Endonezya Büyükelçisi Purnama, Amasya’nın turizm elçisi oldu - Karabük Haber Postası
endonezya buyukelcisi purnama amasyanin turizm elcisi oldu 6Gi7RVuq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Şubat, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Endonezya Büyükelçisi Purnama, Amasya’nın turizm elçisi oldu

Endonezya’nın Ankara Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama, ziyaret ettiği Amasya’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini turizm elçisi üzere görüntüledi.

Amasya Valiliği o renkli manzaraları toplumsal medyada paylaşıp dost ülkenin büyükelçisine teşekkür etti. Türkçe ve Endonezce paylaşımda “Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama’ya, Amasya’mızın turizm elçisi de olduğu için teşekkür ediyoruz. Kami mengucapkan terima kasih kepada Duta Besar Ankara Republik Indonesia Achmad Rizal Purnama, yang telah menjadi Duta Pariwisata Amasya” notu yer aldı.

Dağların ortasından Yeşilırmak’ın süzüldüğü Amasya’ya Türkiye’nin başşehri Ankara’dan araçla yaklaşık 3 saat içinde ulaşabildiğine değinen Endonezya Büyükelçisi Purnama, “Amasya elma kenti olarak bilinir. Zira burada epey fazla elma yetiştirilmektedir” dedi.

14. yüzyılda Osmanlı hakimiyetine geçen kentin ‘Şehzadeler şehri’ olarak tanındığına işaret eden Büyükelçi, “Sultan II. Bayezid da dahil olmak üzere birçok Osmanlı şehzadesinin eğitim aldığı bir merkez haline geldi. Şehzadeler burada idare sanatını öğrenmişler. Zira Amasya farklı kavimlerin ve milletlerin yaşadığı bir şehirdi” sözlerini kullandı.

Şehrin dört bir yanını gezip dolaşan Purnama, UNESCO Dünya Mirası Süreksiz Listesi’nde bulunan Harşena Dağı ve Pontus Kral Kaya Mezarları’nın ihtişamıyla gece ışıklandırmasının hoşluğuna de dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
komsuyu tufekle tehdit eden yasli adam gozaltina alindi AAnQHwy7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Nisan, 2026 16:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Komşuyu tüfekle tehdit eden yaşlı adam gözaltına alındı

Samsun’da komşular arasında çıkan tartışma tüfekli tehdide dönüştü. 72 yaşındaki şahıs jandarma tarafından gözaltına alındı.

Olay, Tekkeköy ilçesi Sıtmasuyu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 72 yaşındaki O.G.’nin oğlu ile tartıştığı, bu sırada oğluna küfrettiği, komşusu M.U.’nun ise “Evde eşim var, neden küfrediyorsun” diyerek tepki göstermesi üzerine aralarında çıkan tartışma büyüdü. Bunun ardından O.G. evden aldığı tüfekle havaya ateş etti. M.U., komşusu O.G.’nin kendisine yönelik av tüfeği ile ateş ederek tehditte bulunduğunu ve hakaret ettiğini belirterek şikayetçi oldu.

O.G., Büyüklü Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alındı. Bugün Samsun Adliyesine sevk edilen O.G., çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin