TOKİ tarafından Belenköy’de emekliler için yapılan 1144 konuttan sadece 379’una emeklilerden talep gelirken, kalan 765 konut TOKİ tarafından satışa sunuluyor. Türkiye’de bir ilk olan projeye talep fazla olmazken, satışlar için başvurular 14 Ekim-31 Ekim tarihleri arasında yapılabilecek
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Belenköy’de yaptırılan Emekli konutları satışa çıkartılıyor.
Belenköy’de 3+1 ve 2+1 olmak üzere 1144 konuttan oluşan ve Türkiye’de bir ilk olan projeye talep olmaması nedeni ile kalan konutlar TOKİ tarafından satışa sunuluyor. 1144 konuttan sadece 379’una emekliler tarafından talep gösterilirken, kalan 2+1 503 adet konut ve 3+1 262 konut 14 Ekim-31 Ekim 2019 tarihleri arasında satışa sunulacak.
Konut fiyatları 159 bin TL ile 233 bin TL arasında değişirken, 2+1 konutlar için başvuru bedeli 1000 TL, 3+1 konutlar için başvuru bedeli ise 2 bin TL olacak. Başvurular Halk Bankası Şubelerinden yapılabilecek. 2+1 konutlar 180 ay vade ile, 3+1 konutlar ise 120 ay vade ile satılacak.
TÜRKİYE’DE İLK OLAN PROJE NEDEN RAĞBET GÖRMEDİ
Türkiye’de birçok ilde binlerce konut yapan TOKİ, yaptığı konutların yüzde 12’sini emeklilere ayırırken, Karabük’te bir ilke imza atarak Emekliler için konut yapmıştı. Başta konutlar için talep fazla olurken, daha sonra konutların yerinin Kardemir ve Organize Sanayi Bölgesine yakın olması, özellikle Marzinc’e yakınlığı ile ilgili söylentilerin talepleri düşürdüğü belirtiliyor.
Şimdi ise merak edilen emeklilerden rağbet görmeyen konutlara talep olup olmayacağı.
Hatırlanacağı gibi Soğuksu 2. Etap TOKİ konutları da hak sahiplerinden pahalı diye talep olmamış, ardından TOKİ tarafından halka arz edilmişti. Halka arz edilen konutlar kısa sürede satılmıştı.



