Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
31 Mayıs, 2017 13:43 tarihinde yayınlandı
0

En düşük emekli maaşı 1500 TL olacak

 

Emekliler Derneği’nin Merkez Bankası verilerini baz alarak yaptığı hesaplamaya göre; Temmuz’da yüzde 6.57 zam alacak olan 2 milyon işçi emeklisinin en düşük maaşı bin 500 TL’ye çıkacak.

Temmuz’da 11.5 milyon emeklinin maaşına son 6 yılın en yüksek zammı yapılacak. Çünkü zammı belirleyen enflasyon ilk 4 ayda yüzde 5.7’yi aştı. Mayıs ve Haziran’da da eksi çıkması beklenmiyor. 15 Mayıs’ta açıklanan Merkez Bankası’nın beklenti anketine göre enflasyon, Mayıs’ta yüzde 0.59, Haziran’da yüzde 0.22 olacak.

93 LİRALIK ARTIŞ

Bu tahminlere göre maaşlara ne kadar zam geleceğini Emekliler Derneği’ne (TÜED) sorduk. Derneğin yaptığı hesaplamaya göre; Temmuz’da SSK işçi emeklisi ile BağKur emeklisinin maaşına yüzde 6.57 zam yapılacak. TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, “Böylece 2000’den önce emekli olanların (2 milyon kişi) en düşük aylığı 93 lira artarak, 1495 liraya çıkacak” dedi.

BAĞKURLU DA ALACAK

2000’den sonra emekli olanların Temmuz’da 41 lira zam alacağını ifade eden Kazım Ergün, “Bu kişilerin taban maaşı 882 liraya çıkacak. Bağkur emeklisi de yüzde 6.57 zam alacak. En düşük Bağkur esnaf emekli aylığı 77 lira artarak 1262 liraya, en düşük Bağkur tarım emeklisi aylığı ise 50 lira artarak 933 liraya yükselecek” açıklamasında bulundu.

MEMUR EMEKLİSİNE FARK ÖDENECEK

Yapılan hesaplamaya göre; memur emeklilerinin Ocak’ta aldığı yüzde 3 zam, enflasyonun altında kaldığı için önce bu fark kapatılacak. Bu da ek yüzde 3.47 zam anlamına geliyor. Ayrıca bunun üstüne Temmuz 2017’de yapılacak olan yüzde 4 zam eklenecek. Bu durumda, en düşük memur aylığı 126 lira aratarak 1784 liraya çıkacak.

GIDA DOLU ÖZEL SEPET

Emeklilerin daha çok temel gıdaya harcama yaptığını söyleyen Ergün, “Enflasyon sepeti yerine; emekli geçim endeksi hazırlanmalı. Emeklinin gerçek ihtiyaçlarını baz alan bir hesaplama yöntemine gidilmeli. Bu sepet bizi yansıtmıyor. Zam yüzdeli değil seyyanen yapılsın. Ramazan ve Kurban bayramlarında da birer maaş ikramiyesi ödensin” diye konuştu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
thorsten fink boyle bir kulubun parcasi oldugum icin cok mutluyum JFEIRTT4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Thorsten Fink: “Böyle bir kulübün parçası olduğum için çok mutluyum”

SAMSUN (İHA) – Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, Göztepe maçının ardından, sezonu güzel bir galibiyetle bitirdiklerini ve bu kulübün bir parçası olduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Trendyol Süper Lig’in son haftasında Samsunspor, sahasında Göztepe’yi 3-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, mücadeleyi değerlendirdi. Kazandıkları için mutlu olduklarını dile getiren Fink, “Bugün çok şey oldu. Sezonu tamamladık. Harika bir sonuç ve çok iyi performansla sezonu tamamladık. Topa sahip olmada ve geçiş oyununda ekili olduğumuzu gösterdik. Herhangi bir iddiamız olmadan oynadık. Gol yemeden maçı tamamlamak da sevindirici. Sezonu artı averajla bitirdik. Takımın sezon genelindeki performansı, iyi başladı, sonrasında düşüşe geçti ve şimdi de harika bir takıma sahip olduğumuzu gösteriyoruz. Bizden ayrılacak hoca ve oyuncular var. Bazı oyuncular ayrılacak, bazıları ayrılmak isteyecek. Transfer dönemi geliyor, oyuncularımıza teklifler gelecek. Ayrılacak oyuncularımıza ve teknik ekibimize şükranlarımızı sunuyorum. İyi bir takım olduğumuzu gösterdik. Böyle bir kulübün parçası olduğum için çok mutluyum. Ayrılıklar sonrası hangi oyuncuları alacağımıza karar vereceğiz. Gelecek oyuncularla alakalı çalışmalarımızı yapacağız” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin