Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Mart, 2017 14:44 tarihinde yayınlandı
0

Eğitimcilere “Atık Pil” Semineri

Karabük Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından ilk ve orta öğretimde görevli eğitimcilere “Atık Pil” bilgilendirme ve farkındalık oluşturma semineri verildi.

Karabük Belediyesi, çevre bilinci oluşturmak ve öğrencilerin daha duyarlı olmalarını sağlamak adına TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği) işbirliği ile il genelinde bulunan okullarda ödüllü atık pil toplama kampanyası başlattı.

Karabük Belediyesi Kent Meydanı Nikah ve Konferans salonunda gerçekleştirilen seminerde TAP Derneği yetkilisi Çevre Mühendisi Diyem Özer, eğitimcilere atık pillerin zararları ve doğaya bırakıldığında oluşturduğu problemleri anlatarak, okullarda da bu seminerden edinilen bilgilerin öğrencilere aktarılmasını istedi.

 İl genelinde en fazla atık pil toplayan 3 okula ise Karabük Belediyesi ve TAP tarafından çeşitli ödüller verilecek.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda kacak yapi denetimi 48 milyon liralik ceza KTKdNQuZ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu’da kaçak yapı denetimi: 4.8 milyon liralık ceza

Bolu’da yapılan denetimlerde ruhsatsız ve mevzuata aykırı olduğu belirlenen 6 yapının sahiplerine toplam 4 milyon 837 bin 431 lira idari para cezası uygulandı.

Bolu İl Özel İdaresi İl Encümeni’nin nisan ayı toplantısında aldığı kararlar yayımlandı. İl genelinde gerçekleştirilen inceleme ve kontrollerde çeşitli ilçelerde bulunan 6 yapının kaçak olduğu tespit edildi. Denetimlerde Göynük ilçesinde 4, Mudurnu ve merkez ilçede birer yapının mevzuata aykırı şekilde inşa edildiği belirlendi. Göynük ilçesine bağlı Dağhancılar Köyü’nde bulunan E.Ç.’ye ait yapıya 452 bin 471 lira, Himmetoğlu Köyü’nde F.A.’ya ait yapıya 917 bin 164 lira, İbrahimözü Köyü’ndeki M.Ç.’ye ait yapıya 1 milyon 562 bin 59 lira ve Güneyçalı Köyü’ndeki S.A.’ya ait kaçak yapıya 990 bin 541 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi. Mudurnu ilçesinin Alpagut Köyü’nde tespit edilen R.K.’ye ait kaçak yapıya 749 bin 11 lira ceza kesilirken, merkez ilçeye bağlı Gövem Köyü’ndeki S.K.Y’ye ait yapı için 166 bin 185 TL para cezası uygulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin