Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Mayıs, 2015 08:11 tarihinde yayınlandı
0

EĞİTİM BİR-SEN, Kastamonu’da Yetkili Sendika Oldu

KASTAMONU ’da faaliyet yürüten eğitim sendikaları arasında Eğitim-Bir-Sen, bin 742 üyesiyle yetkili sendika oldu.
Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, sendikalarında bulunan bin 742 üyeyle 2015 yılında sendikalar arasında Kastamonu’da yetkili sendika olduklarını söyledi.
Yaptıkları çalışmalar neticesinde üye sayılarının 2 bine yaklaştığını belirten Sancaktaroğlu, “Sendikamızı yetkili yapan üyelerimize, işyeri temsilcilerimize ve teşkilatlarımıza teşekkür ederiz.
Yetkinin hayırlı olmasını diliyoruz.
Aldığımız bu yetkiyle kamu çalışanlarının ekonomik, özlük, sosyal ve kültürel haklarının iyileştirilmesi için mücadeleye devam edeceğiz. Bunun yanı sıra milletin ve milli iradenin üzerindeki her türlü vesayete karşı çıktık ve karşı çıkmaya devam edeceğiz” dedi.
Eğitim-Bir-Sen’e gösterilen teveccühün altında kalmayıp zirvenin hakkını vereceklerini belirten Sancaktaroğlu, sendikacılığın, haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı hayır diyebilmek ve mücadele etmek olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: “Eğitim Bir-Sen, demokratik iklim ılımanlaştıkça, gücüne güç katmaya devam edecektir.
Eğitim Bir-Sen olarak, gelecek tasavvurumuzda özgür birey, sivil anayasa ve sivil toplumun olduğunu belirtmemiz gerekir”
Sancaktaroğlu, sendika olarak sivil anayasa talebinin hayata geçirilmesi için de gayret göstereceklerini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
saatlerce pesinden kostular kurbanlik dana ilceyi birbirine katti uxhQ8uC7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Saatlerce peşinden koştular: Kurbanlık dana ilçeyi birbirine kattı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde kurban pazarından kaçan dana, saatler süren kovalamacanın ardından veteriner hekimin sakinleştirici iğnesiyle yakalandı.

İnebolu ilçesi İkiçay mevkiinde kurulan kurban pazarında bulunan bir dana, sahibinin elinden kaçarak pazardan uzaklaştı. Şehit Rahmi Yılmazer Caddesi üzerinden ilçe merkezine doğru koşan kurbanlık dana, sürücülere ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Cadde üzerinde kendisini yakalamaya çalışan vatandaşlara da saldıran dana, ilçede hareketliliğe neden oldu. Otobüs Terminali’ne kadar kaçan hayvan, burada ekipler tarafından kontrol altına alınmaya çalışıldı. Kurbanlık dana, veteriner hekimin yaptığı sakinleştirici iğnenin ardından etkisiz hale getirildi. Ekiplerin ve vatandaşların yardımıyla yeniden kurban pazarına getirilen dana, sahibine teslim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin