04 Aralık, 2023 12:07 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:25
Bu Yazıyı Paylaş
veya linki kopyala
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0
Ek Binada Acil Servis Hizmetleri Başladı
Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 5000 Evler Ek Hizmet Binası Acil Servisi, bugün vatandaşların hizmetine açıldı.
İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara, Başhekim Doç. Dr. Erkan Doğan ve hastane yönetimi ile birlikte ek hastane binasında incelemelerde bulundu. Görevli hekimlere ve personele kolaylıklar dileyen Op. Dr. İsmail Kara, muayene olan vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerini iletti.
Hastane tamamen açıldığında Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ile Psikiyatri poliklinik ve yataklı servis hizmetleri laboratuvar, görüntüleme merkezi (bilgisayarlı tomografi, röntgen, USG) bunun yanı sıra acil servis ve diğer branşlarda poliklinik hizmetleri verecek.
(Yusuf Korkmaz)
Samsun’da bir dokuma mağazasında çıkan yangın, itfaiyenin süratli müdahalesi sonucu eserlere ulaşmadan söndürüldü.
Yangın, İlkadım ilçesi Cumhuriyet Caddesi üzerindeki 5 katlı Yeşilyurt Apartmanı girişinde bulunan dokuma mağazasında saat 08.40’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, mağaza içerisinde bulunan çay ocağından çıktığı belirlenen yangında dükkan içerisinden siyah duman çıktığını gören etraf sakinleri durumu 112 Acil Davet Merkezi ve iş yeri sahibine bildirdi. Yangına süratli bir biçimde müdahale eden itfaiye grupları, tutuşan ocak ve baca kısmını söndürüp, alevlerin dokuma eserlerine sıçramasını önledi.
Aynı dükkanın 2 sene evvel de kafe olarak işletildiği vakit yandığını ve o vakit her şeyin kül olduğunu lisana getiren iş yeri sahibi Uğur Akyüz, "Yangın çıktığında evdeydim. Komşular arayıp dükkanın yandığını ve duman çıktığını söylediler. Ben gelmeden itfaiye de gelip erkenden yangına müdahale etti. Erken müdahale de yangının büyümesini önledi. Burası dokuma mağazası. Yangın şayet büyüseydi daha durduramazdık. 2023’te burası kafeydi. O vakit çıkan yangında çok büyük ziyanım olmuştu. Artık en azından az bir ziyanla bu yangını atlattık" dedi.
İtfaiyenin soğutma çalışmalarını tamamlamasının akabinde olayla ilgili polis grupları de tutanak tutarak gerekli incelemeleri yaptı.