Elektrikli battaniye daireyi kül etti, 2 çocuk annesi yangında yaralandı - Karabük Haber Postası
AW169694 01 scaled
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mart, 2024 11:19 tarihinde yayınlandı
0
0

Elektrikli battaniye daireyi kül etti, 2 çocuk annesi yangında yaralandı

Bursa

Bursa’da 3 katlı bir binanın 2.katında çıkan yangın daireyi küle çevirdi. Alevlere müdahale etmek isteyen 2 çocuk annesi yaralanırken, yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Yangının elektrikli battaniyeden çıktığı iddia edildi.
Yangın, saat 10.00 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Yeşilova Mahallesi Reklam Mahallesi’nde bulunan 3 katlı bir apartmanda meydana geldi. İddiaya göre elektrikli battaniyeden çıkan alevler kısa sürede tüm daireyi sardı. 2 çocuğunu apartmandan çıkardıktan sonra alevlere müdahale etmek isteyen Meral Akyüz (40) yaralanınca komşuları tarafından kurtarıldı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, alevleri hızla söndürürken daire adeta küle döndü. Yaralanan anne ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye sevk edildi.

Polis yangınla ilgili tahkikat başlatırken, Akyüz’ün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.(İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
22 2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
12 Nisan, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Emekliler Karabük’te Meydanlara İndi

Karabük’te Tüm Emeklilerin Sendikası tarafından yürüyüş ve mitingi düzenlendi. Mitingde emekli aylıkları, seyyanen zam, bayram ikramiyesi ve sendika hakkı başta olmak üzere birçok talep dile getirildi.

Yenişehir Atatürk Anıtı önünde sloganlar eşliğinde başlayan yürüyüş, Kemal Güneş caddesinde son buldu.

“Sefalet düzenine son” sloganıyla düzenlenen mitinge Tüm Emeklilerin Sendikası Karabük Şubesi yöneticilerinin yanı sıra CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, CHP İl ve İlçe Teşkilatları, Zafer Partisi İl Teşkilatı, KESK Temsilcileri, Bartın, Zonguldak ve Ankara’ya kadar çok sayıda kişi katıldı.

Tüm Emekliler Sendikası Karabük Şube Başkanı Burhan Kelez mitingde yaptığı konuşmada, “Emeklilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek,  “Bugün söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var diyenler, sadaka değil hakkımızı istiyoruz diyenler alanları doldurdu. Emeklinin sesi titretecek diyenler bugün Türkiye’nin dört bir yanında meydanlarda” dedi.

Emeklilerin yaşadığı koşulları “sefalet” olarak nitelendiren  Kelez, “Emekli maaşları geçim özelliğini yitirmiştir. Çarşı pazar fiyatlarıyla uyumlu olmayan veriler emeklinin maaşını eritmeye devam ediyor. Derhal seyyanen zam yapılmalıdır” dedi.

Kelez konuşmasında emeklilerin toplumdaki yerine vurgu yaparak, “İtip kakılsalar da, yok saysalar da, susturmaya çalışsalar da bu ülkenin onuru, gururu emeklilerdir” ifadelerini kullandı.

Ekonomik adaletsizliğe dikkat çeken Kelez, “Bir yanda dolar milyonerleri, diğer yanda açlık sınırında yaşayan milyonlar var. Böyle bir düzeni kabul etmiyoruz” diye konuştu.

Mücadele vurgusu yapan Kelez, “Biz emekliler susmayacağız, boyun eğmeyeceğiz, örgütlenerek kazanacağız. Yaşadığımız sorunlar bireysel değil, siyasal ve sınıfsaldır” dedi.

Emeklilerin birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade eden Kelez,“Dünya görüşümüz ne olursa olsun bir araya gelmeli, güçlenmeli ve örgütlenmeliyiz” çağrısında bulundu.

Kelez, “Her emekli maaşına acilen ilave zam yapılmalıdır. En düşük emekli aylığı en düşük memur maaşına eşitlenmelidir. İntibak yasası çıkarılmalı, sağlıkta katkı payları kaldırılmalıdır.  Bayram ikramiyeleri anlamını yitirmiştir, asgari ücret seviyesine çıkarılmalıdır” dedi.

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay da yaptığı konuşmada; vergilerini vermiş, alın teri akıtmış emeklilerin hak ettikleri ücreti alamadıklarını ifade ederek, sefalet içerisinde yaşamak zorunda kaldıklarını söyledi.

Akay, “Pazardan sebzesini meyvesini almak için akşam üstünü bekleyen, markete gittiğinde evine daha fazla emek götürebilmek için bir gün öncesinin bayat ekmeğini almak zorunda kalan, evi olmadığı için büyükşehirlerde otel odalarında yaşamak zorunda kalan, tren garlarında geceleyen ama bir taraftan da aynı emeklilerin yurt dışındaki emsallerine baktığımızda bir ay gelip beş yıldızlı otellerde Avrupa’daki emeklilerin konakladığını görünce biz demek ki emeklilerimize, büyüklerimize yeterince bakamıyoruz. O zaman ne yapmalıyız kaynakların etkin ve verimli kullanılmasını, emekliden, emekçiden, dar gelirliden, çiftçiden, esnaftan yana kaynakları aktarmamız gerekiyor. Bu bütçe var, bu kaynak var ama maalesef tercih meselesi” dedi.

Milletvekili Cevdet Akay’ın ardından mitinge katılan Şube başkanları da birer konuşma yaparak emeklilerin sıkıntılarına değindiler.

Yapılan konuşmaların ardından halaylar eşliğinde miting sona ererken, emekliler taleplerinin karşılanmaması halinde eylemlerin devam edeceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin