Reklam
Reklam

“Emeğin Başkenti Karabük İstihdamın Merkezi Oluyor” Projesi Başlıyor

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Ekim, 2021 09:52 tarihinde yayınlandı
0

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ArGe birimi tarafından hazırlanan ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odasının proje ortağı olduğu “Emeğin Başkenti Karabük İstihdamın Merkezi Oluyor” proje İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile BAKKA arasında imzalandı.

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında 2 milyon 183 bin 100 TL hibe almaya hak kazanan “Emeğin Başkenti Karabük İstihdamın Merkezi Oluyor” projesi için düzenlenen imza törenine Vali Fuat Gürel, BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, İŞKUR İl Müdürü Mustafa Çalış, TSO Genel Sekreteri Cem Biçen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Üngören, Şube Müdürü Adnan Cansız,  Karabük Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sakin Eren ile Ajans uzmanları katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ile BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu tarafından imzalan, Karabük Üniversitesi, Karabük İŞKUR Müdürlüğü ve Karabük Özel Sektör Demir Çelik Haddecileri Derneğinin proje iştirakçileri olduğu “Emeğin Başkenti Karabük İstihdamın Merkezi Oluyor” projesi ile Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Giyim Üretim Teknolojisi, Metal Teknolojisi ve İç Mekân Tasarımı Atölyeleri Kurulumu, İş Sağlığı ve Güvenliği, Çizim ve Tasarım, CNC Operatörlüğü ve girişimcilik eğitimleri ile danışmanlık ve meslek edindirme kursları düzenlenmesi planlanıyor.

Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yenice Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Karabük Mesleki Eğitim Merkezinde kurulacak atölyeler ve mesleki edindirme kursları ile 150 öğrencinin staj sürecinde geçici, 40 kişinin ise sürekli istihdamın sağlanması öngörülen proje ile bölgede mesleki eğitimin sektörel ihtiyaçlarına göre geliştirilmesi, ara elaman ihtiyacının giderilmesi ve mesleki ve teknik beceri gelişimi ile istihdamın artırılması hedefleniyor.

Projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Fuat Gürel, “Proje hazırlamak bir sanattır, sizler bunu çok güzel bir şekilde yapıyorsunuz, tebrik ediyorum. “Emeğin Başkenti Karabük İstihdamın Merkezi Oluyor” projesinin ilimize, kurumlarımıza, okullarımıza ve bu projeden istifade edecek tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun”dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Bolu’da D-100’de takla atan otomobilden burunları bile kanamadan çıktılar

boluda d 100de takla atan otomobilden burunlari bile kanamadan ciktilar Qgk7kJs7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu’da D-100 kara yolunda kontrolden çıkarak orta refüje çarpan otomobil takla attı. Araçta bulunan 2 kişi kazadan burunları bile kanamadan kurtuldu.

Kaza, D-100 kara yolu Gölyüzü Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, seyir halinde olan ve sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen 14 NA 873 plakalı otomobil kontrolden çıkarak orta refüje çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan otomobil, takla atarak yolun ortasında ters döndü. Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü ve yolcu, tepetaklak olan araçtan kendi imkanlarıyla çıkmayı başardı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle D-100 kara yolunun 2 şeridi trafiğe kapandı. Polis ekipleri, olası bir başka kazayı önlemek amacıyla bölgede geniş güvenlik önlemleri alarak trafik akışını yan yoldan kontrollü olarak yönlendirdi. Aracın kaldırılması için bölgeye oto kurtarıcı sevk edildi.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin