Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Temmuz, 2016 14:37 tarihinde yayınlandı
0

Ekmekte Gram Oyunu

Kendi aralarındaki fiyat rekabetine bırakan fırıncılar şimdide vatandaşın ekmeğine göz dikerek gramdan çalmaya başladılar. 300 Gram ekmek 1 TL’den satılması gerekirken, bazı fırıncılar 270 ve 240 gram ekmeği 1 TL’den satıyor. Belediye Ekmek Fırınında ise 250 Gram Ekmek 75 Kuruş

 

Karabük’te Ekmek üretimi yapan bazı fırıncıların ekmeğin gramından çalarak 270 ve 240 Gram Ekmeği 1 TL’den sattığı  ifade edildi.  Belediye Fırınında 250 Gram ekmek  75 kuruştan satılırken, Belediye fırını haricindeki bazı fırıncıların vatandaşın ekmeğinden çalarak 240 ve 270 gram ekmeği 1 TL’den satması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Karabük’teki fırınlarda yaşanan bu durumun denetim eksikliğinden kaynaklandığı belirtilirken,  gram istismarının önüne geçilmesi için ilgili kurumların bir an önce harekete geçmesi istendi.

Halkın ekmeğinden çalan fırıncıların bir an önce tespit edilerek gerekli cezanın verilmesini isteyen vatandaşlar, bazı fırıncıların eksik gramajda ekmek satarak yasayı da ihlal ettiklerini söylediler.  Vatandaşlar  bazı fırıncıların ekmekte oynadıklara gram oyunlara yabancı olmadıklarını belirtirlerken, yetkilileri ise oynanan oyunlara seyirci kalmakla suçladılar. Artık ekmeklerini Belediye Ekmek fırınından alacaklarını ifade eden vatandaşlar, “Neredeyse Belediye Ekmeğiyle aynı gramda olan ekmeğe niçin 1 TL ödeyelim, 250 gram ekmeğe 75 kuruş öderiz hiç olmazsa 5  ekmekte 1 ekmek bedava gelir” dediler.

Konuyla ilgili konuştuğumuz Fırıncılar Odası Başkanı Selahattin Akbulut ise  Karabük’te 300 gram ekmeğin 1 TL’den satılması gerektiğinin altını çizerek,  Ekmeğin gramajı konusunda Oda olarak gerekli incelemeleri yapacaklarını söyledi.

 

 

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda aranan 1 sahis yakalandi Ufn5GwSw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da aranan 1 şahıs yakalandı

Kastamonu’da polis ekiplerince gerçekleştirilen denetimde hakkında yakalama kararı bulunan 1 şahıs yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirile denetimde, bin 292 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yapılırken, 331 araç kontrol edildi. Denetimlerde çeşitli suçlardan aranması bulunan 1 şahıs yakalanırken, trafik kurallarını ihlal ettiği tespit edilen 7 araca idari para cezası uygulandı.

Öte yandan, ekiplerin yaptığı kontrollerde 2 iş yeri ile 8 şahsa, 5326 Sayılı Kabahatler

Bizi sosyal medyadan takip edin