Safranbolu ilçesinde engelliler için açılan Engelsiz Kafe’de çeşitli etkinliklere katılan engelli bireyler hem el becerilerini geliştiriyor hem de sosyalleşiyor.
Safranbolu Belediyesi, sosyal belediyecilik faaliyetleri çerçevesinde geçtiğimiz yıl Aralık ayında Emek Mahallesinde bulunan hizmet binasını engellilerin kullanımına sunulan kafeye çevirmişti.
Engelli bireyler ile ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği Engelsiz Kafe’de Halk Eğitim Merkezinde görevli öğretmenlerin eşliğinde el işi, okuma-yazma, resim, müzik, görsel sanatlar ve spor gibi kurslar veriliyor.
Eğitim hayatını tamamlayan engelli bireyler burada aldıkları kurslarla hem el becerilerini geliştiriyor hem de sosyalleşme imkanı yakalıyor.
Safranbolu Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Zeki Korkut, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine yaptığı açıklamada, “21 yaş üzeri çocuklarımız eğitim göremediği için eğitim hayatı bittiği için ya sokaklarda ya da evlerde duruyorlar. Onlara öncelik tanıyarak bu ailelerimizi bir araya getirdik. Dernek çatısı altında birleştirdik. Belediyeden yer temini için talepte bulunduk. Sağ olsun Safranbolu Belediyesi bizi kırmadı ve böyle güzel bir yer tesis ettiler. Bütün ihtiyaçlarımızı giderdiler” dedi.
Korkut, Engelsiz Kafe’de 21 yaş üzeri bireyler için Halk Eğitim Merkezi kanalıyla müzik, resim, spor gibi kurslar açtıklarını belirtti.
Çocuklarının aldıkları kurstan mutlu olduklarını ve güzel vakit geçirdiklerini ifade eden Korkut, Engelsiz Kafe’de düzenlenen etkinliklerle engelli bireylerin davranış olarak değişimler yaşadığını aktardı. (İHA)


Engelli Bireyler “Engelsiz Kafe” de Sosyalleşiyor
Trabzonspor’da yeni sezon zirvesi
Trabzonspor’da yeni sezon öncesi planlama çalışmaları kapsamında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Bordo-mavili kulübün yöneticileri ile teknik heyeti, İstanbul’da bir araya gelerek geride kalan sezonu ve yeni döneme ilişkin yol haritasını masaya yatırdı.
Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, Asbaşkan Zeyyat Kafkas, Başkan Yardımcısı İbrahim Şahinkaya, Takım Menajeri Emrah Tok ve Teknik Direktör Fatih Tekke’nin katılımıyla İstanbul’da düzenlenen değerlendirme toplantısında, kulübün sportif ve mali gündemine ilişkin önemli konular görüşüldü.
Geçen sezon ve transfer çalışmaları değerlendirildi
Toplantıda, geride kalan sezonun genel değerlendirmesi yapılırken, devam eden transfer çalışmaları ve mevcut kadro planlaması da ele alındı. Yönetim ve teknik heyet, yeni sezon öncesinde takımın ihtiyaçları doğrultusunda yürütülen çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.
Bütçe, mali yapı ve akademi gündemdeydi
Görüşmede kulübün bütçe planlaması ve mali konuların yanı sıra akademi yapılanmasına ilişkin başlıklar da değerlendirildi. Trabzonspor’un sürdürülebilir başarı hedefi doğrultusunda altyapı organizasyonunun geliştirilmesine yönelik çalışmalar masaya yatırıldı.
Avrupa hedefleri konuşuldu
Toplantıda ayrıca yeni sezon hedefleri ile bordo-mavili ekibin Avrupa kupalarında mücadele edeceği süreçte izlenecek yol haritası üzerinde duruldu. Yönetim ve teknik heyetin, takımın sportif başarılarını artırmaya yönelik planlamalar konusunda görüş birliğine vardığı öğrenildi.


