Emekli bayram ikramiyesinin 4 bin liraya çıkarılmasına ilişkin yasa teklifi Meclis Genel Kurulu’na geliyor - Karabük Haber Postası
kp haber emekli
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mart, 2025 14:27 tarihinde yayınlandı
0
0

Emekli bayram ikramiyesinin 4 bin liraya çıkarılmasına ilişkin yasa teklifi Meclis Genel Kurulu’na geliyor

Emekli bayram ikramiyesinin 4 bin liraya çıkarılması ile doğum yardımına ilişkin düzenlemeleri de içeren Gençlik ve Spor Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin bu hafta TBMM Genel Kurulu’na gelmesi bekleniyor.

TBMM Genel Kurulu emekli bayram ikramiyesinin yükseltilmesi ile doğum yardımına ilişkin düzenlemeleri de içeren Gençlik ve Spor Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni ele alacak. Teklifle emekli bayram ikramiyesi 4 bin liraya yükseltilecek.

Doğum yardımı görüşülecek

Karayolları Taşıma Kanunu’nda yapılacak değişiklikle, biletsiz yolcu taşıyanlar ile sözleşmesiz taşımacılık yapanlara 8 bin 500 liradan 85 bin liraya, yetki belgesi almadan acente ve taşıma işleri komisyonculuğu yapanlara 25 bin liradan 250 bin liraya kadar idari para cezası uygulanacak.

Türk vatandaşlarına, 1 Ocak 2025 ve sonrasında canlı doğan çocukları için başvuru yapılması ve Türkiye’de ikamet ediyor olmaları şartıyla tek seferlik veya çocuk 5 yaşını tamamlayana kadar aylık olarak doğum yardımı yapılacak.

Doğum yardımı yapılacak çocuk sayısı, her bir çocuk için yapılacak yardım miktarı Cumhurbaşkanınca belirlenecek.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü personeline, Türkiye’deki sivil havalimanlarında gerçekleşen giden uçak trafiği sayısının memur aylık katsayısının yüzde 40’ı ile çarpımı sonucu bulunacak miktar “DHMİ performans primi” olarak ödenecek. Bu kapsamda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) personeline de ödeme yapılacak.

Komisyon gündemi

Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Otel Yangınını Araştırma Komisyonu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri ile akademisyenleri dinleyecek.

Yapay Zeka Araştırma Komisyonunda, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Garanti Bankası yetkilileri, Chicago Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ufuk Akçiğit milletvekillerine bilgi verecek.

Dışişleri Komisyonu, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasının uygun bulunduğuna dair 6 kanun teklifini görüşecek.

Salı ve çarşamba günleri Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xaaxxax
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
22 Nisan, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 21.04.2026 14:48
0
0

PROJELER DEVAM EDECEK Mİ?  

VALİ YAVUZ’UN BAŞLATTIĞI PROJELERİN GELECEĞİ MERAK KONUSU

Karabük’te görev yaptığı süre boyunca hayata geçirdiği projelerle dikkat çeken ve kısa sürede vatandaşların takdirini kazanan Vali Mustafa Yavuz’un Adana’ya atanmasının ardından, başlatılan çalışmaların akıbeti kamuoyunda merak edilmeye başlandı.

Görev süresi boyunca yoğun mesai temposuyla öne çıkan Yavuz, günün her saatinde sahada olması ve vatandaşla doğrudan temas kurmasıyla biliniyordu. Bu yaklaşım, Karabük’te kamu hizmetlerinin daha etkin ve hızlı yürütülmesine katkı sağladı.

ÖRNEK PROJELER HAYATA GEÇİRİLDİ

Yavuz döneminde uygulamaya konulan “Tabiat Karabük”, “İşte Birlik Güçte Birlik (Kamu-STK İş Birliği)”, “Eğitim Kenti Karabük” ve özellikle “Vatandaş Memnuniyetini Ölçme ve Artırma Projesi”, kentte önemli dönüşümlere öncülük etti. Bu projeler, hem yerel yönetim anlayışına yeni bir soluk getirdi hem de Türkiye genelinde örnek gösterilen uygulamalar arasında yer aldı.

VATANDAŞ MEMNUNİYETİNDE DİKKAT ÇEKEN ARTIŞ

Vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla yürütülen memnuniyet projesi kapsamında, kamu hizmetlerinin kalitesi doğrudan ölçüldü. Vatandaşlarla yapılan görüşmelerde hizmetlere ilişkin geri bildirimler titizlikle değerlendirildi.

Valilik verilerine göre 2024 yılında 9 bin 543 kişi telefonla aranırken, 5 bin kişiyle görüşme gerçekleştirildi. Bu görüşmeler sonucunda 663 teşekkür, 404 şikâyet ve 552 talep ile öneri kaydedildi.

2025 yılında ise proje kapsamı genişletildi. 11 bin 560 kişi aranırken, 6 bin 475 kişiyle birebir görüşme yapıldı. Teşekkür sayısı bin 435’e yükselirken, 569 şikayet ve 671 talep ile öneri alındı. Ayrıca kamu kurumlarına yönelik 45 başarı ve teşekkür belgesi verildi.

GÖZLER 2026 YILINDA

Vali Yavuz’un Karabük’ten ayrılmasının ardından, söz konusu projelerin devam edip etmeyeceği şehirde en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Vatandaşlar, mevcut çalışmaların sürdürülmesinin yanı sıra yeni projelerin de hayata geçirilmesini bekliyor.

Yetkililerden henüz resmi bir açıklama yapılmazken, projelerin aynı kararlılıkla devam etmesi halinde 2026 yılı sonunda hem katılım hem de memnuniyet oranlarında artış yaşanabileceği öngörülüyor.

Kamu hizmetlerinin denetlenmesi ve vatandaş memnuniyetinin artırılması açısından büyük önem taşıyan bu çalışmaların yeni dönemde nasıl şekilleneceği ise merakla bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin