Karabük’te görevli emniyet personelleri için rütbe terfi töreni düzenlendi.
İl Emniyet Müdürlüğünde görev yapan ve bir üst rütbeye terfi eden emniyet personelleri için Valilik Toplantı Salonunda rütbe terfi töreni düzenlendi. Törene Vali Mustafa Yavuz ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri ile emniyet mensupları katıldı.
Vali Yavuz rütbe alan emniyet mensuplarını tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi.
Polis teşkilatının, güvenlik güçlerinin suç ve suçluyla mücadelede fedakârca çalıştığını ifade eden Yavuz, “Halkımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için geceli gündüzlü çalışan fedakar emniyet teşkilatı Karabük halkıyla bütünleşiyor” dedi.
Tören, terfi alan personele apoletlerinin takılmasıyla sona erdi.


Emniyet personellerine yeni rütbeleri takıldı
Turhal’da Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı
Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.
Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.
Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; “Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı” dedi.

