Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Mayıs, 2014 14:58 tarihinde yayınlandı
0

Eğitimci ve Yazar Vehbi Vakkasoğlu Çarşamba Günü Karabük’te

Karabük İl Müftülüğünce düzenlenen “Ailede Sevgi İletişimi” konulu konferansta konuşmak üzere 14 Mayıs Çarşamba günü Vehbi Vakkasoğlu Karabük’te olacak.

Aile Haftası münasebetiyle gerçekleştirdikleri etkinliklerle ilgili olarak açıklama yapan Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş şunları söyledi:

“Aile, toplumun çekirdeği ve temelidir. Ancak aileleri huzurlu toplumlar huzurlu olabilir. Ailede huzur ise; aile fertlerinin karşılıklı olarak sorumluluklarının farkında olmaları ve görevlerini yerine getirmeleriyle mümkündür. Sevgi, saygı, şefkat ve merhamet duyguları aileyi yaşanabilir ve huzurlu kılan unsurlardır. Özellikle son yıllarda artış gösteren ailede şiddet ve boşanma oranlarındaki artış da bu bilinç ve sorumluluk duygularının eksikliğinden kaynaklanmamaktadır.

Toplumun temelini oluşturan ailenin önemine dikkat çekmek ve huzurlu ailelerin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla yürüttüğümüz çalışmalar çerçevesinde düzenlediğimiz bu konferansın da çok yararlı olacağını düşünüyorum.

14 Mayış Çarşamba günü saat 18.00 de Tüccarlar Kooperatifi Salonunda yapılacak konferansa kadın erkek bütün hemşerilerimizi bekliyoruz”

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu ozbekistandaki teknoloji zirvesinde turkiyeyi temsil etti vEBhH1L7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2026 00:30 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ Özbekistan’daki teknoloji zirvesinde Türkiye’yi temsil etti

Karabük Üniversitesi (KBÜ), Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Central Asian University (CAU) ev sahipliğinde düzenlenen CAU Tech Hackathon 2026’ya katıldı.

Karabük Üniversitesi öğrencilerinden oluşan VisioMed takımı, 17 ülkeden 228 takımın katıldığı CAU Global Tech Summit 2026’da sağlıkta yapay zekâ projeleriyle öne çıktı.

“AI in Healthcare” kategorisinde yarışan KBÜ VisioMed takımı; Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Zeynep Bostancı, Reyyan Türk, Nuray Yavuz ve Mustafa Eren Tonbuloğlu’ndan oluştu. Takım, 36 saatlik süreçte deri hastalıklarının teşhisine yönelik yapay zekâ algoritmaları geliştirdi.

Arş. Gör. Kadriye Öz ve Arş. Gör. Elif Dorukbaşı danışmanlığında yürütülen çalışmada, tıbbi görüntü verileri kullanılarak hastalık türlerini sınıflandıran ve lezyonlu bölgeleri tespit eden modeller geliştirildi.

Teknik değerlendirmede sınıflandırmada 21.60, segmentasyonda 31.48 puan alan takım, toplamda 53.08 puanla 228 ekip arasında 22’nci sırada yer aldı.

Zirvede, Vincent Wilczynski ve Sebastian Thrun gibi uluslararası akademisyenlerin yer aldığı jüri tarafından yapılan değerlendirmelerde, Karabük Üniversitesi ekibinin geliştirdiği model teknik açıdan incelenerek beğeni topladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin