Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Mayıs, 2015 08:11 tarihinde yayınlandı
0

EĞİTİM BİR-SEN, Kastamonu’da Yetkili Sendika Oldu

KASTAMONU ’da faaliyet yürüten eğitim sendikaları arasında Eğitim-Bir-Sen, bin 742 üyesiyle yetkili sendika oldu.
Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, sendikalarında bulunan bin 742 üyeyle 2015 yılında sendikalar arasında Kastamonu’da yetkili sendika olduklarını söyledi.
Yaptıkları çalışmalar neticesinde üye sayılarının 2 bine yaklaştığını belirten Sancaktaroğlu, “Sendikamızı yetkili yapan üyelerimize, işyeri temsilcilerimize ve teşkilatlarımıza teşekkür ederiz.
Yetkinin hayırlı olmasını diliyoruz.
Aldığımız bu yetkiyle kamu çalışanlarının ekonomik, özlük, sosyal ve kültürel haklarının iyileştirilmesi için mücadeleye devam edeceğiz. Bunun yanı sıra milletin ve milli iradenin üzerindeki her türlü vesayete karşı çıktık ve karşı çıkmaya devam edeceğiz” dedi.
Eğitim-Bir-Sen’e gösterilen teveccühün altında kalmayıp zirvenin hakkını vereceklerini belirten Sancaktaroğlu, sendikacılığın, haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı hayır diyebilmek ve mücadele etmek olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: “Eğitim Bir-Sen, demokratik iklim ılımanlaştıkça, gücüne güç katmaya devam edecektir.
Eğitim Bir-Sen olarak, gelecek tasavvurumuzda özgür birey, sivil anayasa ve sivil toplumun olduğunu belirtmemiz gerekir”
Sancaktaroğlu, sendika olarak sivil anayasa talebinin hayata geçirilmesi için de gayret göstereceklerini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kelkit cayi tasti agaclik alan nehre donustu seralar sular altinda kaldi Uar9EeBi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Kelkit çayı taştı, ağaçlık alan nehre dönüştü, seralar sular altında kaldı

Tokat’ın Niksar ilçesinde debisi yükselen Kelkit Çayı’nın yön değiştirmesi sonucu yolun bir kısmı nehre kayarken ağaçlar suya kapıldı. Erbaa ilçesinde ise bazı seralar sular altında kaldı.

Son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Kelkit çayı, Niksar ilçesine bağlı Kumçiftlik Mahallesi’nde taşkın tehlikesini beraberinde getirdi. Suyun yön değiştirmesiyle birlikte çay kenarında bulunan yolda çökmeler oldu. Kıyıda bulunan ağaçlar ise köklerinden sökülerek suya kapıldı. Bölgedeki çökme ve ağaçların sürüklenme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Mahalle sakinlerinden Erhan Şahin, gece boyunca bölgede nöbet tuttuklarını belirterek; “Burada ikamet ediyorum. Sabaha kadar burada nöbet bekledim. Dört ağaç birden kayarak ırmağa aktı gitti” dedi.

Öte yandan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde de taşkından tarım alanları etkilendi. İlçedeki bazı seraların su altında kaldığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin