Eğitim Masrafları Uçtu..! - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
66d830ef5fdaf jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
04 Eylül, 2024 14:09 tarihinde yayınlandı
0
0

Eğitim Masrafları Uçtu..!

2024-2025 Eğitim Öğretim Dönemi’nin başlamasına az bir süre kala  eğitim giderlerdeki artış TÜİK’in enflasyon verilerine de yansırken, okul ücretleri, ders kitapları, kırtasiye malzemeleri ve diğer eğitimle ilgili harcamalar velileri kara kara düşündürüyor

2024-2025 Eğitim Öğretim Dönemi başlamadan önce, veliler eğitim masraflarındaki artış nedeniyle endişeleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verilerine göre, eğitim harcamalarında dikkate değer bir artış gözlemlendi. Özellikle üniversite eğitimi fiyatları, Ağustos ayında yüzde 43,2 oranında bir artış gösterdi ve yıllık bazda yüzde 227,43 oranında bir yükselme kaydedildi.

TÜİK verilerine göre, Ağustos Ayı’nda eğitim grubundaki fiyat artışları aylık yüzde 11,34 ve yıllık yüzde 120,81 oranında gerçekleşti. Bu artış, eğitim masraflarının diğer harcama kalemlerine göre çok daha yüksek olduğunu ortaya koydu. Ortaöğretim fiyatları yıllık yüzde 91,05, ilköğretim ve okul öncesi eğitim fiyatları ise yüzde 87,63 oranında arttı. Ayrıca, kitap fiyatları yüzde 61, kırtasiye fiyatları ise yüzde 49,9 oranında yükseldi.

Özellikle özel üniversite ücretlerine yapılan zamlar dikkat çekiyor. Son bir yıl içinde özel üniversite ücretleri yüzde 150 oranında arttı ve bazı okulların yıllık ücretleri 1 milyon TL’yi geçti. Ayrıca, özel yurt fiyatları Türkiye genelinde 40 bin TL ile 420 bin TL arasında değişkenlik gösteriyor.

Bu artışlar, hem aile bütçelerini zorlamaya hem de eğitimdeki fırsat eşitsizliğini derinleştirmeye devam ediyor. Veliler, çocuklarının eğitimini sürdürebilmek için çeşitli çözümler ararken, artan masraflar karşısında ne yapacakları konusunda kara kara düşünüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
alaplidaki imam hatip ortaokulu insaatinda denetim gerceklestirdiler iDWnRTQF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Nisan, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Alaplı’daki İmam Hatip Ortaokulu İnşaatında Denetim Gerçekleştirdiler

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yapımı İmam Hatip Ortaokulu inşaatı sürüyor.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt ve ilçe protokol üyeleri, Alaplı’da yapım süreci hızla ilerleyen İmam Hatip Ortaokulu inşaat sahasını ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında yerinde incelemelerde bulundu.

Ziyaret programına Milletvekili Saffet Bozkurt’un yanı sıra Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, AK Parti İlçe Başkanı Altan Güngör ve teşkilat mensupları katılım sağladı. Kaba inşaatı büyük oranda tamamlanan okul binasını gezen heyet, yüklenici firma yetkililerinden teknik detaylar ve projenin teslim süreciyle ilgili kapsamlı bir brifing aldı.

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Milletvekili Saffet Bozkurt, Alaplı’nın eğitim altyapısını güçlendirmek amacıyla yatırımların takipçisi olduklarını vurguladı. Bozkurt, çocukların modern ve güvenli alanlarda eğitim görmesinin öncelikli hedefleri olduğunu belirterek, okulun donanımı ve mimarisiyle ilçeye değer katacağını ve planlanan takvimde tamamlanarak hizmete açılacağını ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik ise okulun tamamlanmasıyla bölgedeki derslik ihtiyacının önemli ölçüde giderileceğini kaydetti. Modern laboratuvarlar, kütüphane ve sosyal donatı alanlarıyla projelendirilen okulun, ilçenin eğitim kalitesine yeni bir soluk getirmesi hedefleniyor. Protokol üyeleri, incelemelerin ardından şantiye çalışanlarına kolaylıklar dileyerek alandan ayrıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin