Haber Merkezi tarafından
02 Mayıs, 2025 21:02 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut’tan ilk açıklama!

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın emeklilere yönelik ücretsiz toplu taşıma uygulamasının kaldırılabileceğine dair açıklamaları, kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut’un konuya ilişkin uzun süre sessiz kalması dikkat çekmişti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Bulut, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, süreci Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile birlikte takip ettiklerini ifade etti.

“Sayın Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya ile yaklaşık bir aydır bu konuyu görüşüyoruz. Son görüşmemizde, uygulamanın şu an yürürlükte olmadığını ve Belediye Meclisi’nden bir karar çıkmadıkça yürürlüğe giremeyeceğini net bir şekilde dile getirdi” diyen Bulut, Çetinkaya’nın konuyu değerlendirme komisyonuna havale edeceğini ve Karabük halkının taleplerinin dikkate alınacağını aktardı.

“Resmi açıklamalar dışındaki bilgilere itibar edilmemeli”

Bulut, kamuoyunda farklı mecralardan yapılan açıklamalara karşı uyarıda bulunarak, “Bunca açık bilgiye rağmen, farklı kişiler tarafından yapılan bilgi aktarımlarına itibar edilmemeli. Belediye Meclisi toplantısından çıkacak resmi karar beklenmeli” dedi.

TÜED Karabük Şubesi olarak emeklilerin haklarını savunmaya devam edeceklerini vurgulayan Bulut, “Hiçbir şekilde kişisel çekişmelere ya da siyasete alet olmayacağız” ifadesini kullandı.

Karabük Belediyesi’nin konuyla ilgili alacağı nihai kararın, önümüzdeki günlerde yapılacak olan meclis toplantısında netlik kazanması bekleniyor. Dernek yetkilileri, süreçle ilgili yeni bir gelişme olması halinde kamuoyunun bilgilendirileceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da yılkı atları D-100’e indi: Orta refüjde otladılar

Bolu’da doğal yaşam alanlarından inen yılkı atları, uluslararası geçiş güzergahı olan D-100 kara yolunda görüntülendi. Paşaköy Mahallesi mevkiinde yolun orta refüjüne çıkan atlar, akan trafiğe aldırış etmeden otladı.
Olay, öğle saatlerinde D-100 kara yolunun Paşaköy Mahallesi kesiminde meydana geldi. Şehir merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki At Yaylası bölgesinde yaşayan yılkı atları, kente kadar indi. Araç trafiğinin yoğun olduğu D-100 kara yoluna çıkan atlar, sürücülerin ilginç bakışları arasında yolun ortasındaki refüje geçti.
Refüjdeki çimleri yiyerek karınlarını doyuran atlar, zaman zaman yola yaklaşarak trafikte tehlike oluşturdu. Güzergahı kullanan sürücüler, atlara çarpmamak için hızlarını düşürerek kontrollü şekilde ilerledi. Bir süre orta refüjde otlayan atlar, daha sonra bölgeden uzaklaşarak gözden kayboldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin