Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Ekim, 2021 09:52 tarihinde yayınlandı
0

“Emeğin Başkenti Karabük İstihdamın Merkezi Oluyor” Projesi Başlıyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ArGe birimi tarafından hazırlanan ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odasının proje ortağı olduğu “Emeğin Başkenti Karabük İstihdamın Merkezi Oluyor” proje İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile BAKKA arasında imzalandı.

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında 2 milyon 183 bin 100 TL hibe almaya hak kazanan “Emeğin Başkenti Karabük İstihdamın Merkezi Oluyor” projesi için düzenlenen imza törenine Vali Fuat Gürel, BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, İŞKUR İl Müdürü Mustafa Çalış, TSO Genel Sekreteri Cem Biçen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Üngören, Şube Müdürü Adnan Cansız,  Karabük Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sakin Eren ile Ajans uzmanları katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ile BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu tarafından imzalan, Karabük Üniversitesi, Karabük İŞKUR Müdürlüğü ve Karabük Özel Sektör Demir Çelik Haddecileri Derneğinin proje iştirakçileri olduğu “Emeğin Başkenti Karabük İstihdamın Merkezi Oluyor” projesi ile Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Giyim Üretim Teknolojisi, Metal Teknolojisi ve İç Mekân Tasarımı Atölyeleri Kurulumu, İş Sağlığı ve Güvenliği, Çizim ve Tasarım, CNC Operatörlüğü ve girişimcilik eğitimleri ile danışmanlık ve meslek edindirme kursları düzenlenmesi planlanıyor.

Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yenice Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Karabük Mesleki Eğitim Merkezinde kurulacak atölyeler ve mesleki edindirme kursları ile 150 öğrencinin staj sürecinde geçici, 40 kişinin ise sürekli istihdamın sağlanması öngörülen proje ile bölgede mesleki eğitimin sektörel ihtiyaçlarına göre geliştirilmesi, ara elaman ihtiyacının giderilmesi ve mesleki ve teknik beceri gelişimi ile istihdamın artırılması hedefleniyor.

Projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Fuat Gürel, “Proje hazırlamak bir sanattır, sizler bunu çok güzel bir şekilde yapıyorsunuz, tebrik ediyorum. “Emeğin Başkenti Karabük İstihdamın Merkezi Oluyor” projesinin ilimize, kurumlarımıza, okullarımıza ve bu projeden istifade edecek tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun”dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kelkit cayi tasti agaclik alan nehre donustu seralar sular altinda kaldi Uar9EeBi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Kelkit çayı taştı, ağaçlık alan nehre dönüştü, seralar sular altında kaldı

Tokat’ın Niksar ilçesinde debisi yükselen Kelkit Çayı’nın yön değiştirmesi sonucu yolun bir kısmı nehre kayarken ağaçlar suya kapıldı. Erbaa ilçesinde ise bazı seralar sular altında kaldı.

Son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Kelkit çayı, Niksar ilçesine bağlı Kumçiftlik Mahallesi’nde taşkın tehlikesini beraberinde getirdi. Suyun yön değiştirmesiyle birlikte çay kenarında bulunan yolda çökmeler oldu. Kıyıda bulunan ağaçlar ise köklerinden sökülerek suya kapıldı. Bölgedeki çökme ve ağaçların sürüklenme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Mahalle sakinlerinden Erhan Şahin, gece boyunca bölgede nöbet tuttuklarını belirterek; “Burada ikamet ediyorum. Sabaha kadar burada nöbet bekledim. Dört ağaç birden kayarak ırmağa aktı gitti” dedi.

Öte yandan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde de taşkından tarım alanları etkilendi. İlçedeki bazı seraların su altında kaldığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin