Reklam
Reklam

Eğitimcilere “Atık Pil” Semineri

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Mart, 2017 14:44 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından ilk ve orta öğretimde görevli eğitimcilere “Atık Pil” bilgilendirme ve farkındalık oluşturma semineri verildi.

Karabük Belediyesi, çevre bilinci oluşturmak ve öğrencilerin daha duyarlı olmalarını sağlamak adına TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği) işbirliği ile il genelinde bulunan okullarda ödüllü atık pil toplama kampanyası başlattı.

Karabük Belediyesi Kent Meydanı Nikah ve Konferans salonunda gerçekleştirilen seminerde TAP Derneği yetkilisi Çevre Mühendisi Diyem Özer, eğitimcilere atık pillerin zararları ve doğaya bırakıldığında oluşturduğu problemleri anlatarak, okullarda da bu seminerden edinilen bilgilerin öğrencilere aktarılmasını istedi.

 İl genelinde en fazla atık pil toplayan 3 okula ise Karabük Belediyesi ve TAP tarafından çeşitli ödüller verilecek.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Zonguldak’ta terör örgütü operasyonunda gözaltına alınan 4 öğrenciden 3’ü tutuklandı

zonguldakta teror orgutu operasyonunda gozaltina alinan 4 ogrenciden 3u tutuklandi 9qNvzVGX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ta polis ekiplerince yasa dışı sol terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonda adliyeye sevk edilen 4 kişiden 3’ü tutuklandı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında THKP-C, Dev-Yol ve Devrimci Hareket örgütleri içerisinde faaliyet gösterdikleri ve Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD) ile bağlantılı oldukları iddia edilen 4 öğrenci hakkında gözaltı kararı verildi. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda N.Ş., S.D., İ.K. ve B.O. isimli öğrenciler yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen çeşitli dijital materyallere incelenmek üzere el konuldu. Emniyetteki sorgu işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Zonguldak Adliyesi’ne sevk edildi. Cumhuriyet savcılığındaki ifadeleri sonrası mahkemeye çıkarılan şüphelilerden N.Ş., S.D. ve B.O. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden İ.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayla ilgili çok yönlü soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin