Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

EKOROTA Proje Ekibi Turizmcilerle Buluştu

Bartın Yayın: 16.04.2016 08:05
Yazar:
EKOROTA Proje Ekibi Turizmcilerle Buluştu

BARTIN Üniversitesi tarafından yürütülen, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) destekli ‘Ekorota Bartın: Doğal ve Kültürel Koridorların Haritalanması Projesi’ kapsamında Bartın’daki turizmcilerle toplantı yapıldı. Proje kapsamında ilgi gruplarıyla yapılmakta olan çalışma toplantılarının üçüncüsü Bartın’daki turizmcilerle yapıldı. Bartın’da bir butik otelde gerçekleşen toplantıda proje ekibi ile Bartın ve Amasra’daki otel, pansiyon, restoran işletmecileri, tur acenteleri, tur rehberleri ve alan klavuzları bir araya geldi. Toplantıda hem ilgili kuruluş temsilcilerinin tanışması, sektörel sorunların ve önerilerin tartışılması, hem de Bartın turizmini geliştirmek için birlikte yapılabilecek çalışmaların neler olabileceği sorgulandı. Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Erdoğan Atmış’ın yönettiği toplantı sunumla başladı. Toplantı boyunca Bartın’daki turizmi çeşitlendirmenin ve 12 aya yaymanın önündeki engeller ile bu engelleri aşmak için yapılması gerekenler konuşuldu. Bütün katılımcıların söz aldığı toplantıda, gündeme gelen konular rapor edilerek, proje çerçevesinde değerlendirmeye alındı. Proje kapsamındaki çalıştaylara farklı ilgi gruplarıyla devam edileceği bildirildi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Aroması ve tadı ile Osmanlı çileği tarlada alıcı buluyor

Ekonomi Yayın: 09.05.2024 00:24
İhlas Haber Ajansı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kendine has aroması ve tadı ile ilgi gören ’Osmanlı çileği’, tarladan hasat edilmeden satılıyor. Kilosu 400 liraya satılan çileğin yaygınlaştırılması çalışmaları devam ediyor.

Karadeniz Ereğli’de kestane toprağında yerli kara çilekle etkileşime girerek özgün bir çeşit olarak üretilen Osmanlı çileğinin yaygınlaştırılması çalışmaları sürüyor. Her yıl Mayıs ayında hasat edilen çilek, rengi ve aromasıyla tarlada alıcı buluyor.

Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticiyi Koruma Derneği Başkanı Şaban Çetinkaya, kilosu 400 liradan satılan çileğe yurt dışından da yoğun talep olduğunu anlattı. Üçköy’de kurum ve kuruluşların destekleriyle beş dönüm araziye kurulan Osmanlı Çileği Fide Üretim Merkezi’yle birlikte üründe artış yaşandığını aktaran Çetinkaya, bu yıl 4 ton çilek hasat etmeyi hedeflediklerini aktardı. Çetinkaya, “Mayıs ayının ilk haftasındayız daha önceki dönemlerde bu kadar olgunlaşmamıştı. Yaptığımız çalışmalar artık kendini göstermeye başladı. Bölgemizde üretim geçtiğimiz yıllara nazaran en az ikiye katlandı. Çevredeki üretim sayısı hızla artıyor. Burada yapılan çalışmalar, halkın bilgilendirilmesi, Osmanlı çileğinin yeniden anlaşılmış olması bunda büyük etken. Dolayısıyla Osmanlı çileği için insanlar yeniden üretime başladılar. Ereğli Kaymakamlığımız, Osmanlı çileği ile ilgili çilek üreticileri kursları açmaya başladı. Bu da son derece önemli bir adım. Osmanlı çileğinin gelişimini sağlayabilmek için bu yıl kararlar aldık. Aldığımız karar da ürünün belli bir miktarını az da olsa ilçe halkına tattırmak için manav, pazarlara küçük ambalajlarla indirmeyi düşünüyoruz. Ereğli’de yaşayan insanlar daha fazla Osmanlı çileğine yabancı kalmasın, bu lezzete kavuşsun” ifadelerine yer verdi.