Reklam
Reklam
6788bfa3b4023
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
16 Ocak, 2025 11:13 tarihinde yayınlandı
0

Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Aylık Çalışmaları Değerlendirildi

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Aylık Değerlendirme Toplantısı, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara’nın katılımıyla yapıldı. Toplantıda, hastanenin genel durumu ele alınarak sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmaya yönelik değerlendirmeler gerçekleştirildi.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Erkan Doğan tarafından, Sağlık Bakanlığı Verimlilik kriterleri doğrultusunda tıbbi, idari ve mali konularda bilgilendirme sunumu yapıldı. Sunumda, hastane faaliyetleri detaylı bir şekilde ele alınarak mevcut durum ve geleceğe yönelik stratejiler masaya yatırıldı.

Toplantıda, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak, kurumlar arası koordinasyonu güçlendirmek ve belirlenen stratejiler doğrultusunda planlamalar yapmak üzere detaylı değerlendirmeler yapıldı.

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara’nın yanı sıra toplantıya Destek Hizmetleri Başkanı Yüksel Korkut, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Bekir Poçan, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Mustafa Mızrak, Bilişim Uzmanı Hacı Bayram Yıldız ile hastane yöneticileri katıldı.

Toplantı sonrasında, İl Sağlık Müdürü Kara, personellere çalışmalarında başarılar dileyerek hastalara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Karabuk Universitesinden ABDde Buyuk Basari
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
07 Haziran, 2026 13:56 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Üniversitesi’nden ABD’de Büyük Başarı

Evrenos İKA Takımı “Yılın En Başarılı Yeni Takımı” Ödülünü Kazandı

Karabük Üniversitesi öğrencileri tarafından geliştirilen yapay zekâ tabanlı insansız kara aracı, Amerika Birleşik Devletleri’nde bu yıl 33’üncüsü düzenlenen Intelligent Ground Vehicle Competition (IGVC) 2026’da “Rookie of the Year” (Yılın En Başarılı Yeni Takımı) ödülüne layık görüldü.

Dünyanın en prestijli otonom kara aracı yarışmaları arasında gösterilen IGVC’de ilk kez yarışan Karabük Üniversitesi Evrenos İnsansız Kara Aracı (İKA) Takımı, sergilediği üstün performansla uluslararası arenada önemli bir başarı elde etti.

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından 2024 yılında kurulan takım, Karabük Üniversitesi Robot Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Raif Bayır danışmanlığında çalışmalarını sürdürüyor. Yarışmaya ilk kez katılan ekip, finale yükselerek dikkat çekici bir başarıya imza attı.

OTONOM TEKNOLOJİLERİYLE ÖNE ÇIKTI

Osmanlı Devleti’nin kuruluş döneminin önemli akıncı beylerinden Evrenos Bey’in adını taşıyan takımın geliştirdiği insansız kara aracı; yapay zekâ destekli sürüş sistemi, haritalandırma, çevre algılama, engel tespiti ve otonom hareket kabiliyetleriyle jüri üyelerinin beğenisini kazandı.

Araçta kullanılan LiDAR, kamera ve çeşitli sensör tabanlı algılama sistemleri sayesinde farklı arazi koşullarında insan müdahalesine ihtiyaç duymadan rota planlama ve engel algılama görevleri başarıyla yerine getirildi.

ULUSLARARASI RAKİPLERİNİ GERİDE BIRAKTI

Yarışma boyunca ortaya koyduğu performansla uzun yıllardır organizasyonda yer alan birçok uluslararası üniversite takımını geride bırakan Evrenos İKA Takımı, parkuru başarıyla tamamlaması ve güçlü otonom sürüş performansıyla jüri değerlendirmelerinde öne çıktı.

Elde edilen bu başarı sonucunda Karabük Üniversitesi ekibi, yarışmanın en prestijli ödüllerinden biri olan “Rookie of the Year” unvanını kazanarak büyük bir gurur yaşattı.

REKTÖR KIRIŞIK’TAN TEBRİK MESAJI

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, öğrencilerin elde ettiği başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

“33. Intelligent Ground Vehicle Competition (IGVC) 2026 Akıllı Kara Aracı Yarışması’nda dünya devlerini geride bırakarak adını finalistler arasına yazdıran ve ‘Yılın En Başarılı Yeni Takımı’ ödülünü kazanan öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Uluslararası alanda üniversitemizi ve ülkemizi gururla temsil eden azimli öğrencilerimi tebrik ediyorum. Bu başarı, Karabük Üniversitesi’nin teknoloji üretme kapasitesinin somut bir göstergesidir.”

BAŞARININ ARKASINDAKİ EKİP

Evrenos İKA Takımı’nın akademik danışmanlığını Prof. Dr. Raif Bayır yürütürken, proje ekibinde Ulaş Kapucuoğlu, İsmail Samurkaş, Ali Haydar Düzenli, Fahrettin Kömürcü, Emre Şermet, Şayan Yusefi, Feyza Güneş, Orkun Furkan Aydilek ve Uğur Ünal yer alıyor.

YENİ HEDEF TEKNOFEST 2026

Uluslararası başarıyla adından söz ettiren Evrenos İKA Takımı’nın çalışmalarını TEKNOFEST 2026 hedefleri doğrultusunda sürdürdüğü ve yeni nesil otonom sistemler geliştirmeye devam ettiği belirtildi.

Karabük Üniversitesi, öğrencilerinin bilim ve teknoloji alanındaki projelerine verdiği destekle uluslararası başarılar elde etmeyi sürdürürken, Türkiye’nin yerli ve millî teknoloji vizyonuna da katkı sağlamaya devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin