Reklam
Reklam

Emniyetten Vatandaşa Broşürlü Bilgilendirme

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Aralık, 2015 15:43 tarihinde yayınlandı
0

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik ve Yunus Ekipleri tarafından Dolandırıcılık, Cinsel Taciz, Hırsızlık ve İnsan Ticareti ile ilgili vatandaşları bilgilendirmek amacıyla Karabük Belediyesi önünde broşür ve afiş dağıtımı yapıldı.
Karabük İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsefer burada gazetecilere yaptığı açıklamada; “Emniyet Genel Müdürlüğümüz Asayiş Daire Başkanlığımız tarafından halkımızı bilgilendirmek, aydınlatmak amacıyla çeşitli konularda broşürlerimiz yayınlandı. Bizlerde bunları Karabük halkımıza bildirmek, bazı konularda tedbirli olmaları açısından neler yapmaları gerektiğini içeren öz bilgileri vermek için Asayiş Şubemiz, Toplum Destekli Polisimiz, Yunuslarımız hep birlikte halkımıza dağıtıyoruz” dedi.
Broşürlerin içeriği ile ilgili de kısa bir bilgi veren Müdür Tezsever; “Broşürlerde Oto Hırsızlığında nelere dikkat edilecek, kapımızı nasıl kilitleyeceğiz, açık bırakmayacağız, bununla ilgili aydınlatmalar var. İnsan Ticareti ile ilgili, kaybolan çocuklarımız, kadınlarımızla ilgili insan ticaretinin ne olduğunu anlatan kısa bir bilgilendirme var. 155 Polis İmdat çok önemli bir husus bununla ilgili var nedir en ufak şeyde biz polisiye tedbirlerimizi alıyoruz ama her şeyden haberimiz olmayabiliyor bunlarda da halkımızla birlikte sırt sırta görev yapabilmenin önemini belirten 155”i muhakkak görülen her türlü olumsuzlukta vatandaşımızın aramasının önemi broşürde belirtiliyor. Yine genç yaşlı demeden, eğitim görmüş görmemiş demeden ülkemizde dolandırıcılık olayları var o yüzden bunlara karşı önlem alabilmek amacıyla da çeşitli bilgilendirme, nelere dikkat edilmesi gerektiği, herhangi bir kişi telefonla ben polisim, askerim, savcıyım diye aradığında hemen polisin aranması ile ilgili bilgilendirme yapılıyor. Yine hırsızlık olaylarıyla ilgili var. Bunda da vatandaşlarımız nelere dikkat etmesi gerekiyor, evden, otodan kapımızı nasıl kilitlememiz, dikkat etmemiz gereken hususlarla ilgili açıklamalar var” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karabük’te asfalt sezonu başladı

karabukte asfalt sezonu basladi FMp8yrSf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük İl Özel İdaresi tarafından 2026 yılı asfalt sezonunun startı Ovacık ilçesinde düzenlenen programla verildi.

Ovacık’ta gerçekleştirilen asfalt serim programına Ovacık Kaymakamı Öznur Güler Kıyak, AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Okan Kirman, Karabük İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, İl Genel Meclis üyeleri, kurum müdürleri, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Programda, 2026 yılı asfalt sezonu kapsamında yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verilirken, kırsal bölgelerde ulaşım kalitesinin artırılması amacıyla sıcak asfalt çalışmalarının il genelinde aralıksız sürdürüleceği belirtildi.

Karabük İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, yeni sezonda da vatandaşlara daha güvenli ve konforlu ulaşım imkanı sunmanın hedeflendiği ifade edilerek, belirlenen program doğrultusunda köy yollarında asfalt çalışmalarının devam edeceği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, asfalt sezonunun Karabük’e ve ilçelere hayırlı olması temennisinde bulunularak, sahada görev yapan personele kazasız ve sorunsuz bir çalışma dönemi dilendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin