Reklam
Reklam
6788bfa3b4023
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
16 Ocak, 2025 11:13 tarihinde yayınlandı
0

Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Aylık Çalışmaları Değerlendirildi

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Aylık Değerlendirme Toplantısı, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara’nın katılımıyla yapıldı. Toplantıda, hastanenin genel durumu ele alınarak sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmaya yönelik değerlendirmeler gerçekleştirildi.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Erkan Doğan tarafından, Sağlık Bakanlığı Verimlilik kriterleri doğrultusunda tıbbi, idari ve mali konularda bilgilendirme sunumu yapıldı. Sunumda, hastane faaliyetleri detaylı bir şekilde ele alınarak mevcut durum ve geleceğe yönelik stratejiler masaya yatırıldı.

Toplantıda, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak, kurumlar arası koordinasyonu güçlendirmek ve belirlenen stratejiler doğrultusunda planlamalar yapmak üzere detaylı değerlendirmeler yapıldı.

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara’nın yanı sıra toplantıya Destek Hizmetleri Başkanı Yüksel Korkut, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Bekir Poçan, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Mustafa Mızrak, Bilişim Uzmanı Hacı Bayram Yıldız ile hastane yöneticileri katıldı.

Toplantı sonrasında, İl Sağlık Müdürü Kara, personellere çalışmalarında başarılar dileyerek hastalara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbude tren surus simulatoru projesi baslatildi 6VMKOEME
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

KBÜ’de tren sürüş simülatörü projesi başlatıldı

Karabük Üniversitesi, raylı sistemler alanındaki uygulamalı eğitim altyapısını güçlendirecek SİMURAY-KBÜ projesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığı (UDHAM) ile sözleşme imzaladı.

Karabük Üniversitesi tarafından geliştirilecek “Tren Makinisti Eğitimlerinde Kullanılmak Üzere Yerli Yazılım ve Donanım Tabanlı Gerçekçi Raylı Sistem Araç Kabin Simülasyon Sistemi Geliştirilmesi: SİMURAY-KBÜ” projesi kapsamında, tren makinisti eğitimlerinde kullanılacak 10 milyon 423 bin 44 TL destekli yerli sürüş simülatörü hayata geçirilecek.

Ankara’da gerçekleştirilen imza töreninde sözleşmeye UDHAM Başkanı Selami Yazıcı ile Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz imza attı. Törende UDHAM Ulaştırma Teknolojileri Daire Başkanı Mehmet Akif Özalp de yer aldı.

Karabük Üniversitesi heyetinde proje yürütücüsü Öğr. Gör. Muhammed Emin Arı, proje danışmanı Doç. Dr. Bilal Çolak ile araştırmacılar Prof. Dr. Tülay Ekemen Keskin, Doç. Dr. Hasan Eker ve Dr. Öğr. Üyesi Ömer Çölova hazır bulundu. Araştırmacı ekipte ayrıca Dr. Öğr. Üyesi Cihan Bayraktar ve Öğr. Gör. Aydın Özkul da yer alıyor.

Proje kapsamında Eskipazar Meslek Yüksekokulu bünyesinde fiziksel makinist kabini, sürüş simülasyon yazılımı, eğitmen kontrol sistemi ve yapay zekâ destekli performans değerlendirme modülünden oluşan bütünleşik bir eğitim platformu geliştirilecek.

Geliştirilecek sistem sayesinde öğrenciler; hız kontrolü, frenleme, sinyal takibi, acil durum yönetimi ve operasyonel karar verme becerilerini uygulamalı olarak deneyimleme imkânı bulacak. Ayrıca proje kapsamında Raylı Sistem Teknolojileri ve Sürüş Simülasyonu Laboratuvarı kurulacak.

SİMURAY-KBÜ projesiyle Karabük Üniversitesinin raylı sistemler alanındaki eğitim ve araştırma kapasitesinin artırılması, öğrencilerin uygulamalı mesleki yeterliliklerinin geliştirilmesi ve yerli mühendislik çözümlerine dayalı sürdürülebilir bir eğitim altyapısının oluşturulması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin