Karabük Postası tarafından
04 Aralık, 2023 10:19 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Elektrik dağıtım şirketinden ’engellilere özel’ iletişim hizmeti

Samsun, Amasya, Çorum, Ordu ve Sinop’ta elektrik dağıtım hizmeti veren şirket; işaret dili bilen müşteri temsilcileri sayesinde işitme ve konuşma engeli bulunan kişilere tüm işlemlerinde yardımcı oluyor. Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.(YEDAŞ), müşterilerinin hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor. YEDAŞ, 3 Aralık Engelliler Günü’nde lanse edilen ’Engelsiz İletişim Projesi’ ile işitme ve konuşma engeli bulunan müşterilere özel bir iletişim kanalı sunmayı hedefliyor. Engelsiz bir iletişim YEDAŞ; 2023 yılında hizmete aldığı Engelsiz İletişim kanalı ile müşterilerinin hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyor. WEB sitesi üzerinden işaret dili ile görüntülü görüşme desteği sunan şirket, 3 Aralık Engelliler Gününde işitme ve konuşma engelli vatandaşlara özel sunulan hizmetle ilgili bilgilendirmede bulundu. YEDAŞ engelsiz bir iletişim için müşterilerinin bu alanı kullanarak işlemlerini gerçekleştirebileceklerini bildirdi. İşitme ve konuşma engelli müşteriler, web sitesi üzerinden işaret dili bilen müşteri temsilcisine bağlanıyorlar. Görüntülü yapılan görüşme kapsamında işitme ve konuşma engeli bulunan kişiler, tüm işlemlerini bu hat üzerinden gerçekleştirebiliyorlar. Tüm elektrik dağıtım hizmetleri ile ilgili detaylı bilgiye erişebiliyor, taleplerini ileterek sorularına yanıt alabiliyorlar. İşaret diliyle hizmet veren müşteri temsilcisi, müşterilerin tüm işlemlerini yapabiliyor. “Eşit ve kaliteli hizmet sunma ilkesine sahibiz” Proje ile ilgili açıklamada bulunan YEDAŞ Müşteri Deneyimi Müdürü Ali Tutcu, “Şirket bünyesinde 4 işaret dili tercümanımız görev yapıyor. Ekibimizle işitme engelli müşterilerimize işaret dili ile görüntülü olarak hizmet veriyoruz. Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. olarak, toplumun her kesimine eşit ve kaliteli hizmet sunma sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Engelsiz İletişim projesi ile engelli müşterilerimizin günlük yaşamlarını kolaylaştırmayı ve onlara daha etkili bir hizmet sunmayı hedefliyoruz. 3 Aralık Engelliler Günü vesilesiyle YEDAŞ olarak, engelli bireylerimize özel sunduğumuz bu hizmeti duyurmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mayıs, 2025 21:35 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Öğr. Gör. Eroğlu: “Dezenformasyon artık ulusal güvenlik meselesidir”

Karabük Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü'nden Öğr. Gör. Dr. Hülya Özçağlar Eroğlu, dezenformasyonun artık ulusal güvenlik meselesi olduğunu ifade etti.
Öğr. Gör. Dr. Hülya Özçağlar Eroğlu, dezenformasyonun bir zihin manipülasyonu aracı olduğunu ve çağın en sinsi tehditlerinden biri olduğunu belirtti.
Öğr. Gör. Dr. Hülya Özçağlar Eroğlu, dijital şiddetin bir türü olarak dezenformasyonun bireyleri, kurumları ve hatta devletleri nasıl etkilediğini detaylı bir şekilde değerlendirdi.
Eroğlu, dezenformasyonun kasıtlı olarak yayılan yanıltıcı bilgilerle kamuoyunu yönlendirme amacı taşıdığını belirterek, bu kavramın günümüzde dijital şiddetin bir türü hâline geldiğini söyledi.
Birbirine kelime olarak benzeyen kavramların anlamlarının farklı olduğunu belirten Eroğlu, "Dezenformasyon, mezenformasyon ve malenformasyon kavramları sıklıkla birbirine karıştırılsa da her birinin farklı anlamlar taşıdığını ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu: "Mezenformasyon kötü niyet olmadan yapılan yanlış bilgi paylaşımıdır. Malenformasyon ise doğru bilginin, kamuoyunu yanıltmak amacıyla fikrinden koparılarak sunulmasıdır" dedi.
Yapılan araştırmalara göre yalan haberlerin, doğru içeriklere kıyasla altı kat daha hızlı yayıldığını vurgulayan Eroğlu, bunun nedeninin bireylerin bilgiye kolay erişme arzusuyla doğrulama zahmetinden kaçınmaları olduğunu söyledi.
"Dijital medya çalışanları da basın mensubu statüsüne alındı"
Dijitalleşmenin medya üzerindeki etkilerine de değinen Özçağlar, artık haberlerin büyük oranda dijital ortamda üretildiğini ve yayıldığını, bu durumun ise basın mensuplarına daha fazla sorumluluk yüklediğini belirtti. Kamuoyunda "Dezenformasyon Yasası" olarak bilinen 7418 Sayılı "Basın Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun''un da bu süreçte önemli bir yasal düzenleme olduğuna dikkat çeken Özçağlar, internet haberciliğinin "süreli yayın" olarak kabul edilmesinin ardından dijital medya çalışanlarının da basın mensubu statüsüne alındığını söyledi.
Dezenformasyonla mücadelede bireylerin de sorumluluk üstlenmesi gerektiğini kaydeden Eroğlu, dijital içeriklerin hızla silinebildiğine dikkat çekerek, "Ekran görüntüsü almak ve Noterler Birliğinin e-Tespit sistemi gibi araçlar, yalan haberlere karşı delil oluşturmak açısından büyük önem taşıyor." dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.