"Eğitim Kenti Karabük" Çalıştayı Düzenlendi - Karabük Haber Postası
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
16 Ekim, 2023 14:46 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:28
0
0

“Eğitim Kenti Karabük” Çalıştayı Düzenlendi

“Eğitim Kenti Karabük” projesi kapsamında Karabük Öğretmenevi ve ASO salonunda Bilişim Teknolojileri ve Matematik alanında 2 ayrı oturum şeklinde çalıştay düzenlendi.

Çalıştaya;  İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Üngören, Ar-Ge Koordinatörü Adnan Cansız, Ar-Ge personeli, Bilişim Teknolojileri ve Matematik öğretmenleri katıldı.

Çalıştayda; Türkiye Yüzyılı Şiarıyla Karabük  genelinde eğitim öğretimin niteliğini arttırmak, eğitim öğretimde karşılaşılan problemlerin çözümüne yönelik alt projeler ile Karabük’te topyekûn eğitim hareketi başlatmak amacıyla Bilişim Teknolojileri ve Matematik alanlarına ilişkin planlama ve organizasyon yapısı üzerinde istişarelerde bulunuldu.

İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Üngören, “Valimiz Sayın Mustafa YAVUZ öncülüğünde hazırlıklarında son aşamaya geldiğimiz “Eğitim Kenti Karabük” projesiyle, Karabük ilinde gerçekleştirilen eğitim öğretim faaliyetlerinin Bakanlığımız amaç ve hedefleri ile İlimizdeki mevcut akademik başarıyı arttırmak, eğitimin sosyal boyutunu daha da güçlendirmek, öğrencilerimizi vatanını seven, erdemli, sosyal ve kültürel yönden gelişmiş, başarılı birer birey olarak topluma kazandırmak amaçlanmıştır” dedi.

“Eğitim Kenti Karabük” projesi hazırlık çalışmalarının Ar-Ge Birimi ve Ölçme Değerlendirme Merkezi koordinesinde hummalı bir şekilde yapıldığını kaydeden Üngören, Çalıştay çalışmaları sonunda hazırlanacak raporların eğitim yöneticileri ve paydaşlarla değerlendirilerek gelecek için yapılacak çalışmalarda rehberlik etmesinin planlandığını ifade etti.

Çalıştaylarda öğretmenlerin beyin fırtınası yoluyla yaptıkları çalışmaların AR-GE Birimi tarafından raporlaştırılacağı belirtilirken, Çalıştay sonucu hazırlanacak raporun eğitim alanında yapılacak çalışmalara ışık tutmasının amaçlandığı ifade edildi. (Yusuf Korkmaz)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
res
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
06 Nisan, 2026 14:25 tarihinde yayınlandı
0
0

Basın kartı resmi kimlik sayılacak

İçişleri Bakanlığı, basın mensuplarını yakından ilgilendiren önemli bir düzenlemeye imza attı. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi imzasıyla yayımlanan genelgeye göre, basın kartı artık kimlik tespit süreçlerinde resmi kimlik belgesi olarak kabul edilecek.

Bakanlık tarafından İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü aracılığıyla 31 Mart 2026 tarihinde yayımlanan yazı; Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve tüm valiliklere gönderildi. Genelgede, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından verilen basın kartlarının resmi kimlik niteliği taşıdığı vurgulandı.

Yeni düzenlemeye göre kolluk kuvvetleri; yol kontrolleri, arama noktaları ve çeşitli resmî işlemler sırasında basın kartını ibraz eden gazetecilerden ayrıca nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı talep edemeyecek. Talimatta, usulüne uygun şekilde düzenlenmiş basın kartının tek başına yeterli olduğu açıkça ifade edildi.

Genelgede ayrıca basın kartının hukuki dayanaklarına da yer verildi. Buna göre, 13 Ekim 2022 tarihinde 5187 Sayılı Basın Kanunu’na eklenen madde ile basın kartının resmi kimlik belgesi olduğu hüküm altına alınmıştı. Öte yandan Basın Kartı Yönetmeliği’nin 4. ve 5. maddeleri uyarınca, bu kartın tüm resmi ve özel kuruluşlar tarafından kabul edilmesi zorunlu bulunuyor.

Kolluk birimlerinin kimlik tespit süreçlerinde dikkat etmesi gereken hususların altının çizildiği yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Basın kartı bilgiye erişim hakkı, haberleşme hürriyeti ve kamusal denetim mekanizmalarının işletilmesi noktasında önem arz etmektedir. 13 Ekim 2022 tarihinde 5187 Sayılı Basın Kanunu’nun Ek Madde 1’inde yapılan değişiklikle kanuna ‘Basın kartının resmi nitelikte bir kimlik belgesi’ olduğu hükmü eklenmiştir. Basın Kartı Yönetmeliği’nin 4’üncü ve 5’inci maddelerinde, ‘Basın kartları, başkanlıkça verilen ve tüm resmi ve özel kuruluşlar tarafından kabul edilecek resmi nitelikte bir kimlik belgesidir’ şeklinde nitelendirilmiştir. Mezkur kanun ve yönetmelik hükümlerine göre ‘resmi kimlik belgesi’ statüsüne sahip olan basın kartları kimlik tespiti süreçlerinde resmi kimlik belgesi olarak kullanılmaktadır. Bu kapsamda usulüne uygun olarak düzenlenmiş basın kartını ibraz eden kişilerden kolluk birimlerimizce ayrıca bir kimlik belgesi ibraz etmelerinin istenmemesi hususunda; bilgilerinizi ve gereğini arz ve rica ederim.”

Bizi sosyal medyadan takip edin