Kanuni Orta Okulu ve Hasan Gemici Eğitim ve Uygulama Okulu Öğretim Üyeleri Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’u Makamında Ziyaret Ettiler.
Birbirlerini kardeş okul olarak anan her iki okul idarecileri Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’a eğitime verdiği katkılardan dolayı teşekkür ettiler.
Başkan Aksoy ise bu tür ziyaretlerin kendisini ayrıca mutlu ettiğini ifade ederken, “Safranbolu Belediyesi olarak çocuklarımıza ve eğitimlerine çok büyük önem veriyoruz. Eğitimde en üst kaliteyi yakalamak için Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Okullarımız ile çok önemli projeler yapmaktayız. Bunu yalnızca okullarımız ile değil SAKEM’e bağlı bilgi evimiz ile de çocuklarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. ben yeniden ziyaretlerinden dolayı her iki okulumuz yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Ziyaretin ardından Hasan Gemici Eğitim ve Uygulama Okulu öğrencilerinden Kevser, Başkan Aksoy’a bir tablo hediye etti.
Aksoy bu güzel tablodan dolayı minik Kevser’i kutlarken, aldığım en anlamlı hediye dedi.


En Anlamlı Hediye Minik Kevser’den
KARABÜK’TE 3 AYLIK 380 KİŞİLİK GEÇİCİ İSTİHDAM
Karabük’te Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında toplam 380 kişilik istihdam için başvurular alınmaya başlandı. Başvurular 7 Mayıs 2026 ile 11 Mayıs 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek
Karabük’te iş arayan vatandaşları yakından ilgilendiren Toplum Yararına Program (TYP) personel alımı için süreç başladı. Kamu kurumlarında geçici süreyle istihdam edilmek üzere toplam 380 kişilik kontenjan açıldı. İŞKUR üzerinden yürütülecek program kapsamında Karabük merkez başta olmak üzere Safranbolu, Yenice, Eskipazar, Ovacık ve Eflani ilçelerinde farklı kamu kurumlarında personel görevlendirilecek. Başvurular 7 Mayıs 2026 tarihinde başladı ve 11 Mayıs 2026 tarihine kadar devam edecek.
EN BÜYÜK KONTENJAN İL YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ’NE
Açıklanan listeye göre en fazla alım, 170 kişilik kontenjan ile Karabük Valiliği İl Yazı İşleri Müdürlüğü bünyesinde yapılacak. Karabük Valiliği İl Özel İdare Genel Sekreterliği için ise 80 kişilik kadro ayrıldı.
Ayrıca; Safranbolu Kaymakamlığına 15 kişi, Karabük Orman İşletme Müdürlüğüne 15 kişi, Karabük İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne (AFAD) 5 kişi, Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğüne 10 kişi, Ovacık Orman İşletme Müdürlüğüne 5 kişi, Ovacık Kaymakamlığına 10 kişi, Eflani Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğüne 15 kişi, Yenice Kaymakamlığına 15 kişi, Yenice Orman İşletme Müdürlüğüne 15 kişi, Eskipazar Kaymakamlığına 15 kişi, Eskipazar Orman İşletme Müdürlüğüne 10 kişi alınacak
ÇALIŞMA SÜRESİ 3 AY OLACAK
TYP kapsamında göreve başlayacak personellerin çalışma tarihleri de netleşti. Programdan faydalanacak vatandaşlar, 1 Haziran 2026 ile 31 Ağustos 2026 tarihleri arasında kamu kurumlarında görev yapacak.
Geçici istihdam sağlayan programın özellikle yaz döneminde işsiz vatandaşlara ekonomik destek sunması bekleniyor.
KURA ÇEKİLİŞİ 14 MAYIS’TA
Başvuruların tamamlanmasının ardından adayların belirlenmesi için noter huzurunda kura çekilişi yapılacak. Kura çekimi, 14 Mayıs 2026 Perşembe günü saat 10.00’da Karabük Valiliği 3 Nisan Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.
Yetkililer, başvuru yapacak vatandaşların belirtilen tarihler arasında işlemlerini eksiksiz tamamlamaları gerektiğini hatırlatırken, sonuçların kura sonrası ilan edileceği bildirildi.

