklarını ve güzel vakit geçirdiklerini ifade eden Korkut, Engelsiz Kafe’de düzenlenen etkinliklerle engelli bireylerin davranış olarak değişimler yaşadığını aktardı. (İHA)


Engelli Bireyler “Engelsiz Kafe” de Sosyalleşiyor
Sefer Yılmaz: “Çok üzüntülüyüz”
Bodrum FK Teknik Sorumlusu Sefer Yılmaz, Çorum FK’ya 2-0 mağlup olarak Süper Lig’e yükselme hayaline veda ettikleri karşılaşmanın ardından, “Çok üzüntülüyüz. İçeride bütün futbolcu arkadaşlarımız bu üzüntüyü yaşıyor. Bugün buraya finale çıkmak için gelmiştik” dedi.
Trendyol 1. Lig play-off yarı finali rövanş maçında Bodrum FK, deplasmanda Çorum FK’ya 2-0 mağlup oldu. Bu sonuçla Süper Lig hayaline veda eden Bodrum FK’da teknik sorumlu Sefer Yılmaz, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Çorum’a finale çıkmak için geldiklerini dile getiren Yılmaz, “Çok üzüntülüyüz. İçeride bütün futbolcu arkadaşlarımız bu üzüntüyü yaşıyor. Bugün buraya finale çıkmak için gelmiştik. Ama çok iyi oynadığımız ilk maçta daha farklı skorla gelebilseydik çok daha değişik şeyler olabilirdi. Bugün burada biraz atmosferden de söz etmek lazım. Maçtan önce başlayan olaylar stadyumda da devam etti. Otobüsümüzün camları kırıldı, her türlü şiddete maruz kaldık. Tabii hakemler de biraz bu olayların etkisinde kaldı, sindiler. Bugün Çorum halkı maça iyi hazırlanmış. Sadece takımla değil, bütün seyircisiyle, şiddet olaylarıyla maça iyi hazırlanmışlar. Maalesef kötü şeyler. Biz sezon başından beri sadece futbol oynamaya çalışıyoruz. Bodrum’a gelen bütün takımlara en güzel misafirperverliğimizi gösterdik ama maalesef bugün burada bunu göremedik. O yüzden de üzgünüz. Yoksa tabii ki Çorum FK iyi bir takım. Belki de finalde galip gelip Süper Lig’e de çıkabilir ama bu şeyler üzücü. Futbol adına bugün maalesef çok olaylar yaşandı. İnşallah bir daha yaşanmaz” diye konuştu.


