Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik ve Yunus Ekipleri tarafından Dolandırıcılık, Cinsel Taciz, Hırsızlık ve İnsan Ticareti ile ilgili vatandaşları bilgilendirmek amacıyla Karabük Belediyesi önünde broşür ve afiş dağıtımı yapıldı.
Karabük İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsefer burada gazetecilere yaptığı açıklamada; “Emniyet Genel Müdürlüğümüz Asayiş Daire Başkanlığımız tarafından halkımızı bilgilendirmek, aydınlatmak amacıyla çeşitli konularda broşürlerimiz yayınlandı. Bizlerde bunları Karabük halkımıza bildirmek, bazı konularda tedbirli olmaları açısından neler yapmaları gerektiğini içeren öz bilgileri vermek için Asayiş Şubemiz, Toplum Destekli Polisimiz, Yunuslarımız hep birlikte halkımıza dağıtıyoruz” dedi.
Broşürlerin içeriği ile ilgili de kısa bir bilgi veren Müdür Tezsever; “Broşürlerde Oto Hırsızlığında nelere dikkat edilecek, kapımızı nasıl kilitleyeceğiz, açık bırakmayacağız, bununla ilgili aydınlatmalar var. İnsan Ticareti ile ilgili, kaybolan çocuklarımız, kadınlarımızla ilgili insan ticaretinin ne olduğunu anlatan kısa bir bilgilendirme var. 155 Polis İmdat çok önemli bir husus bununla ilgili var nedir en ufak şeyde biz polisiye tedbirlerimizi alıyoruz ama her şeyden haberimiz olmayabiliyor bunlarda da halkımızla birlikte sırt sırta görev yapabilmenin önemini belirten 155”i muhakkak görülen her türlü olumsuzlukta vatandaşımızın aramasının önemi broşürde belirtiliyor. Yine genç yaşlı demeden, eğitim görmüş görmemiş demeden ülkemizde dolandırıcılık olayları var o yüzden bunlara karşı önlem alabilmek amacıyla da çeşitli bilgilendirme, nelere dikkat edilmesi gerektiği, herhangi bir kişi telefonla ben polisim, askerim, savcıyım diye aradığında hemen polisin aranması ile ilgili bilgilendirme yapılıyor. Yine hırsızlık olaylarıyla ilgili var. Bunda da vatandaşlarımız nelere dikkat etmesi gerekiyor, evden, otodan kapımızı nasıl kilitlememiz, dikkat etmemiz gereken hususlarla ilgili açıklamalar var” diye konuştu.


Emniyetten Vatandaşa Broşürlü Bilgilendirme
Bartın’da şiddetli fırtına: ağaçlar Otomobillerin üzerine devrildi
Bartın’da akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren fırtınanın şiddetini artırmasıyla ağaçlar otomobillerin üzerine devrildi.
Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış ve fırtına sonrası Bartın’ın Ellibaş Köyü’nde, düğün yapılan bir alanın yakınındaki ağaç fırtına nedeniyle devrildi. Büyük bir gürültüyle devrilen ağaç, düğüne katılanlarda paniğe neden olurken, altında kalan 3 otomobilde hasar meydana geldi. Bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, devrilen ağacı keserek araçları çıkardı.
Öte yandan Bartın’ın Amasra ilçesi Küçük Liman mevkiinde ise bir ağaç, park halindeki otomobilin üzerine düştü. İhbar üzerine olaya müdahale eden ekipler ağacı kısa sürede olay yerinden kaldırırken, otomobilde maddi hasar meydana geldiği öğrenildi.


