Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Ekim, 2021 09:52 tarihinde yayınlandı
0

“Emeğin Başkenti Karabük İstihdamın Merkezi Oluyor” Projesi Başlıyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ArGe birimi tarafından hazırlanan ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odasının proje ortağı olduğu “Emeğin Başkenti Karabük İstihdamın Merkezi Oluyor” proje İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile BAKKA arasında imzalandı.

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında 2 milyon 183 bin 100 TL hibe almaya hak kazanan “Emeğin Başkenti Karabük İstihdamın Merkezi Oluyor” projesi için düzenlenen imza törenine Vali Fuat Gürel, BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, İŞKUR İl Müdürü Mustafa Çalış, TSO Genel Sekreteri Cem Biçen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Üngören, Şube Müdürü Adnan Cansız,  Karabük Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sakin Eren ile Ajans uzmanları katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ile BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu tarafından imzalan, Karabük Üniversitesi, Karabük İŞKUR Müdürlüğü ve Karabük Özel Sektör Demir Çelik Haddecileri Derneğinin proje iştirakçileri olduğu “Emeğin Başkenti Karabük İstihdamın Merkezi Oluyor” projesi ile Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Giyim Üretim Teknolojisi, Metal Teknolojisi ve İç Mekân Tasarımı Atölyeleri Kurulumu, İş Sağlığı ve Güvenliği, Çizim ve Tasarım, CNC Operatörlüğü ve girişimcilik eğitimleri ile danışmanlık ve meslek edindirme kursları düzenlenmesi planlanıyor.

Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yenice Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Karabük Mesleki Eğitim Merkezinde kurulacak atölyeler ve mesleki edindirme kursları ile 150 öğrencinin staj sürecinde geçici, 40 kişinin ise sürekli istihdamın sağlanması öngörülen proje ile bölgede mesleki eğitimin sektörel ihtiyaçlarına göre geliştirilmesi, ara elaman ihtiyacının giderilmesi ve mesleki ve teknik beceri gelişimi ile istihdamın artırılması hedefleniyor.

Projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Fuat Gürel, “Proje hazırlamak bir sanattır, sizler bunu çok güzel bir şekilde yapıyorsunuz, tebrik ediyorum. “Emeğin Başkenti Karabük İstihdamın Merkezi Oluyor” projesinin ilimize, kurumlarımıza, okullarımıza ve bu projeden istifade edecek tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun”dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
devrekte universite ogrencileri mezuniyetlerini kep atarak kutladilar 3JrmckTt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Haziran, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Devrek’te Üniversite öğrencileri mezuniyetlerini kep atarak kutladılar

Devrek Şehir Stadında yüzlerce öğrenci mezuniyet sevinçlerini keplerini havaya atarak kutladılar.

Zonguldak’ın Devrek İlçesinde Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulu ve Gökçebey Mithat Mehmet Çanakçı Meslek Yüksekokulu 2025-2026 Akademik Yılı Mezuniyet Töreninde yüzlerce üniversite öğrencisi okullarını bitirmenin sevincini keplerini havaya atarak kutladılar.

Devrek Şehir Stadyumunda gerçekleştirilen programda Devrek Meslek Yüksekokulu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile Gökçebey Mithat Mehmet Çanakçı Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin bir araya geldiği mezuniyet töreninde 500 öğrenci mezun olmanın sevincini keplerini havaya atarak kutlarken, programa katılan protokol üyeleri ve yaklaşık 2000 öğrenci yakını da bu sevince tanıklık ettiler.

Düzenlenen mezuniyet törenine; Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş ile çok sayıda davetli katıldı.

Programın sonunda yüzlerce öğrenci protokol üyelerinin de iştiraki mezun olmanın sevincini keplerini havaya atarak kutladılar.

Bizi sosyal medyadan takip edin