Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mart, 2024 20:36 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Eğribel’e tünel yapıldı, eski yol kayak pistine dönüştü

Giresun’u Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleriyle Sivas iline bağlayan 2 bin 200 metre rakımlı Eğribel Geçidi’ne tünel yapılınca kış aylarında kullanılmayan eski yol kayak pistine dönüştü.
Tünelinin hizmete girmesiyle kullanılmayan 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi, bu kez kayak sporuyla ilgilenenleri bir araya getirdi. Eğribel-Şebinkarahisar güzergahında zirveye tırmanan macera sever bir grup daha sonra kayak takımlarını kuşanarak kullanılmayan eski yolda kar üzerinde kilometrelerce kayak yapmanın heyecanını yaşadı.
Kayak sporuna elverişli coğrafi yapısıyla dikkat çeken Eğribel’in eski yolunun doğal pist oluşturduğunu söyleyen Yusuf Hasırcı, “Şebinkarahisar’da yaşıyorum ve doğa sporlarını seviyorum. Egrübel’de tünel açılınca kullanılmayan eski yol güzergahında kayak denemesi yapmak istedim. Oldukça da keyifli anlar yaşadık. Zaman zaman başka illerde kayak yapan arkadaşları da davet ettik onlarla da burada kayak yaptık. Eğribel’in eski yolu doğal bir kayak pisti olarak belki de Türkiye’nin en uzun pisti diyebiliriz. Zaman zaman Eğribel zirvesine arazi aracımızın arkasına bağladığımız halatlara tutunarak çıkıyoruz. Sonra da kilometrelerce eski yol güzergahında kayak zevkini yaşıyoruz. Ulaşıma kapalı olan yolun doğal pist oluşturması ve tehlikesinin olmayışı da bizi buraya yönlendirdi. Umarım gelecek yıllarda bu bölge gerçek bir kayak pisti olarak değerlendirilir. Ayrıca Eylül ayından nisan ayı ortalarına kadar da kayak yapmaya uygun bir mevsime sahiptir" dedi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mart, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te uyuşturucu operasyonunda 1 tutuklama

Karabük’te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan kuşkulu, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Karabük İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat, Narkotik Kabahatlerle Gayret ve Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Ofis Amirliği grupları uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor. Vilayet merkezinde düzenlenen operasyonda S.Y. isimli şahıs gözaltına alındı. Şüphelinin ikameti, iş yeri ve aracında yapılan aramalarda daralı yükü 0.50 gram bonzai, net yükü 21.13 gram peçeteye emdirilmiş vaziyette 5 modül bonzai, birer adet cam aparat, rulo peçete, şişe saf su, ruhsatsız tabanca, pompalı tüfek, muşta, 3’er adet aseton, tabanca fişeği ve 10 adet kartuş ele geçirildi. Gözaltına kuşkulu, süreçlerinin akabinde sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.