Ekip aracı kullanan kadın polis memuru suçlulara göz açtırmıyor - Karabük Haber Postası
ekip araci kullanan kadin polis memuru suclulara goz actirmiyor gzWbXTzb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Şubat, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Ekip aracı kullanan kadın polis memuru suçlulara göz açtırmıyor

Samsun Emniyet Müdürlüğü bünyesinde iki yıldır vazifeli olan bir bayan polis memuru grup aracı kullanarak gelen ihbarlara gidiyor. İşinin gerektirdiği her alanda bulunmaktan son derece gururlu olduğunu belirten bayan polis memuru, misyonunu severek yaptığını söyledi.

Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Denizevleri Şehit İrfan Sadık Kocabaş Polis Merkezi Amirliği’nde misyonlu Polis Memuru Tuğba Aksungur, ihbarlara giderken grup aracını kendi sürüyor. Olaylara süratle intikal eden bayan polis memuru, hatalılara göz açtırmıyor. Bayan polis memuru, ekseriyetle erkeklerin tercih ettiği polis grup araçlarını kendi kullanarak, hatalılara karşı süratli ve tesirli bir halde çaba ediyor. İhbarlara giderken, bayan bir şoförün ender olması nedeniyle vatandaşlar Aksungur’a hayranlıkla bakıyor. Kendisine yönelen bu gurur dolu bakışları gördüğünü ve işini severek yaptığını söyleyen Aksungur, mesleğinin her alanında bulunmaktan büyük gurur duyduğunu ve aracı kullanırken keyifli olduğunu belirtti.

“Biz bayanlar olarak her yerdeyiz”

36 yaşındaki Polis Memuru Tuğba Aksungur, “Meslek hayatımın 8. yılı içerisindeyim. Birinci vazife yerim Diyarbakır’dı. Diyarbakır’da çevik kuvvet, valilik özel kalem sekretarya ve ilçe emniyet müdürlüğüne bağlı bayan devriye takımında misyon aldım. Akabinde Samsun’a atandım. 2 yılı aşkındır Samsun’da misyon yapmaktayım. İşimi severek yapıyorum. Bu üniformayı üzerime giydiğim her gün güya birinci gün işe başlamış üzere o gururla, heyecanla mesaime gidiyorum. Konfüçyüs’ün şöyle bir kelamı var: ’Sevdiğiniz işi yaparsanız, bir gün bile çalışmış sayılmazsınız.’ Ben de işimi severek yapanlardanım. İşimizi severek yapmamızda, çalışma arkadaşlarımızla ahengimiz ve amirlerimizin bize göstermiş olduğu özverinin de büyük bir tesiri var” dedi.

“Hemcinslerim bana gururla bakıyor”

Ekip otosunu severek kullandığını söz eden Aksungur, “Ekip otosuna kullanmam, Diyarbakır’da bayan devriye grubunda çalışmamdan geliyor. Diyarbakır’da KADES hususlarına, bayanları ilgilendiren rastgele anonslara gidiyorduk. Daha sonra buraya geldiğim vakit mahkeme talimat evrakları konusu gereği adrese çıkmamız ya da bir şahsı araştırmamız gerektiği vakit takımla dışarıya çıkıyordum. Grupla dışarıya çıktığımda vatandaşlarımızın, halkımızın, beni gördüğü zamanki reaksiyonu, dönüp tekrar bakmaları beni keyifli etti. Vatandaşlarımız, erkeklerin olduğu bir alanda bayanları gördükleri vakit aslında bununla gururlanıyorlar ve memnun oluyorlar. Ben takım aracı kullanırken çocukların, hemcinslerimin bana gururla baktıklarını görüyorum, hissediyorum. Aracı kullanırken de memnun oluyorum. İşimin gerektirdiği her alanda bulunmaktan son derece gururluyum. Biz bayanlar olarak her yerdeyiz. Bayanların gücünü göstermek ismine her yerde de misyon alıyoruz. Ulu Başkan Atatürk’ün şu kelamıyla noktalamak istiyorum: ‘Ey Türk bayanı. Sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üstünde göklere çıkmaya layıksın’ ” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda park halindeki araclara carpip takla atti surucu alkolmetreye ufleyemedi 57yVvIhR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da park halindeki araçlara çarpıp takla attı: Sürücü alkolmetreye üfleyemedi

Bolu’da park halindeki iki araca çarptıktan sonra takla atan otomobilin sürücüsü, polis ekiplerinin dakikalar süren çabasına rağmen alkolmetreye üfleyemedi. Kazadan yara almadan kurtulan sürücü, kan testi yapılmak üzere hastaneye götürüldü.

Olay, gece saatlerinde Bahçelievler Mahallesi Alemdar Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konak Sokak’tan Alemdar Sokak istikametine dönüş yapmak isteyen F.D. idaresindeki 14 FB 828 plakalı otomobil, yol kenarında park halinde bulunan 14 ABL 306 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan 14 ABL 306 plakalı araç da önünde park halindeki 14 AS 206 plakalı otomobile çarparak durabildi. Meydana gelen zincirleme kazada, 14 FB 828 plakalı otomobil çarpışmanın etkisiyle takla atarak ters döndü. Kazayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle ters dönen araçtan çıkarılan sürücü F.D., kontrol amacıyla sağlık ekiplerine teslim edildi.

Kaza anı kamerada

Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü F.D.’ye polis ekipleri tarafından alkol testi yapılmak istendi. Ancak sürücü, polis ekiplerinin dakikalar süren tüm yönlendirmelerine ve uğraşlarına rağmen alkolmetre cihazına üflemekte başarılı olamadı. O anlar ve polis ekiplerinin çabası saniye saniye kameralara yansıdı.Alkolmetre cihazına üfleyemeyen F.D., alkol oranının belirlenmesi amacıyla kan testi yapılmak üzere polis nezaretinde hastaneye götürüldü. Kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin