Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2024 20:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ek gelir olarak başlandı: Yıllık bin 400 ton rekolte bekleniyor

Ordu’da en önemli gelir kaynağı olan fındığın yanında alternatif olarak üretilen çileğin hasadına başlandı. İlde 500 dekar alanda üretimi yapılan çilekten bu yıl bin 400 ton rekolte bekleniyor.
Ordu’da üretimine yaklaşık 15 yıl önce deneme amaçlı başlanan ve fındığın yanında alternatif olarak üretilmeye başlanan çilekte hasat başladı. Ordu genelinde 500 dekar alanda bu yıl yaklaşık bin 400 ton çilek rekoltesi bekleniyor. Çilek üretimi ile Ordu ekonomisine yaklaşık 90 milyon TL katkı sunulması hedeflenirken, pazar sorunu ise bulunmuyor. Kendisine has tadı ve kokusuyla bölgede tercih edilen ve Kayabaşı Mahallesi’nde yetiştirilen çilekler, farklı illerde de alıcı buluyor.

"Aroması çok güzel"
Şu anda hasadı yapılan çileğin tam verimde üretilmediği için Ordu piyasasında satıldığını söyleyen üretici Selçuk Şahin, yaklaşık 2 hafta önce başladıkları hasadın her geçen gün arttığını belirtti. Şahin, “Verim ve aroma güzel. Bundan sonra hava şartları da uygun. Lezzeti de tam yerine oturur inşallah. Kayabaşı çileği hem türü hem de lezzetinden dolayı tercih ediliyor. Verim az ancak lezzet olarak çok güzel” diye konuştu.

"Fındık hasadına göre daha kolay"
Çilek tarlasında çalışan Nurhan Özge, ilk kez çilek hasadı yaptığını söyledi. Çilek hasadının eğlenceli olduğunu ve kendilerine de maddi kazanç sağladığını aktaran Özge, fındık toplamaktan kolay olduğunu belirtti.
Yıllardır Kayabaşı Mahallesi’nde çilek hasadı yapan Sevgi Akkaya ise kadınlarla birlikte çilek hasadında çalıştıklarını, eğlenerek hasat yaptıklarını söyledi.

blank
Berkay Doğan tarafından
08 Nisan, 2025 11:05 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Başkan Çetinkaya, Türk Polis Teşkilatının 180. Yılını Kutladı

Türk Polis Teşkilatı'nın 180. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Karabük İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse ve Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Abdulkadir Kazan, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya'yı ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyarette, toplumun huzur ve güvenliği için özveriyle görev yapan emniyet teşkilatının önemine dikkat çekildi. Başkan Çetinkaya, "Halkımızın huzuru için fedakârca görev yapan tüm emniyet mensuplarımıza şükranlarımı sunuyor, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum." ifadelerini kullandı.
Belediye olarak kamu güvenliğine katkı sunmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Çetinkaya, Türk Polis Teşkilatı'nın 180. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.