Reklam
Reklam
66effedfbfdf2 jpg
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
22 Eylül, 2024 14:26 tarihinde yayınlandı
0

Emniyet’ten Borsa Simsarlarına Darbe..!

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen operasyonlar neticesinde, borsada yatırım yaparak yüksek kazanç elde etme vaadiyle dolandırıcılık yapan şebeke çökertildi

 

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü’nün yürüttüğü operasyonda, “borsada yatırım yaparak yüksek kazanç elde etme” vaadiyle 29 ilde 41 farklı dolandırıcılık olayına karışan şüphelilere yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda İstanbul, Sakarya ve Kırşehir’de 6 kişi yakalandı. Şahısların, vatandaşları yaklaşık 1 milyon dolar dolandırdığı tespit edildi.

10 AYLIK TEKNİK TAKİP

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, 10 ay süren teknik takip sonrası, kendilerini yatırım danışmanı olarak tanıtarak “borsada yüksek kazanç” vaadiyle dolandırıcılık yapan şüphelilerin izini sürdü. Şahısların, suçtan elde ettikleri gelirleri paravan şirketler üzerinden şahsi hesaplara ve ardından tespit edilemeyen kripto varlık cüzdanlarına aktardıkları belirlendi. Ayrıca, bir kısım gelirlerin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki şirketlere yönlendirildiği ortaya çıktı.

EŞ ZAMANLI OPERASYONLARLA YAKALANDILAR

Şahısların yakalanması amacıyla İstanbul, Sakarya ve Kırşehir’de eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlar sonucunda İstanbul’da 2, Sakarya’da 3 ve Kırşehir’de 1 kişi gözaltına alındı. Yapılan incelemelerde, 2 kişinin halihazırda cezaevinde olduğu, 4 kişinin ise yurt dışında bulunduğu tespit edildi.

7 KİŞİ TUTUKLANDI

Gözaltına alınan şüphelilerden biri savcılık tarafından serbest bırakılırken, mahkemeye sevk edilen 5 kişi ve halihazırda cezaevinde bulunan 2 kişi olmak üzere toplam 7 kişi tutuklandı.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
xaxaxaxaxxaxa
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
13 Mayıs, 2026 14:53 tarihinde yayınlandı
0

KTSO’ya DMO bilgilendirme ziyareti

Devlet Malzeme Ofisi Bursa Şube Müdürü Atıf Al, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz’ı ziyaret etti. Görüşmede KTSO Genel Sekreteri Hasan Kaya de hazır bulundu.

Ziyarette, Devlet Malzeme Ofisi’nin alım ve tedarik süreçleri ile kamu tedarik sistemine entegrasyon konuları ele alındı. DMO Bursa Şube Müdürü Atıf Al, özellikle yerel firmaların kamu alımlarında daha etkin rol üstlenebilmesi için gerekli başvuru kriterleri ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi. Al ayrıca, DMO’nun işleyiş mekanizması ve tedarik süreçlerine ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.

Görüşmede kamu kurumları ile özel sektör arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi, tedarik süreçlerinde kalite ve sürdürülebilirlik anlayışının güçlendirilmesi ile Karabük firmalarının kamu tedarik zincirinde daha fazla yer alması konuları da gündeme geldi. Karşılıklı fikir alışverişi şeklinde geçen toplantıda, kamu alımlarında doğru bilgilendirme ve kurumsal iş birliğinin önemine dikkat çekildi.

KTSO Başkanı Fatih Çapraz ise nazik ziyaretleri ve paylaştığı bilgiler dolayısıyla DMO Bursa Şube Müdürü Atıf Al’a teşekkür ederek, 100 yıllık köklü geçmişe sahip Devlet Malzeme Ofisi’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin