Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
16 Nisan, 2019 14:57 tarihinde yayınlandı
0

Emniyet kemeri takmayan sürücülere ceza yağdı 

Karabük’te İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yaralanmalı ve ölümlü kazaları azaltmak amacıyla emniyet kemeri uygulaması yapıldı.
İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma İl Komutanlığı ekipleri ortaklığında Valilik çevre yolunda araçlar durdurulup, emniyet kemeri kontrolü yapıldı. Yaralanmalı ve ölümlü kazaları azaltmak amacıyla yapılan uygulamada emniyet kemeri takmayan çok sayıda sürücüye trafik ekipleri ceza yazarken, birçok araç sürücüsünün şehir içi trafikte genelde kısa mesafe olduğu için emniyet kemeri takmadığı tespit edildi.
Şehir İçi Bölge Trafik Şube Müdür Vekili Komiser Yardımcısı Mehmet Kafkas, “İl Jandarma Komutanlığının katılımı ile böyle bir denetim yaptık. Buradaki amacımız kesinlikle ceza yazmak değil. Vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde seyahat etmelerini tamamlamaktır” dedi.
“İlk öncelikli hedefimiz yaralanmalı ve ölümlü kazaların sayısını nasıl azaltabiliriz onun hesabındayız” diyen Kafkas, “Görüyoruz ki birçok araçlarda muayene eksikliği mevcut. Dolayısı ile araçların lastikleri olsun, muayenede bakılması gereken kusurları olsun, bunların düzeltilmesi hem sağlıklı bir seyahat sağlayacak hem de kaza riskini azaltacak” ifadelerini kullandı.
Kafkas, İl Jandarma Komutanlığı ortaklığında muayenesi olmayan araçlarla ilgili yıl içerisinde çok sık denetim yapacaklarını söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
2222222222
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
18 Mayıs, 2026 14:41 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Köse: “Gençlerimize inancımız sonsuzdur”

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 19 Mayıs 1919’un Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesindeki tarihi rolüne dikkat çekti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının Kurtuluş Savaşı’nın fitilini ateşleyen en önemli dönüm noktası olduğunu vurgulayan Köse, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da büyük bir irade, kararlılık ve vatan sevgisiyle Samsun’a ayak basışı; milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin dönüm noktası olmuştur. Ülkesinin ve milletinin geleceğini aydınlatmak için atılan bu tarihi adım, Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olarak tarihe geçmiş; umut, cesaret ve bağımsızlık meşalesini tüm yurda yaymıştır.”

“CUMHURİYETİMİZİN İKİNCİ YÜZYILINDA ÇAĞDAŞ İDEALLERLE İLERLEYECEĞİZ”

19 Mayıs ruhunun çağdaş Türkiye idealini ve gençliğe duyulan sarsılmaz güveni simgelediğini belirten Başkan Köse, vizyoner bir yönetim anlayışıyla geleceğe yürümeye kararlı olduklarını ifade etti. Cumhuriyetin kazanımlarını bilim, sanat ve sporla taçlandıracaklarını kaydeden Köse, şunları aktardı:

“19 Mayıs; yalnızca bir başlangıcın değil, aynı zamanda gençliğe duyulan güvenin ve çağdaş Türkiye idealinin simgesidir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe emanet ettiği Cumhuriyetimizi; aklın, bilimin, sanatın ve sporun ışığında daha ileriye taşıyacak olan gençlerimize inancımız sonsuzdur. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da birlik, beraberlik ve dayanışma içinde; demokrasiden, özgürlükten ve çağdaş değerlerden ödün vermeden çalışmayı sürdüreceğiz.”

Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, mesajını tüm milli mücadele kahramanlarını anarak ve vatandaşların bayramını kutlayarak şöyle tamamladı:

“Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kurtuluş kahramanlarımızı saygı, minnet ve özlemle anıyor; gençlerimizin ve tüm hemşehrilerimin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.” 

Bizi sosyal medyadan takip edin