Reklam
Reklam
66effedfbfdf2 jpg
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
22 Eylül, 2024 14:26 tarihinde yayınlandı
0

Emniyet’ten Borsa Simsarlarına Darbe..!

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen operasyonlar neticesinde, borsada yatırım yaparak yüksek kazanç elde etme vaadiyle dolandırıcılık yapan şebeke çökertildi

 

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü’nün yürüttüğü operasyonda, “borsada yatırım yaparak yüksek kazanç elde etme” vaadiyle 29 ilde 41 farklı dolandırıcılık olayına karışan şüphelilere yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda İstanbul, Sakarya ve Kırşehir’de 6 kişi yakalandı. Şahısların, vatandaşları yaklaşık 1 milyon dolar dolandırdığı tespit edildi.

10 AYLIK TEKNİK TAKİP

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, 10 ay süren teknik takip sonrası, kendilerini yatırım danışmanı olarak tanıtarak “borsada yüksek kazanç” vaadiyle dolandırıcılık yapan şüphelilerin izini sürdü. Şahısların, suçtan elde ettikleri gelirleri paravan şirketler üzerinden şahsi hesaplara ve ardından tespit edilemeyen kripto varlık cüzdanlarına aktardıkları belirlendi. Ayrıca, bir kısım gelirlerin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki şirketlere yönlendirildiği ortaya çıktı.

EŞ ZAMANLI OPERASYONLARLA YAKALANDILAR

Şahısların yakalanması amacıyla İstanbul, Sakarya ve Kırşehir’de eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlar sonucunda İstanbul’da 2, Sakarya’da 3 ve Kırşehir’de 1 kişi gözaltına alındı. Yapılan incelemelerde, 2 kişinin halihazırda cezaevinde olduğu, 4 kişinin ise yurt dışında bulunduğu tespit edildi.

7 KİŞİ TUTUKLANDI

Gözaltına alınan şüphelilerden biri savcılık tarafından serbest bırakılırken, mahkemeye sevk edilen 5 kişi ve halihazırda cezaevinde bulunan 2 kişi olmak üzere toplam 7 kişi tutuklandı.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
vali hacibektasoglundan trafik ekiplerine basari belgesi ZcgtJVfS
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Hacıbektaşoğlu’ndan trafik ekiplerine başarı belgesi

Zonguldak’ta Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, trafik düzeninin korunması ve trafik bilincinin artırılması amacıyla üstün gayret ve özveriyle görev yapan emniyet ve jandarma trafik personeli, Vali Osman Hacıbektaşoğlu tarafından başarı belgesi ile taltif edildi.

Vali Hacıbektaşoğlu, trafik güvenliğinin toplum huzuru açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, gece gündüz demeden fedakârca görev yapan trafik personelinin çalışmalarının takdire şayan olduğunu ifade etti.

Trafik kazalarının önlenmesi, sürücülerde trafik bilincinin geliştirilmesi ve güvenli ulaşımın sağlanması adına yürütülen denetim ve eğitim faaliyetlerinin kararlılıkla sürdürüldüğünü belirten Vali Hacıbektaşoğlu, görevlerinde üstün başarı gösteren personele teşekkür etti.

Zonguldak Valiliği makamında gerçekleşen programa, Zonguldak Vali Yardımcısı Şenol Levent Elmacıoğlu, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Orhan Kaş ile emniyet ve jandarma ekipleri katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin