karabuk
İmsak 06:02
Güneş 07:27
Öğle 13:08
İkindi 16:08
Akşam 18:39
Yatsı 19:59
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Şubat, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Ekip aracı kullanan kadın polis memuru suçlulara göz açtırmıyor

Samsun Emniyet Müdürlüğü bünyesinde iki yıldır vazifeli olan bir bayan polis memuru grup aracı kullanarak gelen ihbarlara gidiyor. İşinin gerektirdiği her alanda bulunmaktan son derece gururlu olduğunu belirten bayan polis memuru, misyonunu severek yaptığını söyledi.
Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Denizevleri Şehit İrfan Sadık Kocabaş Polis Merkezi Amirliği’nde misyonlu Polis Memuru Tuğba Aksungur, ihbarlara giderken grup aracını kendi sürüyor. Olaylara süratle intikal eden bayan polis memuru, hatalılara göz açtırmıyor. Bayan polis memuru, ekseriyetle erkeklerin tercih ettiği polis grup araçlarını kendi kullanarak, hatalılara karşı süratli ve tesirli bir halde çaba ediyor. İhbarlara giderken, bayan bir şoförün ender olması nedeniyle vatandaşlar Aksungur’a hayranlıkla bakıyor. Kendisine yönelen bu gurur dolu bakışları gördüğünü ve işini severek yaptığını söyleyen Aksungur, mesleğinin her alanında bulunmaktan büyük gurur duyduğunu ve aracı kullanırken keyifli olduğunu belirtti.

"Biz bayanlar olarak her yerdeyiz"
36 yaşındaki Polis Memuru Tuğba Aksungur, "Meslek hayatımın 8. yılı içerisindeyim. Birinci vazife yerim Diyarbakır’dı. Diyarbakır’da çevik kuvvet, valilik özel kalem sekretarya ve ilçe emniyet müdürlüğüne bağlı bayan devriye takımında misyon aldım. Akabinde Samsun’a atandım. 2 yılı aşkındır Samsun’da misyon yapmaktayım. İşimi severek yapıyorum. Bu üniformayı üzerime giydiğim her gün güya birinci gün işe başlamış üzere o gururla, heyecanla mesaime gidiyorum. Konfüçyüs’ün şöyle bir kelamı var: ’Sevdiğiniz işi yaparsanız, bir gün bile çalışmış sayılmazsınız.’ Ben de işimi severek yapanlardanım. İşimizi severek yapmamızda, çalışma arkadaşlarımızla ahengimiz ve amirlerimizin bize göstermiş olduğu özverinin de büyük bir tesiri var" dedi.

"Hemcinslerim bana gururla bakıyor"
Ekip otosunu severek kullandığını söz eden Aksungur, "Ekip otosuna kullanmam, Diyarbakır’da bayan devriye grubunda çalışmamdan geliyor. Diyarbakır’da KADES hususlarına, bayanları ilgilendiren rastgele anonslara gidiyorduk. Daha sonra buraya geldiğim vakit mahkeme talimat evrakları konusu gereği adrese çıkmamız ya da bir şahsı araştırmamız gerektiği vakit takımla dışarıya çıkıyordum. Grupla dışarıya çıktığımda vatandaşlarımızın, halkımızın, beni gördüğü zamanki reaksiyonu, dönüp tekrar bakmaları beni keyifli etti. Vatandaşlarımız, erkeklerin olduğu bir alanda bayanları gördükleri vakit aslında bununla gururlanıyorlar ve memnun oluyorlar. Ben takım aracı kullanırken çocukların, hemcinslerimin bana gururla baktıklarını görüyorum, hissediyorum. Aracı kullanırken de memnun oluyorum. İşimin gerektirdiği her alanda bulunmaktan son derece gururluyum. Biz bayanlar olarak her yerdeyiz. Bayanların gücünü göstermek ismine her yerde de misyon alıyoruz. Ulu Başkan Atatürk’ün şu kelamıyla noktalamak istiyorum: ‘Ey Türk bayanı. Sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üstünde göklere çıkmaya layıksın’ " diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Şubat, 2026 04:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Ovit Dağı’nda kar yağışı etkili oluyor

Rize’nin İkizdere ilçesinde 2640 rakımlı Ovit Dağı’nda kar yağışı etkili oluyor.
Hafta sonu hava sıcaklıklarının düşmesi ile Rize’nin yüksek kesimlerinde kar etkili oldu. İkizdere ilçesine bağlı 2640 rakımlı Ovit Dağı’nda akşam saatlerinde kar yağışı başladı. Kar aralıksız devam ederken, Karayolları’na bağlı ekipler ulaşımın aksamaması için kar küreme çalışmalarını sürdürdü.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre kar kalınlığı Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda 130 santimetre, İkizdere ilçesine bağlı Çağrankaya Yaylası’nda 113, Çamlıhemşin ilçesine bağlı Palovit Yaylası’nda 113 santimetreye ulaştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin