Eğitim-İş Karabük Şube Başkanı Zeki Çelik’ten Atama Tepkisi - Karabük Haber Postası
cccc 1
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
14 Nisan, 2025 14:53 tarihinde yayınlandı
0
0

Eğitim-İş Karabük Şube Başkanı Zeki Çelik’ten Atama Tepkisi

 “Usulsüz ve Hukuksuz Atamalara Karşı Alanlardayız”

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Karabük Şubesi, proje okullarına yapılan atamalarda usulsüzlük ve hukuksuzluk yaşandığı gerekçesiyle 15 Nisan Salı günü saat 13.00’te Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) önünde basın açıklaması yapacak.

Eğitim-İş Karabük Şube Başkanı Zeki Çelik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, proje okullarına yapılan öğretmen atamalarında liyakat ilkesinin göz ardı edildiğini belirtti. Atamalarda keyfi uygulamaların ön plana çıktığını ifade eden Çelik, “Proje okullarına yeniden ataması yapılmayan, bu okullara atanmak isteyen ama ataması gerçekleşmeyen tüm öğretmenlerimizin yanındayız. Üyemiz olsun ya da olmasın fark etmeksizin, meslektaşlarımızın haklarını savunmak bizim görevimizdir” dedi.

Çelik, 15 Nisan’da sadece Karabük’te değil, tüm Türkiye genelinde eş zamanlı eylemler düzenleneceğini vurgulayarak, amaçlarının öğretmenlere yapılan haksız muamelelere karşı kamuoyunda farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti. Çelik,  “Öğretmene saygı, emeğe saygı diyoruz. Eğitimi siyasallaştıran, öğretmenin hakkını gasp eden uygulamaların karşısında duracağız” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasına tüm öğretmenleri, velileri ve duyarlı vatandaşları davet eden Çelik, “Okullarımıza ve eğitim sistemimize sahip çıkmak hepimizin sorumluluğudur. Bu yüzden tüm halkımızı bu mücadeleye destek vermeye çağırıyoruz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta ehliyet sinavinda yapay zekali joker aday operasyonu 14 tutuklama A8WIuRJY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2026 08:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta ehliyet sınavında yapay zekalı “joker aday” operasyonu: 14 tutuklama

Tokat’ta ehliyet sınavına yönelik düzenlenen “joker aday” operasyonunda 14 şüpheli tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gelen ihbar üzerine harekete geçti. Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmada; yazılı ehliyet sınavını geçemeyen bazı kişilerin kimlik kartlarını “kayıp” gerekçesiyle yeniledikleri, bu süreçte gerçek kimlik sahibinin yüzü ile “joker adayın” yüzünü yapay zeka kullanarak ortak fotoğraf haline getirerek nüfus müdürlüğü yetkililerini kandırdıkları ve bu yöntemle yerlerine başkalarını sınava soktukları tespit edildi.

4 yıllık sınav evrakları incelendi

Tokat merkezli yürütülen soruşturma kapsamında Tokat ili Niksar ilçesi ve Şanlıurfa’da da bağlantılar belirlendi. Son 4 yıla ait sınav evraklarının incelenmesi sonucu Tokat ve Şanlıurfa’da 12 joker aday, 5 de organizatör olduğu belirlendi.

14 şüpheli tutuklandı

Ekipler tarafından eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 17 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Tokat Adliyesi’ne sevk edildi. Şüphelilerden 14’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken; 2 şüpheli adli kontrol, 1 şüpheli de ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin