Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı kendilerini polis, savcı, asker olarak tanıtan, arayan kişiler karşısında ilk olarak 155’e haber verilmesi konusunda vatandaşları uyardı.
Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı resmi internet sitesinden yapılan uyarıda, “Son dönemde iletişim yoluyla dolandırıcılık suçu şüphelilerinin, vatandaşlarımızı telefon ile arayarak kendisini polis, asker, savcı gibi unvanlar kullanmak suretiyle suç unsuru telefon görüşmeleri yaptığı, darbe mensupları ve terör örgütü üyeleri tarafından adınıza hat çıkarıldı, adınız darbeye karıştı ve darbe listesinde gibi bir takım kurgular üzerine operasyon yapılacağını beyan ederek vatandaşlarımızdan para ve altın talebinde bulundukları yönünde emniyet birimlerimize ihbarlar gelmektedir. Bu kapsamda telefonda kendisini polis, savcı, asker olarak tanıtıp, adınız darbeye karıştı, darbeciler listesinde diyerek para veya altın isteyenlere inanmayın. böyle durumlarda en yakın emniyet birimine veya Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ediniz” denildi.
Ayrıca konuyla ilgili bir açıklama yapan Karabük İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever ise vatandaşların bunlara hiçbir şekilde inanması gerektiğini ve polislerin veya savcıların telefon ile vatandaşları arayıp ne para ne de bilgi istemeyeceklerini belirterek hiçbir şekilde gelen mesajlara itibar edilmemesini ve bu durumun polis ekiplerine bildirilmesini istedi.


Emniyet Dolandırıcılara Karşı Uyardı
Tokat’ta Atatürk Köprüsü, taşkın riskine karşı yaya trafiğine kapatıldı
Tokat’ta debisi yükselen Yeşilırmak üzerindeki Atatürk köprüsü yaya trafiğine kapatıldı.
Tokat il genelinde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Yeşilırmak’ta taşkın riskine karşı ekiplerin çalışmaları gece boyunca sürdü. Irmağın taşıdığı malzeme gün boyu iş makineleriyle temizlendi. Köprü çevresinde toplanan vatandaşlar güvenlik güçleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Ekipler, muhtemel tehlikeye karşı köprü girişlerine emniyet şeridi çekerek vatandaşların yaklaşmasına izin vermedi. Dron ile görüntülenen bölgede Yeşilırmak’taki yüksek debi ve köprü çevresindeki yoğun önlem dikkat çekti.


