Reklam
Reklam
66effedfbfdf2 jpg
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
22 Eylül, 2024 14:26 tarihinde yayınlandı
0

Emniyet’ten Borsa Simsarlarına Darbe..!

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen operasyonlar neticesinde, borsada yatırım yaparak yüksek kazanç elde etme vaadiyle dolandırıcılık yapan şebeke çökertildi

 

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü’nün yürüttüğü operasyonda, “borsada yatırım yaparak yüksek kazanç elde etme” vaadiyle 29 ilde 41 farklı dolandırıcılık olayına karışan şüphelilere yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda İstanbul, Sakarya ve Kırşehir’de 6 kişi yakalandı. Şahısların, vatandaşları yaklaşık 1 milyon dolar dolandırdığı tespit edildi.

10 AYLIK TEKNİK TAKİP

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, 10 ay süren teknik takip sonrası, kendilerini yatırım danışmanı olarak tanıtarak “borsada yüksek kazanç” vaadiyle dolandırıcılık yapan şüphelilerin izini sürdü. Şahısların, suçtan elde ettikleri gelirleri paravan şirketler üzerinden şahsi hesaplara ve ardından tespit edilemeyen kripto varlık cüzdanlarına aktardıkları belirlendi. Ayrıca, bir kısım gelirlerin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki şirketlere yönlendirildiği ortaya çıktı.

EŞ ZAMANLI OPERASYONLARLA YAKALANDILAR

Şahısların yakalanması amacıyla İstanbul, Sakarya ve Kırşehir’de eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlar sonucunda İstanbul’da 2, Sakarya’da 3 ve Kırşehir’de 1 kişi gözaltına alındı. Yapılan incelemelerde, 2 kişinin halihazırda cezaevinde olduğu, 4 kişinin ise yurt dışında bulunduğu tespit edildi.

7 KİŞİ TUTUKLANDI

Gözaltına alınan şüphelilerden biri savcılık tarafından serbest bırakılırken, mahkemeye sevk edilen 5 kişi ve halihazırda cezaevinde bulunan 2 kişi olmak üzere toplam 7 kişi tutuklandı.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
2026 yili yas cay taban fiyati 35 tl oldu 1ZI1HvlH
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 08:52 tarihinde yayınlandı
0
0

2026 yılı yaş çay taban fiyatı 35 TL oldu

AK Parti Rize Milletvekili Harun Mertoğlu, “2026 yılı yaş çay alım fiyatı 35 TL olarak belirlenmiştir. ÇAYKUR tarafından gerekli açıklama bilahare yapılacaktır” dedi.

Geçmişte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sonrasında dönemin Tarım ve Hayvancılık Bakanı tarafından açıklanan yaş çay taban fiyatı bu yıl AK Parti Rize Milletvekili Harun Mertoğlu tarafından açıklandı. Meclis kürsüsünde söz alan Milletvekili Mertoğlu, 2025 yılında 25 TL olarak açıklanan yaş çay taban fiyatının bu yıl 35 TL olduğunu dile getirdi. Mertoğlu, “AK Parti Rize Milletvekili yaş çay taban fiyatını meclis kürsüsünden açıkladı. Mertoğlu, “2026 yılı yaş çay alım fiyatı 35 TL olarak belirlenmiştir. ÇAYKUR tarafından gerekli açıklama bilahare yapılacaktır. Yıllık enflasyon oranının üzerinde yapılan bu artışla birlikte üreticimizin alın teri korunmuş, çay müstahsillerimizin yanında olunduğu bir kez daha ortaya konmuştur. Çay; Rize ve bölgemiz için sadece bir tarım ürünü değil; emeğin, bereketin ve geçimin adıdır. Her zaman üreticimizin yanında olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çay üreticilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin