Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Mart, 2017 14:44 tarihinde yayınlandı
0

Eğitimcilere “Atık Pil” Semineri

Karabük Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından ilk ve orta öğretimde görevli eğitimcilere “Atık Pil” bilgilendirme ve farkındalık oluşturma semineri verildi.

Karabük Belediyesi, çevre bilinci oluşturmak ve öğrencilerin daha duyarlı olmalarını sağlamak adına TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği) işbirliği ile il genelinde bulunan okullarda ödüllü atık pil toplama kampanyası başlattı.

Karabük Belediyesi Kent Meydanı Nikah ve Konferans salonunda gerçekleştirilen seminerde TAP Derneği yetkilisi Çevre Mühendisi Diyem Özer, eğitimcilere atık pillerin zararları ve doğaya bırakıldığında oluşturduğu problemleri anlatarak, okullarda da bu seminerden edinilen bilgilerin öğrencilere aktarılmasını istedi.

 İl genelinde en fazla atık pil toplayan 3 okula ise Karabük Belediyesi ve TAP tarafından çeşitli ödüller verilecek.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
turhalda yesilirmak suyu tasti bazi evleri su basti yOxMV31E
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Turhal’da Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı

Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.

Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.

Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; “Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin