Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ’dan Trafik Haftası Mesajı

Nurettin Acar tarafından
07 Mayıs, 2020 16:20 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, trafik haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Tuğ mesajında, ülkemizde trafik kazalarının her yıl çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine, çok sayıda insanın yaralanmasına ve çok ciddi maddi hasarlar oluşturarak can, mal ve iş gücü kaybına neden olduğunu belirterek, “Bugün dünyayı ve ülkemizi kasıp kavuran ve gün itibariyle dünyada 241 bin, ülkemizde de 3 bin 450 civarında vatandaşımızın ölüme yol açan bir virüsün (Covid-19) ülkemizde ve tüm dünyada oluşturduğu kaos ve en üst alarm durumuna karşın; trafiğin her yıl değişmeyen bu ölümcül, yakıcı ve yıkıcı tablosu karşısındaki genel duyarsızlık, ülkemizdeki 83 milyon yol kullanıcısı olarak hepimizi bir kez daha ve derinden düşündürmelidir. Trafik kazalarının gerçekleşme nedenlerine bakıldığında, meydana gelen kazaların yüzde 95’inin insan hatasından kaynaklandığı görülmektedir. Bu durumun önüne geçmek için İçişleri Bakanlığımız ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz trafik eğitimine büyük önem vererek ‘Trafik kurallarına duyarlı ve bu kuralların uygulamaya geçirilmesinde bilinçli yeni nesiller yetiştirmek’ için çalışmalar yürütmektedir” ifadelerini kullandı. Kurallara uymanın kendimizi ve sevdiklerimizi hayata bağlayacağını kaydeden Tuğ, şu ifadelere yer verdi: “Trafikte emniyet kemeri kullanımı, ölümleri ve ölümcül yaralanma riskini çok büyük oranda azaltmaktadır. Seyir halinde takip mesafesini korumak, hız limitlerine uymak, hatalı sollama yapmamak, yaya geçitlerine yaklaştığımızda hızımızı azaltarak önceliği yayalara vermek, ambulans, itfaiye ve güvenlik araçları ile diğer acil müdahale araçlarına trafikte fermuar tekniği ile yol vermek bizim sevdiklerimizin ve diğer tüm insanların hayatlarını kolaylaştıracak ve emniyete alacak temel kurallardır.”

Bizi sosyal medyadan takip edin

Samsunspor, Sivasspor maçı hazırlıklarına devam ediyor

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

SAMSUN (İHA) – Trendyol Süper Lig takımlarından Samsunspor, haftalardır koruduğu lig 3.’lüğünü tekrar geri almak için Sivasspor maçı hazırlıklarına devam ediyor.
Süper Lig’de 24 haftadır birinci 3 sırada yer alan Samsunspor, BAY geçtiği bu hafta sonunda üçüncülüğü Beşiktaş’a kaybetti. Avrupa kupalarına katılma manasında avantaj sağlayacak lig üçüncülüğünü geri kazanmak için çalışmalarını sürdüren Samsunspor, kümede kalma çabası veren Sivasspor ile kendi alanında karşılaşacak. Alman Teknik Yönetici Thomas Reis idaresinde Nuri Asan Tesisleri’nde müsabakaya hazırlanan Samsun Temsilcisi, günün idmanını ısınma, patlayıcı kuvvet, dar alanda istikametsiz oyun ve amaçlı oyun ile tamamladı.
58 puanlı Beşiktaş’ın 1 puan gerisinde bulunan Samsunspor, Sivasspor ile ligin 36. hafta karşılaşmasında 18 Mayıs Pazar günü saat 19.00’da 19 Mayıs Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. Çaba Samsunspor için Avrupa’ya iştirak manasında kıymet taşırken, Sivasspor için de kümede kalma manasında hayati değer taşıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.