Reklam
Reklam

Eğitimlerini tamamlayan genç çiftçilere 1 milyon 200 liralık hibe desteği

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Haziran, 2023 13:24 tarihinde yayınlandı
0

Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne bağlı Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi çerçevesinde eğitimlerini tamamlayarak sertifika alan genç çiftçilerin, 1 milyon 200 bin lira tutarında hibe sözleşmeleri düzenlenen törenle imzalandı.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP), 2023 yılı bütçesi çerçevesinde gerçekleştirilecek olan “Kurulum Hibesi-Genç Girişimciler” hibe sözleşmeleri imzalandı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde düzenlenen imza törenine Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Müdür Yardımcısı Mücahit Temur ve Özcan Gazioğlu, KDAKP Bölge Koordinatörü Dr. Murat Demirbük, KDAKP İl Koordinatörü Ziraat Yüksek Mühendisi Cihat Sipahi, KDAKP İPYB personelleri Ziraat Yüksek Mühendisi Şükrü Kaynaş ve Ziraat Mühendisi Halit Özgür İhtiyar, UNDP İ&D Asistanı Serkan Mert ile hibe desteğine hak kazanan genç çiftçiler katıldı.
Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu ise, “Proje çerçevesinde geçtiğimiz yıl eğitime katılarak sertifika alan 4 genç çiftçimiz detaylı iş ve finansman planlarını hazırlayarak İl Müdürlüğümüze başvurularını yapmışlar ve yapılan değerlendirme neticesinde başlangıç hibesi almaya hak kazanan gençlerimiz yüzde 70 oranında hibe desteğinden faydalanabileceklerdir. Genç Girişimci Başlangıç Paketinde gençlerin yüzde 30 oranındaki katkılarını, iş planlarına bağlı olarak, ayni veya nakdi şekilde yapma ihtimallerinin bulunduğunu belirterek proje çerçevesinde gençlere 1 milyon 188 bin TL hibe desteği vereceğiz. Projenin KDV hariç toplam tutarının ise 1 milyon 940 bin 291 TL’dir” diye konuştu.
Sözleşmelerin imzalanmasının ardından KDAKP, İPYB personelleri Ziraat Yüksek Mühendisi Şükrü Kaynaş ve Ziraat Mühendisi Halit Özgür İhtiyar tarafından genç girişimcilere, hibe sözleşmesi sonrası yapılacak iş ve işlemler, yatırımcıların dikkat etmesi gereken hususlar, satın alma süreci ve hibe ödeme talep dosyası hazırlama konularında bilgilendirme yaptı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin

Ordu’da 3 aracın karıştığı kazada 6 kişi yaralandı

orduda 3 aracin karistigi kazada 6 kisi yaralandi mID4WIbs
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Ordu’nun Ünye ilçesinde sağanak nedeniyle kayganlaşan yolda 3 aracın karıştığı trafik kazasında 6 kişi yaralandı.

Kaza, Ünye Çevre Yolu üzerindeki Yunus Emre Tüneli çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Ordu istikametinden Samsun yönüne seyir eden Cihan Başaran (52) yönetimindeki 34 CHA 716 plakalı hafif ticari araç, yoğun yağış nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüje çarptı. Kazayı görünce yaralılara yardım etmek isteyen Mehmet Gölkem Ustaoğlu, 52 AFP 990 plakalı minibüsünü emniyet şeridine park etti. Bu sırada aynı yönde seyreden Murat Aksu yönetimindeki 34 BHR 40 plakalı otomobil de yağmur nedeniyle kontrolden çıkarak park halindeki minibüse çarptı. 3 aracın karıştığı kazada hafif ticari araç sürücüsü Cihan Başaran ile araçta yolcu olarak bulunan Nermin Başaran ve Recai Güven ile otomobilde bulunan Bahar Aksu, Zümra Aksu ve Serra Aksu yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Ünye ilçesindeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan Serra Aksu’nun hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Kaza nedeniyle bölgede trafik bir süre kontrollü olarak sağlanırken, araçların kaldırılmasının ardından yol normale döndü.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin