Eğitim Kenti Karabük Projesi kapsamında Demir Kod Eğitimleri devam ediyor.
Merkez ve ilçelerde görev yapan Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmenlere Eğitim Kenti Karabük Projesi kapsamında yürütülen ve sekiz ana başlıktan biri olan Demir Kod Alt Projesi ile Ardunio ile ileri Uygulamalar ve Arduino ile Proje Uygulamaları
Eğitimde üretken yapay zeka araçlarının kullanımı ve Blok Tabanlı Yapay Zeka, Blok Tabanlı Yapay Zeka ve Blok Tabanlı Yapay Zeka, 3D Tasarım ve 3 Boyutlu Yazıcılar, 3D Tasarım ve 3 Boyutlu Yazıcılar ve 3D Tasarım ve 3 Boyutlu Yazıcılar, 3D Tasarım ve 3 Boyutlu Yazıcılar, App Inventor ile Mobil Programlama , App Inventor ile Mobil Programlama eğitimleri verilmeye başlandı.
İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş; her hafta Çarşamba günü verilen eğitime katılarak projeyi sahiplenen öğretmenleri tebrik ederek, başarılar diledi.
Yangından Etkilenen Karabük’e 3 Milyon TL Kaynak Aktarıldı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa, Eskişehir ve Karabük'te meydana gelen orman yangınlarından etkilenen vatandaşların acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla toplamda 10 milyon TL'lik kaynak aktarıldığını açıkladı. Bu kapsamda Karabük'e 3 milyon TL'lik destek sağlandı.
Bakan Göktaş, yangınlardan zarar gören vatandaşların yanında olduklarını belirterek, söz konusu kaynakların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla ulaştırıldığını kaydetti. Yapılan açıklamada, Bursa’ya 5 milyon TL, Eskişehir’e 2 milyon TL, Karabük’e ise 3 milyon TL olmak üzere toplamda 10 milyon TL kaynak tahsis edildiği belirtildi.
Yangın bölgelerinde yürütülen çalışmalara da değinen Bakan Göktaş, “Yangından etkilenen hanelerin acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla bu kaynakları hızlıca ilgili vakıflarımıza yönlendirdik. Destek ve yardımlarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
PSİKOSOSYAL DESTEK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Öte yandan Bakan Göktaş, son bir hafta içerisinde 11 ilde çıkan orman yangınlarında 220 personel ile 2 bin 112 vatandaşa psikososyal destek sağlandığını da açıkladı. Afyonkarahisar, Antalya, Bilecik, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Kahramanmaraş, Karabük, Mersin, Sakarya ve Uşak illerinde sahada aktif olarak görev yapan ekiplerin 7 gün 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi
Bakanlık olarak bu zorlu süreçte vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini ifade eden Göktaş, “Psikososyal destek ekiplerimiz yangının ilk anından itibaren sahada. Amacımız vatandaşlarımızın hem maddi hem de manevi olarak yanında olmak” dedi.