Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Eylül, 2023 14:50 tarihinde yayınlandı
0

Ekonomik güven endeksi 95,4 oldu

Ekonomik güven endeksi Ağustos ayında 94,1 iken, Eylül ayında yüzde 1,3 oranında artarak 95,4 değerini aldı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül ayı Ekonomik Güven Endeksi’ni açıkladı. Buna göre, ekonomik güven endeksi Ağustos ayında 94,1 iken, Eylül ayında yüzde 1,3 oranında artarak 95,4 değerini aldı. Bir önceki aya göre Eylül ayında tüketici güven endeksi yüzde 5,1 oranında artarak 71,5 değerini, reel kesim (imalat sanayi) güven endeksi yüzde 0,5 oranında artarak 105,1 değerini, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 2,0 oranında azalarak 113,0 değerini, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 3,0 oranında artarak 117,7 değerini, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 1 oranında artarak 88,3 değerini aldı (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
mayis ayinda yagan karin tadini dogada yuruyerek cikardilar GfdHf2LY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Mayıs ayında yağan karın tadını doğada yürüyerek çıkardılar

Çorum’da mayıs ayında yağan kar ortaya mest eden görüntüler çıkardı. Vatandaşlar ise karla kaplanan doğada yürüyüş yaptı.

Çorum’da hafta sonu hava sıcaklığının hissedilir derecede düşmesinin ardından kar yağışı etkili oldu. Kar yağışıyla birlikte yüksek rakımlı bölgeler beyaz örtüyle kaplandı. Çorum’un Mecitözü ilçesinde sonbahar ve ilkbahar renkleri ile karın buluşması ortaya mest eden görüntüler çıkardı. Doğaseverler de mayıs ayında kışı aratmayan doğada yürüyüş yaptı. Bölgeyi ziyaret eden vatandaşlar, ortaya çıkan manzara karşısında mest olduklarını ifade etti.

“Güzel bir rotadaydık”

Çorum Doğa Kulübü tarafından düzenlenen yürüyüşe liderlik eden Ümit Tiryaki, yürüyüşe kar yağışı eşliğinde başladıklarını dile getirerek, “Bugün yürüyüşümüze liderlik ettim. Her hafta sonu doğadayız. Herkesi doğaya bekliyoruz. Çorum Merkez ve bütün ilçelerine giderek yürüyüşler düzenliyoruz. Doğada eğlenceli vakit geçirdiğimiz gibi doğanın önemini de anlatmaya çalışıyoruz, doğanın temiz kalmasını sağlıyoruz. Bu hafta da güzel bir rotadaydık. Hıdırlık Göleti mevkiinde bir yürüyüş düzenledik. Yürüyüşümüz yukarıda karla başladı. En son gölet kenarında hafif bir yağmurla karşılaştık. Herkesi bekleriz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin