Eğitim gönüllüsü emekli öğremen unutulmadı - Karabük Haber Postası
egitim gonullusu emekli ogremen unutulmadi dWc1YczH
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Kasım, 2024 00:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Eğitim gönüllüsü emekli öğremen unutulmadı

Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Alagöz, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla emekli öğretmen ve hayırsever eğitim gönüllüsü Hayrullah Saki’yi evinde ziyaret etti.

Hayrullah Saki’nin eğitim camiasına yıllarca yaptığı katkılardan ötürü teşekkürlerini sunan Kaymakam Kaya ve Müdür Alagöz, öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaptı. Kaymakam Kaya, “Öğretmenlerimiz, toplumu şekillendiren en önemli değerlerimizdir. Hayrullah hocamız, hem meslek hayatında hem de emeklilik döneminde örnek bir eğitim gönüllüsü olarak bizlere ışık tutmuştur” ifadelerini kullandı.

Hayrullah Saki ise bu anlamlı ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, öğretmenliğin hayatındaki en kutsal görev olduğunu belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
beun is birligiyle sehit yakinlari ve gazilere yonelik sanata tesvik ve sanatla yasam programi g3uFeJXE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Nisan, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

BEUN İş Birliğiyle Şehit Yakınları ve Gazilere Yönelik “Sanata Teşvik ve Sanatla Yaşam Programı” başlatıldı

Zonguldak’ta şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının sosyal hayata katılımlarının desteklenmesi ve sanatın iyileştirici gücünden faydalanılması amacıyla “Sanata Teşvik ve Sanatla Yaşam Programı” başladı. Program kapsamında gerçekleştirilen ilk eğitim, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Gökçebey Mithat Mehmet Çanakcı Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erdal Kara tarafından verildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü koordinesinde, Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile BEUN iş birliğinde 11 şehit ve gazi yakınına yönelik seramik kursu açıldı.

İl Müdürlüğü hizmet binasında gerçekleştirilen ilk eğitime Zonguldak Vali Yardımcısı Fatih Baysal, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Türkmen Köse ve il müdürlüğü çalışanları katılım sağlayarak kursa hayırlı olsun ziyaretinde bulundu ve katılımcılarla bir araya geldi.

Altı ay sürmesi planlanan kurs süresince eğitimler, BEUN Gökçebey Mithat Mehmet Çanakcı Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erdal Kara tarafından yürütülecek olup katılımcıların sanat aracılığıyla kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri ve özgüvenlerinin artırılması hedefleniyor.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, programa ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:

“Şehit yakınları ve gazilerimizin toplumsal yaşamda daha aktif yer almalarını desteklemek, onların kendilerini ifade edebilecekleri alanlar oluşturmak büyük önem taşımaktadır. Sanatın iyileştirici gücünü merkeze alan bu anlamlı programda paydaş olmaktan memnuniyet duyuyoruz. BEUN olarak, toplumsal sorumluluk anlayışımız doğrultusunda şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle programa öncülük eden başta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş’a ve bakanlığımıza şükranlarımı sunuyorum. Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğümüze, Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze ve eğitimleri büyük bir özveriyle yürüten kıymetli akademisyenimize ise canıgönülden teşekkür ediyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin