'Ekşili pilav' görücüye çıktı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:30
Güneş 06:55
Öğle 13:04
İkindi 16:23
Akşam 19:02
Yatsı 20:22
İftara son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Mayıs, 2023 11:36 tarihinde yayınlandı
0
0

‘Ekşili pilav’ görücüye çıktı

Kastamonu‘da kent meydanında görücüye çıkan coğrafi işaret tescilli ekşili pilav, vatandaşların damaklarını tatlandırdı.
Türk Mutfağı Haftası’nda Kastamonu’nun yöresel yemeği ‘ekşili pilav’ görücüye çıktı. Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen etkinlikte, İhsangazi Belediyesi tarafından, vatandaşlara ekşili pilav ikram edildi. İhsangazi ilçesinde siyez buğdayından yapılan coğrafi işaretli ekşili pilav vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. İhsangazi Belediye Başkanı Hayati Sağlık, kazanların başına geçerek vatandaşlara ekşili pilav ikram etti.

“Bu Türk Mutfağı Haftası içerisinde yöresel ürünlerimizi, Kastamonu mutfağında ön plana çıkartama gayreti içerisindeyiz”
Ekşili pilavı tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürü Fahrettin Şenoğlu, “Kastamonu, Anadolu gibi tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir ilimiz. Dolayısıyla, ev sahipliği yaptığı kültürlerden, çeşitli dönemlerden etkilenmiş bir mutfak kültürüne sahiptir. Bu Türk Mutfağı Haftası içerisinde yöresel ürünlerimizi, Kastamonu mutfağında ön plana çıkartama gayreti içerisindeyiz. Etkinliklerin gerçekleştirilmesinde katkısı bulunan tüm kurul kuruluş ve belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Bu yöresel lezzetleri herkesin tatması lazım”
Ekşili pilavın herkesin tatması gerektiğini söyleyen Murat Keçeci isimli vatandaş, “Ekşili pilav Kastamonu yöresinin özel yemeğidir. Bu yöresel lezzetleri herkesin tatması lazım” dedi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
15
Mart Pazar
1447 HİCRİ Ramazan 25
Öğle Vakti
Şuanki vakit
Öğle
  İmsak
05:30
  Güneş
06:55
  Öğle
13:04
İkindi vaktine kalan süre
 
  İkindi
16:23
  Akşam
19:02
  Yatsı
20:22

Video Haberler

kararkp kapak

Avrupa turizmini Safranbolu’ya taşımakta kararlı adımlar

bayram kp kapak

Berberlerde Ramazan Bayramı yoğunluğu

ulasim

Karabük’te ulaşım zamlandı

kpgozlerpark

ÇİFT SIRA PARK SORUNUNA BELEDİYEDEN ÖNLEM

ilyaserbaykapak

600 YIL ÖNCE FOTOĞRAFIMIZI ÇEKMİŞ !

yasak kap kapaka

Sürücü dikkatini dağıtan cihazlara yasak geldi

kpchpkapak

CHP’den İthal Edilen İngiliz Rayına Tepki

kararkp kapak
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
15 Mart, 2026 15:27 tarihinde yayınlandı
0
0

Avrupa turizmini Safranbolu’ya taşımakta kararlı adımlar

UNESCO Dünya Miras Kenti Safranbolu’nun turizm potansiyelini Balkanlar’da üst seviyeye çıkarmak amacıyla Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da geniş kapsamlı bir tanıtım atağı gerçekleştirildi.

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği’nin 29 Ekim Resepsiyonu ile başlayan Bulgaristan turizm tanıtım etkinlikleri, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse ve Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği (SAFTİD) Başkanı ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Urgancıoğlu’nun Sofya’da diplomatik temasların yanı sıra kültürel ve gastronomik etkinliklere imza atması ile etkili bir boyuta taşındı.

BÜYÜKELÇİ UYANIK’TAN TANITIM ÇABALARINA TEŞEKKÜR

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse ve SAFTİD Başkanı Şebnem Urgancıoğlu Sofya temasları kapsamında Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Mehmet Sait Uyanık’ı ziyaret etti. Türkiye ile Bulgaristan arasındaki turizm iş birliklerinin masaya yatırıldığı görüşmede Büyükelçi Uyanık, Safranbolu’nun uluslararası mecralarda tanıtılmasına yönelik yürütülen aktif çalışmalardan dolayı Mimar Elif Köse ve Şebnem Urgancıoğlu’na teşekkürlerini iletti.

Ziyaret trafiği, Sofya Belediyesi Şehir Etkinlikleri ve Turizm Departmanı Başkanı Lyubka Tsirova ile yapılan toplantıyla devam etti. Görüşmede, iki şehir arasında karşılıklı turizm akışını sağlayacak ortak projeler üzerinde mutabık kalındı.

SOFYA’DA SAFRANBOLU RÜZGÂRI VE GASTRONOMİ DİPLOMASİSİ

Başkan Köse, Capital gazetesinin düzenlediği ve menüleri sosyal girişimci şef Ebru Baybara Demir tarafından hazırlanan “Bakhus Yılın Restoranı 2025” ödül törenine onur konuğu olarak katılarak Türk mutfağının tanıtımına destek verdi.

Programın ikinci gününde ise Türk-Bulgar İş Kadınları Derneği üyeleriyle bir araya gelindi. Dernek Başkanı Türkan Karlova’nın ev sahipliğinde akşam saatlerinde düzenlenen organizasyonda, Safranbolu’nun “milli bitkisi” safranla hazırlanan özel bir menü görücüye çıktı. Safranlı enginarlı pilavdan keşkek ve zerdeye kadar uzanan seçki, Bulgar iş dünyası temsilcileri tarafından tam not aldı.

BULGAR İŞ KADINLARINDAN SAFRAN HASADI SÖZÜ

Safranbolu’yu “büyülü şehir” olarak niteleyen Türkan Karlova, kentin Bulgaristan’daki gönüllü tanıtım elçisi olduğunu belirterek, safran menüsünün restoranında yıl boyu kalıcı olacağını belirtti. Karlova ayrıca, bu yılki Safran Hasadı Festivali’ne geniş bir iş kadını heyetiyle katılarak kentte üç günlük bir inceleme gezisi yapacaklarını aktardı.

Etkinlik sonunda Şebnem Urgancıoğlu, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar adına, fotoğraf sanatçısı Cemil Belder’in kadrajından çıkan bir safran fotoğrafını hediye ederek kültürel bağları pekiştirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
15
Mart Pazar
1447 HİCRİ Ramazan 25
Öğle Vakti
Şuanki vakit
Öğle
  İmsak
05:30
  Güneş
06:55
  Öğle
13:04
İkindi vaktine kalan süre
 
  İkindi
16:23
  Akşam
19:02
  Yatsı
20:22

Video Haberler

kararkp kapak

Avrupa turizmini Safranbolu’ya taşımakta kararlı adımlar

bayram kp kapak

Berberlerde Ramazan Bayramı yoğunluğu

ulasim

Karabük’te ulaşım zamlandı

kpgozlerpark

ÇİFT SIRA PARK SORUNUNA BELEDİYEDEN ÖNLEM

ilyaserbaykapak

600 YIL ÖNCE FOTOĞRAFIMIZI ÇEKMİŞ !

yasak kap kapaka

Sürücü dikkatini dağıtan cihazlara yasak geldi

kpchpkapak

CHP’den İthal Edilen İngiliz Rayına Tepki