Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Mayıs, 2014 14:58 tarihinde yayınlandı
0

Eğitimci ve Yazar Vehbi Vakkasoğlu Çarşamba Günü Karabük’te

Karabük İl Müftülüğünce düzenlenen “Ailede Sevgi İletişimi” konulu konferansta konuşmak üzere 14 Mayıs Çarşamba günü Vehbi Vakkasoğlu Karabük’te olacak.

Aile Haftası münasebetiyle gerçekleştirdikleri etkinliklerle ilgili olarak açıklama yapan Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş şunları söyledi:

“Aile, toplumun çekirdeği ve temelidir. Ancak aileleri huzurlu toplumlar huzurlu olabilir. Ailede huzur ise; aile fertlerinin karşılıklı olarak sorumluluklarının farkında olmaları ve görevlerini yerine getirmeleriyle mümkündür. Sevgi, saygı, şefkat ve merhamet duyguları aileyi yaşanabilir ve huzurlu kılan unsurlardır. Özellikle son yıllarda artış gösteren ailede şiddet ve boşanma oranlarındaki artış da bu bilinç ve sorumluluk duygularının eksikliğinden kaynaklanmamaktadır.

Toplumun temelini oluşturan ailenin önemine dikkat çekmek ve huzurlu ailelerin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla yürüttüğümüz çalışmalar çerçevesinde düzenlediğimiz bu konferansın da çok yararlı olacağını düşünüyorum.

14 Mayış Çarşamba günü saat 18.00 de Tüccarlar Kooperatifi Salonunda yapılacak konferansa kadın erkek bütün hemşerilerimizi bekliyoruz”

Bizi sosyal medyadan takip edin
7 kemerli bir zaman gecidi filmi universite ogrencileriyle bulustu tvY5alkD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

“7 Kemerli Bir Zaman Geçidi” filmi üniversite öğrencileriyle buluştu

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zekayla hazırlanan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi’nde üniversite öğrencilerine izletildi.

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zeka teknolojisiyle hazırlatılan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi: Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde üniversite öğrencilerle buluşturuldu. İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda, Taşköprü’nün binlerce yıllık tarihini anlatan yapay zeka filmi öğrencilere izletildi.

“Dünyada çok az örneği bulunan bir çalışmaya imza attık”

Programda konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “Türkiye’de bir ilk, dünyada ise çok az örneği bulunan çalışmaya imza attık ve tamamen yapay destekli 14 dakikalık kısa bir filmi hayata geçirdik. Bu filmle amacımız, Pompeipolis’in iki bin yıllık ihtişamını, yedi kemerli köprümüzün tarihe meydan okuyuşunu ve atalarımızın mirasını tüm dünyaya yeniden hatırlatmak ve kayıt altına almaktır” dedi.

“Karakter ve sahne dağılımında çok emek var”

Filmi izleyen Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Sadullah Menekşe ise, “Taşköprü yapay zeka filmini izledik, Taşköprü’yü tanıtan çok güzel bir çalışma olmuş. Yapımcılar yapay zeka ile çok büyük işler çıkarmışlar, gerçekten çok beğendim. Baktığımda sekiz saniyelik videolarla karakter ve sahne dağılımının tutarlılığını sağlamak çok büyük bir emek istiyor. Biz iletişim fakültesi öğrencileri olarak çok beğendik. Bizim işimiz de ileride kamera önünde veya arkasında bu filmleri çekmek olduğu için bizler adına çok güzel bir deneyim oldu” diye konuştu.

Film gösteriminin ardından filmin senaristliğini yapan Arkeolog Dr. Murat Karasalihoğlu, öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirerek merak edilenleri soru-cevap şeklinde yanıtladı. Etkinliğe, Taşköprü Belediyesi Kent Tarihi Müzesi Müdürü Lütfi Gültekin, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi akademisyenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin