Elektrikli Araçların Ardından Motosikletler de Servis Şartına Dahil Edildi - Karabük Haber Postası
677669352ce5c
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
02 Ocak, 2025 13:24 tarihinde yayınlandı
0
0

Elektrikli Araçların Ardından Motosikletler de Servis Şartına Dahil Edildi

Ticaret Bakanlığı, elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçlara yönelik düzenlemeleri genişleterek yeni bir tebliğ yayınladı.

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, motosikletler, traktörler ve römorklar da artık servis altyapı zorunluluğu kapsamına alındı.

7 Bölgede 20 Yetkili Servis Şartı Genişletildi
Daha önce yalnızca elektrikli araçlar için geçerli olan ve araçların ithalatı için Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinde en az 20 yetkili servis bulunması şartı, yeni düzenleme ile elektrikli motosikletleri, traktörleri ve römorkları da kapsayacak şekilde genişletildi. Bu, ithalatçıların yalnızca araçları değil, aynı zamanda gerekli servis altyapısını da kurmalarını zorunlu kılıyor.

Vatandaşın Sorunları Çözülüyor
Son dönemde metropollerde artan trafik nedeniyle motosiklet kullanımının yaygınlaştığı Türkiye’de, vatandaşlar parça temini ve bakım hizmetleri konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyordu. Bu yeni düzenleme ile kullanıcıların bu sorunlarının giderilmesi hedefleniyor.

Tebliğin Detayları
Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğe göre:
• İthal edilecek araçlar için, belirlenen standartlara uygun 20 servis istasyonu belgelendirilecek.
• Bakım ve onarımdan sorumlu kişilerin yeterlilik belgeleri olacak.
• Türkiye’de kurulmuş çağrı merkezi hizmeti sunulacak.

Yürürlük Tarihi
Yeni düzenleme, 1 Ocak 2025 itibarıyla yürürlüğe girecek. Bu tarihten sonra, kapsam dahilindeki araçların ithalatı için bu şartların sağlanması zorunlu olacak.

Bu düzenleme ile hem kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi hem de Türkiye genelinde servis altyapısının yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sahin bizler secimle iktidara geldik ANpPsrBj
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Şahin: “Bizler seçimle iktidara geldik”

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda İYİ Parti Grubu’nun “bürokratların ve bakan yardımcılarının siyasi parti faaliyetlerine katılması” konulu genel görüşme önerisine AK Parti Grubu adına cevap verdi.

Şahin, konuşmasında kamu görevlilerinin tarafsızlığı ve liyakat ilkesinin Anayasa’nın 128’inci maddesi ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında güvence altına alındığını belirterek, “Kamu görevlilerinin siyasi tarafsızlığı mevcut hukuk düzeniyle güvence altına alınmıştır” dedi.

Türkiye’nin 16 Nisan 2017 anayasa değişikliğiyle Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçtiğini hatırlatan Şahin, yürütmenin millet tarafından seçilen Cumhurbaşkanı ve onun belirlediği siyasi iradenin sorumluluğunda olduğunu ifade etti. Şahin, “Bakanlar ve bakan yardımcıları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca istisnai ve siyasi nitelikli görevlerdir” diye konuştu.

“Siyasi irade ile temas kaçınılmaz”

Bakan yardımcıları ile üst düzey bürokratların görevleri gereği siyasi irade ile temas hâlinde olmalarının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Şahin, “Bu temas, kamu hizmetinin etkin ve verimli yürütülmesi için gereklidir. Bakan yardımcılığı makamı hem idari hem de siyasi bir köprü görevi görmektedir. Bu makamlar, siyasi iradenin politikalarını teknik düzeyde hayata geçirmek için vardır” ifadelerini kullandı.

Önergede bazı isimler üzerinden yürütülen tartışmaların liyakatten ziyade siyasi amaç taşıdığını savunan Şahin, kamu görevlilerinin geçmiş mesleki başarılarının üst düzey görevler için engel değil referans olduğunu dile getirdi. Şahin, “Yetişmiş insan kaynağını ‘siyasi yakınlık’ yaftasıyla diskalifiye etmeye çalışmak, liyakat sistemine zarar vermektedir” dedi.

“AK Parti darbe sonrası oluşan iktidarlara benzemez”

Konuşmasının sonunda genel görüşme açılmasına karşı olduklarını belirten Şahin, “Saygıdeğer milletvekilleri, burada sarf edilen bazı ifadeleri talihsiz buluyorum. Ne Sayın Cumhurbaşkanımız ne de AK Parti darbe sonrası oluşan iktidarlara benzer. Bizler seçimle iktidara geldik. Cumhurbaşkanımız da girdiği her seçimi yüksek oy oranıyla kazanmış bir siyasetçidir. AK Parti iktidarlarını darbe sonrası oluşan iktidarlara benzetmek, en hafif tabiriyle haksızlıktır” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin