karabuk
İmsak 05:40
Güneş 07:05
Öğle 13:05
İkindi 16:19
Akşam 18:56
Yatsı 20:15
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Ağustos, 2024 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 2dk

En hızlı çay içme yarışmasında şampiyon oldu, Yusuf Dikeç’in pozunu verdi

Rize’de 13. kez yapılan Uluslararası Tulum ve Kemençe Festivali çerçevesinde düzenlenen en hızlı çay içme yarışmasını kazanan Türk, olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil eden Yusuf Dikeç’in pozunu verdi.
Rize merkeze bağlı İslampaşa Mahallesi’nde bulunan sahil kordonunda 13. kez düzenlenen festivalde 14 farklı ülkeden 600 dansçı tulum ve müzik eşliğinde gösteriler sundu. Daha sonrasında "en hızlı çay içme yarışmasına” Türkiye’nin yanı sıra, İran, Gürcistan, Yunanistan, Rusya, Osetya’dan toplam 7 yarışmacı katıldı. 3 dakikada en fazla çay içenin kazanacağı yarışmada ise adaylar ülkelerinin bayrakları önünde yarıştı. Start verilmesi ile sıcak çayları içmeye başlayan bazı adayların ağzı yandı, bazıları da çaylarını değişik şekillerde soğutmaya çalıştı. Verilen süre dolmadan 3 dakikada 3 bardak sıcak çay içen Türk Yiğit Kaan Gök ve İranlı dansçı berabere kaldı. Bunun üzerine ikili arasında tekrardan bir mücadele gerçekleştirildi. Son olarak 2 buçuk bardakla İranlı rakibini geçen Yiğit Kaan Gök 1. oldu. Yarışmada birinci gelen ekibe kupası takdim edildi. Yarışmada birinci olan Gök ise olimpiyatlarda verdiği poz ile bütün dünyaya nam salan Yusuf Dikeç’in pozu ile birinciliğini kutladı.
“Çaylar gerçekten çok sıcaktı”
Yarışmada birinci olduğu için çok gurur duyduğunu belirten Yiğit Kaan Gök, “Çay içme yarışmasında birinci oldum. Bir Türk insanının bu yarışmada birinci olmasından dolayı kendimle gurur duyuyorum. İlk defa yarışmaya katıldım. Çaylar gerçekten çok sıcaktı. Rakiplerde dişliydi. Özellikle İranlı rakibimle finale kaldık. Güzel bir müsabaka oldu. Benim için güzeldi. Herkesin bildiği bir poz. Olimpiyatlarda bir Türk sporcumuzun pozuydu. Ona yad olarak o pozu vermek istedim” şeklinde konuştu.
“13. kez düzenlediğimiz yarışmayı da Türk arkadaşımız kazandı”
Çay içme yarışmasını artık geleneksel hale getirdiklerini ifade eden Festival Koordinatörü Hakan Güven, “Festivalimizin artık geleneksel olan en hızlı çay içme yarışması vardı. 13 yıldır yapıyoruz. 13. kez düzenlediğimiz yarışmayı da Türk arkadaşımız kazandı. Arkadaşımız güzel bir performans ile İranlı rakibini geçti. Sıcak çay içmek çok zor bir olay. Bu yarışma ilk defa zorlu geçti. Normalde beraberlik hiç görmemiştik. İran’da çay seven bir ülkeymiş demek ki. Bu festivalin ve yarışmanın Rize’de yapılması harikaydı. Çayımızı farklı ülkelere de tanıtmış olduk” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
turkiyede ilk universite isgucu uyum programi togude basliyor m4Wm54WV
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mart, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 2dk

Türkiye’de ilk üniversite işgücü uyum programı TOGÜ’de başlıyor

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) ile İŞKUR iş birliğinde hayata geçirilen ve Türkiye’de üniversiteler arasında ilk olma özelliği taşıyan 340 kişilik İşgücü Uyum Programı için protokol imzalandı.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ), istihdam ve mesleki eğitim alanında öncü bir projeye imza atarak Tokat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile stratejik bir iş birliğini hayata geçirdi. Rektörlük makamında düzenlenen törenle imzalanan İşgücü Uyum Programı (İUP) protokolü, Türkiye’de bir üniversite bünyesinde gerçekleştirilen ilk ve tek örnek olmasıyla dikkat çekti.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz ve Tokat İŞKUR İl Müdürü Bekir Fındık tarafından imzalanan protokol kapsamında, 340 kişilik işgücü uyum programında süreç İŞKUR tarafından yürütülecek.
Çalışma hayatına güçlü bir başlangıç
Program katılımcıların kamu kurumlarındaki çalışma kültürüne uyum sağlamalarını, mesleki bilgi ve becerilerini sahada geliştirmelerini amaçlıyor. Teorik eğitimin uygulama ile birleştiği bu süreçte katılımcılar, disiplinli bir iş ortamında deneyim kazanarak gelecekteki kariyer yolculuklarına çok daha donanımlı bir şekilde hazırlanma fırsatı bulacaklar.
Rektör Yılmaz: "Bilgi sahayla buluşuyor"
İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, üniversite-kamu iş birliğinin toplumsal kalkınmadaki rolüne vurgu yaparak: "Bilgi ve deneyimin sahayla buluşması büyük bir değer taşıyor. Bu program sayesinde katılımcılarımız kurumsal çalışma kültürünü yakından tanırken, mesleki gelişimlerine de doğrudan katkı sağlayacaklar. Üniversite olarak bu tür üretken projelere ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.
Sürdürülebilir kariyer için önemli fırsat
Tokat İŞKUR İl Müdürü Bekir Fındık ise projenin sadece bir istihdam adımı olmadığını belirterek; "Bu program, bireylerin çalışma hayatına adaptasyonunu sağlayan, yetkinliklerini artıran ve sürdürülebilir bir kariyerin temellerini atan önemli bir fırsattır" ifadelerini kullandı.
Toplamda 9 ay sürecek olan bu iş birliği kapsamında 340 katılımcının genel sağlık sigortası ve meslek hastalığı primleri İŞKUR tarafından karşılanacak. Ayrıca katılımcılara, program dahilinde çalıştıkları her gün için 1.375 TL net ücret aylık olarak ödenecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin