Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Haziran, 2023 13:24 tarihinde yayınlandı
0

Eğitimlerini tamamlayan genç çiftçilere 1 milyon 200 liralık hibe desteği

Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne bağlı Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi çerçevesinde eğitimlerini tamamlayarak sertifika alan genç çiftçilerin, 1 milyon 200 bin lira tutarında hibe sözleşmeleri düzenlenen törenle imzalandı.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP), 2023 yılı bütçesi çerçevesinde gerçekleştirilecek olan “Kurulum Hibesi-Genç Girişimciler” hibe sözleşmeleri imzalandı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde düzenlenen imza törenine Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Müdür Yardımcısı Mücahit Temur ve Özcan Gazioğlu, KDAKP Bölge Koordinatörü Dr. Murat Demirbük, KDAKP İl Koordinatörü Ziraat Yüksek Mühendisi Cihat Sipahi, KDAKP İPYB personelleri Ziraat Yüksek Mühendisi Şükrü Kaynaş ve Ziraat Mühendisi Halit Özgür İhtiyar, UNDP İ&D Asistanı Serkan Mert ile hibe desteğine hak kazanan genç çiftçiler katıldı.
Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu ise, “Proje çerçevesinde geçtiğimiz yıl eğitime katılarak sertifika alan 4 genç çiftçimiz detaylı iş ve finansman planlarını hazırlayarak İl Müdürlüğümüze başvurularını yapmışlar ve yapılan değerlendirme neticesinde başlangıç hibesi almaya hak kazanan gençlerimiz yüzde 70 oranında hibe desteğinden faydalanabileceklerdir. Genç Girişimci Başlangıç Paketinde gençlerin yüzde 30 oranındaki katkılarını, iş planlarına bağlı olarak, ayni veya nakdi şekilde yapma ihtimallerinin bulunduğunu belirterek proje çerçevesinde gençlere 1 milyon 188 bin TL hibe desteği vereceğiz. Projenin KDV hariç toplam tutarının ise 1 milyon 940 bin 291 TL’dir” diye konuştu.
Sözleşmelerin imzalanmasının ardından KDAKP, İPYB personelleri Ziraat Yüksek Mühendisi Şükrü Kaynaş ve Ziraat Mühendisi Halit Özgür İhtiyar tarafından genç girişimcilere, hibe sözleşmesi sonrası yapılacak iş ve işlemler, yatırımcıların dikkat etmesi gereken hususlar, satın alma süreci ve hibe ödeme talep dosyası hazırlama konularında bilgilendirme yaptı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
karadenizdeki saldirida hayatini kaybeden ve yaralanan balikcilar kastamonuya getirildi TKUdBXDY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karadeniz’deki saldırıda hayatını kaybeden ve yaralanan balıkçılar Kastamonu’ya getirildi

Karadeniz’de saldırıya uğrayan Türk bayraklı balıkçı teknesinde hayatını kaybeden vatandaşın cenazesi ile 4 yaralı, Kastamonu’nun İnebolu ilçesine getirildi.

Kırım’ın batısında, Sivastopol açıklarında saldırıya uğrayan Türk bayraklı “Duru 67” isimli balıkçı teknesindeki 5 kişi yaralandı. Teknedeki yaralılar, yakınlarında bulunan “Burak Kaya” isimli balıkçı teknesine tahliye edildi. Kastamonu’nun İnebolu ilçesi istikametine doğru hareket eden teknedeki yaralılardan biri hayatını kaybetti. Balıkçı teknesinden yapılan yardım çağrısı üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığına ait TCGSG-96 gemisi, 4 doktor, 15 UMKE personeli, hemşire ve yardımcı sağlık personelinden oluşan toplam 19 kişilik uzman tıbbi ekiple harekete geçti. İnebolu Limanı’ndan dün saat 12.35’te hareket eden Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisi, balıkçı teknesiyle saat 19.20 sıralarında yaklaşık 115 mil açıkta temas kurdu.

Hayatını kaybeden balıkçının cenazesi ve yaralı balıkçılar daha sonra Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisine alındı. Yaralılara uzman sağlık ekibi tarafından ilk müdahale ise gemide yapıldı. Dönüşe geçen Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisi, saat 03.00 sıralarında Kastamonu’nun İnebolu ilçesindeki İnebolu Limanı’na yanaştı. Gemiden indirilen 4 yaralı, ambulanslarla Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hayatını kaybeden vatandaşın cenazesi ise cenaze aracıyla morga götürüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin