Emek Mahallesi Yunus Emre Camii önünde verilen Kutlu Doğum Haftası Aşına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile Safranbolu Emek Mahallesinde verilen Kutlu Doğum Haftası Aşına Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Güneş ve çok sayıda vatandaş katılırken, program sonrası kısa bir konuşma yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “Sevgili Peygamberimizin doğumunu kutladığımız bu günlerde, insanlığın O’na ne kadar ihtiyaç duyduğunu çok iyi görmekteyiz. O’nun barışçı ve insanı odak alan yaklaşımı, savaşların ve felaketlerin hüküm sürdüğü günümüz dünyasının barışa ve huzura kavuşmasının anahtarıdır. İslam dininin inanç ve ahlak prensipleri konusunda tüm insanlığı doğru bilgilendirmek, bu konuda süregelen bazı yanlış algıları ortadan kaldırmak ve onun mesajlarını insanlara bir daha ulaştırmak için düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çok önemli bir yere sahiptir. Acı, gözyaşı ve zulmün yaşandığı günümüzde, Peygamberimizin merhamet etmeye ve müsamaha göstermeye yönelik insanlığa sunduğu zengin mirastan yararlanmak ve sosyal yapımızda meydana gelen sorunların çözümünde bu değerleri harekete geçirmek gerekmektedir. Bu hareket, çocuklarımızın gözetilmesi, insanlara değer verilmesi, yaşlılara saygı gösterilmesi, hastaya, yoksula, düşküne yardım ederek, insanlık onuruna yakışır bir yaşam ortamı sağlanmasıdır” dedi.
Başkan Aksoy konuşmasının sonunda “Bugün Emek Mahallemiz Yunus Emre Camiinde böylesi güzel bir etkinlik düzenlenmiş. Bizlere de icabet etmek düşerdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, biz kez daha Safranbolulu vatandaşlarımızın ve tüm İslam aleminin Kutlu Doğum Haftasını tebrik ediyorum” dedi.


Emek Mahallesi Yunus Emre Camiinde Kutlu Doğum Aşı
Şehit Polis Memuru Uğur Yıldız dualarla anıldı
Şehit Polis Memuru Uğur Yıldız, şehadetinin sene-i devriyesinde kabri başında dualarla anıldı.
Mardin’in Nusaybin ilçesinde, 2016 yılında terör örgütü PKK’ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda şehit düşen polis memuru Uğur Yıldız, Kastamonu’daki kabri başında anıldı. İl Emniyet Müdürü Tamer Taş, Uğur Yıldız’ın şehadetinin sene-i devriyesi ve Kurban Bayramı dolayısıyla, annesi Fahriye Yıldız’ı evinde ziyaret etti. Ziyaretin ardından Şehit Uğur Yıldız’ın kabri ziyaret edildi. Ziyarette, İl Emniyet Müdürü Tamer Taş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Köksalan, şehit polis memurunun eşi Perihan Yıldız, annesi Fahriye Yıldız, yakınları, gaziler, emniyet teşkilatı mensupları ve Kastamonu Müftülüğü personelleri, Şehit Polis Memuru Uğur Yıldız’ın kabri başında dua etti. Şehitlikteki şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.


