Elektrik faturasında yeni dönem başladı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:27
Güneş 06:52
Öğle 13:03
İkindi 16:24
Akşam 19:05
Yatsı 20:24
İftara son --:--
679f64b35e745
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
02 Şubat, 2025 15:28 tarihinde yayınlandı
0
0

Elektrik faturasında yeni dönem başladı

Elektrikte yeni dönem 1 Şubat’ta başladı. Artık belirlenen sınırı aşan daha yüksek fatura ödeyecek.

Şubat ayı itibarıyla bin 47 liralık elektrik yakanlara destek verilmeyecek. Faturalarda yüzde 93’e varan artışlar yaşanabilecek.

BİN 47 LİRA SINIRINA DİKKAT!

Mevcut faturası, aylık bin 47 lira ve üzeri olan olan elektrik aboneleri destek kapsamı dışında kalacak ve faturaları artacak.

Ticari aboneler içinse sınır 15 bin kilovatsaat olacak. Abonelerin elektrik tüketimleri takvim yılı baz alınarak toplanacak.

LİMİTİ AŞAN NE KADAR ÖDEYECEK?

Türkiye’de ortalama bir hanenin elektrik faturası 414 lira olarak hesaplanıyor. Belirlenen sınırın üzerindeki tüketimde ödenecek meblağ katlanacak.
Mevcut faturası aylık bin 47 lira olan mesken abonesinin elektrik faturası, yüzde 93 artışla 2 bin 16 lira olacak.

Aylık tüketimi 600 kilovatsaat olan ve mevcut faturası bin 616 lira olan mesken abonesinin faturası, yüzde 80 artışla 2 bin 903 liraya yükselecek.

Aylık bin kilovatsaat tüketimi olan ve 2 bin 860 lira ödeyen abone ise yüzde 69 artışla 4 bin 839 lira ödeyecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda kadir gecesinde kutsal emanetlere yogun ilgi 72CxizSS
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mart, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da Kadir Gecesi’nde kutsal emanetlere yoğun ilgi

Çorum Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve Bedesten’de sergilenen kutsal emanetler Kadir Gecesi’nde vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Çorum Belediyesi öncülüğünde “Kutsal Emanetler Sergisi” Ramazan ayının ve Kadir Gecesi’nin manevi atmosferinde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. 17 Mart tarihine kadar Bedesten’de ziyarete açık olacak olan sergi, 3 gün boyunca iftardan önce 13.00-18.00, iftardan sonra 20.00-23.00 saatleri arasında vatandaşların ziyaretine sunuluyor. Sergide, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (Sallallahu teala aleyhi ve sellem) ait Sakal-ı Şerif, Saç-ı Şerif ve Nal-ı Şerif gibi önemli emanetlerin yanı sıra Mescid-i Nebevi ve Kabe örtüleri, Kabe’nin anahtarı, Osmanlı dönemine ait nişaneler ve daha birçok kıymetli eser yer aldı. Yoğun katılımın sağlandığı sergide vatandaşlar İslam’a ait değerleri bir arada görebilme fırsatı yakaladı.

Kılınan teravih namazının ardından eşiyle birlikte kutsal emanetleri görmeye gelen Metin Göktepe, “Aydan hayırlı olan Kadir Gecesi bütün İslam alemine hayırlı ve uğurlu olsun. Kutsal eserlerle beraber belediyemiz bizi faydalandırdığı için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Çorumlu vatandaşlara manevi atmosferden nasibini almaları gerektiğini söyleyen Hayrettin Köybaşı, “Bu mübarek Kadir Gecesi’nde camilerde ibadetlerimizi yaptıktan sonra ziyaret edelim dedik. Kutsal emanetlerin feyzinden, bereketinden, kokusundan faydalanalım dedik. Bütün Çorum halkının buraya gelerek bu manevi atmosferden nasibini almasını diliyoruz” diye konuştu.

Katılım sağladığı sergide bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Hüseyin Emre Erkoç, “Güzel bir katılım yani ben gayet etkilendim içeride kaldığımı söylüyorum. Osmanlı döneminden kalma eşyalar, Peygamber Efendimizin eşyalarını gördük. Yani gayet mutlu olduk böyle bir durum olduğunu ve bu etkinlikten” şeklinde ifade etti.

Sergilenen hatıraları yerinde görmek için katılım sağladığını söyleyen Haktan Öncel, “Peygamber Efendimiz’in saçı ve sakalı şerifini görmek için ve onun döneminden kalan hatıraları görmek için buradayım. Atmosfer gerçekten çok güzel. Arkadan gelen ilahi sesi buraya huzurlu bir ortam katıyor” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin