Karabük’te Türk Polis Teşkilatının 174. Yılı etkinlikleri kapsamında araç kullanırken takılması gereken emniyet kemerinin önemi simülasyon aracıyla anlatıldı.
Karabük’te Trafik Eğitim ve Planlama Daire Başkanlığı tarafından emniyet kemerinin önemini uygulamalı bir şekilde göstermek için Kemal Güneş Caddesi’nde Trafik Simülasyon Aracı kuruldu. Simülasyon ile araca binen vatandaşlar trafik kazasında emniyet kemeri takılmadığında karşılaşabilecekleri riskleri uygulamalı olarak görürken, simülasyon ile verilen eğitimde emniyet kemeri takma oranını yükselterek kaza sonucu ölüm ve yaralanmayı azaltmak amaçlanıyor.
Etkinlik ile ilgili açıklama yapan Şehir İçi Bölge Trafik Şube Müdür Vekili Komiser Yardımcısı Mehmet Yücel Kafkas, Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre dünyada 1 milyon 250 bin kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğini belirterek, “Ülkemizde de her yıl yaklaşık 7-8 bin civarında vatandaşımızın hayatını kaybettiğini istatistik verilerinden öğrenmekteyiz. Bu ölüm ve yaralanmayı en aza indirgeyebilmek için trafik denetimlerini her ne kadar yapsak da bunun önüne geçmekte zorlanıyoruz. Özellikle ölümlü ve yaralanmalı kazalarda insan hatası yüzde 90 civarında kusur olduğunu görüyoruz. Bunun 8.4’ünün ise yaya kusurlu kaynaklı olduğunu görüyoruz. Yüzde 0.3 yol, yüzde 0.3 ise araç hatalarından kaynaklı.” dedi.
“ŞUANDA ÇOK YOĞUN BİR İLGİ VAR”
Kafkas, Karabüklü vatandaşlara emniyet kemerinin önemini anlatmak ve uygulamalı olarak göstermek için Trafik Eğitim Daire Başkanlığı tarafından simülasyon aracının gönderildiğini ifade ederek şunları söyledi: “Şuanda çok yoğun bir ilgi var. Öncelikle bu eğitim aracına ilgi gösteren vatandaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü olarak ilerleyen günlerde emniyet kemeri ile ilgili sık sık denetim yapacağız. Öncelikle vatandaşlarımıza eğitim vermek, uyarmak adına böyle bir organizasyon yaptık. Buradan tüm vatandaşlarımıza emniyet kemerini muhakkak taksınlar.”
Emniyet kemerinin önemi simülasyon aracı ile anlatılıyor
Kozlu Belediye Meclisi Mayıs ayı 1. oturumu yapıldı
Kozlu Belediye Meclisi’nin 4 Mayıs 2026 Pazartesi günü saat 10.30’da gerçekleştirilen 1. oturumunda çeşitli gündem maddeleri görüşüldü.
Kozlu Belediye Meclisi’nde yoklama ve açılışın ardından gündem maddeleri okunarak bir önceki toplantıya ait tutanak özeti görüşüldü. Toplantıda 2025 yılı gelir gider kesin hesabı oy birliği ile kabul edildi.
Gelirler Müdürlüğü’nün “Belediyemiz İktisadi ve Sosyal Tesislerindeki Uygulanacak Fiyat Tarifelerinin Belirlenmesi” ile ilgili talebi görüşülerek düzenleme yapılmak üzere değerlendirmeye alındı. “Su Aboneliği Güvence Bedelinin İadesi” ile ilgili madde ise oy birliği ile kabul edildi.
Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün “Zonguldak İçme Suyu Tüneli ve Kanal İnşaatı Protokolü” ile ilgili talebi ile Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün “Toplu Taşıma Ücretlerine Zam” talebi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
Toplantıda ayrıca gündem dışı madde de görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Belediye Meclisi’nin ikinci oturumunun ilerleyen günlerde yapılacağı öğrenildi.


