blank
Berkay Doğan tarafından
02 Ocak, 2025 13:24 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Elektrikli Araçların Ardından Motosikletler de Servis Şartına Dahil Edildi

Ticaret Bakanlığı, elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçlara yönelik düzenlemeleri genişleterek yeni bir tebliğ yayınladı.

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, motosikletler, traktörler ve römorklar da artık servis altyapı zorunluluğu kapsamına alındı.

7 Bölgede 20 Yetkili Servis Şartı Genişletildi
Daha önce yalnızca elektrikli araçlar için geçerli olan ve araçların ithalatı için Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinde en az 20 yetkili servis bulunması şartı, yeni düzenleme ile elektrikli motosikletleri, traktörleri ve römorkları da kapsayacak şekilde genişletildi. Bu, ithalatçıların yalnızca araçları değil, aynı zamanda gerekli servis altyapısını da kurmalarını zorunlu kılıyor.

Vatandaşın Sorunları Çözülüyor
Son dönemde metropollerde artan trafik nedeniyle motosiklet kullanımının yaygınlaştığı Türkiye’de, vatandaşlar parça temini ve bakım hizmetleri konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyordu. Bu yeni düzenleme ile kullanıcıların bu sorunlarının giderilmesi hedefleniyor.

Tebliğin Detayları
Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğe göre:
• İthal edilecek araçlar için, belirlenen standartlara uygun 20 servis istasyonu belgelendirilecek.
• Bakım ve onarımdan sorumlu kişilerin yeterlilik belgeleri olacak.
• Türkiye’de kurulmuş çağrı merkezi hizmeti sunulacak.

Yürürlük Tarihi
Yeni düzenleme, 1 Ocak 2025 itibarıyla yürürlüğe girecek. Bu tarihten sonra, kapsam dahilindeki araçların ithalatı için bu şartların sağlanması zorunlu olacak.

Bu düzenleme ile hem kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi hem de Türkiye genelinde servis altyapısının yaygınlaştırılması hedefleniyor.

blank
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ocak, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Başkan Özcan, otel yangınındaki son durumu aktardı

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kartalaya Kayak Merkezi’ndeki bir otelde çıkan yangına ait son durumu aktardı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, soğutma çalışmalarının devam ettiğini tabir ederek, “Bir yandan da itfaiye, UMKE ve AFAD takımları içeriye gidiyorlar, katlara çıkıyorlar. Yaralı varsa acil formda çıkartmaya çaba ediyorlar. Kurtarmaya yük verildiği için birtakım kısımlarda korkutulmayacak ölçüde vakit zaman alev alan küçük kısımlar oluyor. Yarım saat öncesinde girilmeyen kısım vardı. Şuanda kaldı mı bilmiyorum, ben sizinle yarım saat evvelki bilgiyi paylaşıyorum. Süratli bir halde neredeyse tüm katlara girildi diyebilirim” dedi.

“Uzun yıllar unutulmayacak bir acıya şahit oluyoruz”

Başkan Özcan, “10 kişinin hayatını kaybettiği, 32 kişinin yaralandığı bilgisi var. Elinizde aktüel data var mı?” sorusunu ise “Var lakin paylaşmak istemiyorum. Maalesef uzun yıllar unutulmayacak bir acıya şahit oluyoruz. O bahiste Valilik açıklamasına bakarsanız daha isabetli olur. Ben şuanda çok üzgünüm” biçiminde cevapladı.

“Yangın merdiveni var mıydı, fıskiye sistemi var mıydı biz bunları bilemiyoruz”

Otelde 234 kişinin konakladığı bilgisini veren Özcan, “Gece çalışanı sayısını da çıkartmaya çalışıyorlar. İtfaiyenin verdiği birinci bilgi de, yangının restoranın mutfak kısmından başladığı değerlendirildiği istikametindeydi. Yangın merdiveni var mıydı, fıskiye sistemi var mıydı, biz bunları bilemiyoruz zira burası Bolu merkeze 45 kilometre uzaklıkta Ulusal Parklar’a ilişkin bir alan. Buradaki otellerin ruhsatlarını belediye olarak biz vermediğimiz için ne var ne yok, nasıl bir tedbir alınmış bu hususta maalesef bilgi sahibi değiliz. Burası ulaşılması güç bir bölge. En yakın itfaiye buraya 45 dakikada ulaşabiliyor. Burası zannediyorum 1997 yılında Turizm Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış. Bizim kayıtlarımızda rastgele bir bilgisi yok. Burası planlı alanımızda ya da belediye sonumuzda da değil” sözlerini kullandı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.