Reklam
Reklam
66d830ef5fdaf jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
04 Eylül, 2024 14:09 tarihinde yayınlandı
0

Eğitim Masrafları Uçtu..!

2024-2025 Eğitim Öğretim Dönemi’nin başlamasına az bir süre kala  eğitim giderlerdeki artış TÜİK’in enflasyon verilerine de yansırken, okul ücretleri, ders kitapları, kırtasiye malzemeleri ve diğer eğitimle ilgili harcamalar velileri kara kara düşündürüyor

2024-2025 Eğitim Öğretim Dönemi başlamadan önce, veliler eğitim masraflarındaki artış nedeniyle endişeleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verilerine göre, eğitim harcamalarında dikkate değer bir artış gözlemlendi. Özellikle üniversite eğitimi fiyatları, Ağustos ayında yüzde 43,2 oranında bir artış gösterdi ve yıllık bazda yüzde 227,43 oranında bir yükselme kaydedildi.

TÜİK verilerine göre, Ağustos Ayı’nda eğitim grubundaki fiyat artışları aylık yüzde 11,34 ve yıllık yüzde 120,81 oranında gerçekleşti. Bu artış, eğitim masraflarının diğer harcama kalemlerine göre çok daha yüksek olduğunu ortaya koydu. Ortaöğretim fiyatları yıllık yüzde 91,05, ilköğretim ve okul öncesi eğitim fiyatları ise yüzde 87,63 oranında arttı. Ayrıca, kitap fiyatları yüzde 61, kırtasiye fiyatları ise yüzde 49,9 oranında yükseldi.

Özellikle özel üniversite ücretlerine yapılan zamlar dikkat çekiyor. Son bir yıl içinde özel üniversite ücretleri yüzde 150 oranında arttı ve bazı okulların yıllık ücretleri 1 milyon TL’yi geçti. Ayrıca, özel yurt fiyatları Türkiye genelinde 40 bin TL ile 420 bin TL arasında değişkenlik gösteriyor.

Bu artışlar, hem aile bütçelerini zorlamaya hem de eğitimdeki fırsat eşitsizliğini derinleştirmeye devam ediyor. Veliler, çocuklarının eğitimini sürdürebilmek için çeşitli çözümler ararken, artan masraflar karşısında ne yapacakları konusunda kara kara düşünüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yesilirmakta su seviyesi yukseldi vatandaslar tehlikeye ragmen kopruye akin etti gxBwalDj
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Yeşilırmak’ta su seviyesi yükseldi: Vatandaşlar tehlikeye rağmen köprüye akın etti

Tokat’ta son günlerde etkili olan yoğun yağışlar ve Almus Barajı’nın dolusavağının taşmasının ardından Yeşilırmak’ta su seviyesi yükseldi. İl merkezinden geçen ırmağın debisinin artmasıyla birlikte Atatürk Köprüsü çevresinde tehlikeli görüntüler oluştu.

Kent merkezinde gece saatlerinde yükselen su seviyesini gören vatandaşlar köprü üzerine akın etti. Taşkın riskine rağmen köprü çevresinde toplanan çok sayıda vatandaş, cep telefonlarıyla o anları görüntüledi. Bazı vatandaşlar, Yeşilırmak’ın uzun yıllardır ilk kez bu kadar yükseldiğini ifade etti. Kahverengiye dönen ve hızla akan suyun köprü ayaklarına kadar ulaştığı görüldü. Özellikle köprü altında oluşan güçlü akıntı dikkat çekti. Öte yandan Yeşilırmak’taki yükseliş dron ile havadan da görüntülendi. Görüntülerde suyun debisinin ciddi şekilde arttığı, köprü çevresinde yoğun insan kalabalığı oluştuğu ve ırmağın taşkın seviyesine yaklaştığı görüldü. Yetkililer, vatandaşların dere ve ırmak kenarlarından uzak durmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin