Eğitim Araştırmada Hastanesinde 2023 Yılı Değerlendirildi
Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2023 Yılı Değerlendirme Toplantısı yapıldı.
Hastane Başhekimi Doç. Erkan Doğan Sağlık, Bakanlığının verimlilik kriterleri doğrultusunda 2023 yılı dönemine ait tıbbi, idari ve mali konularda değerlendirmelerde bulunarak sağlık tesisi faaliyetleri hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.
Toplantıya¸ Karabük İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Bekir Poçan, Destek Hizmetleri Başkanı Yüksel Korkut, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Turhan Sarıcı, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Mustafa Mızrak, Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Hakkı Yıldız ile Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi yöneticileri katıldı. Toplantı sonrası Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi yataklı servisleri ve polikliniklerini ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara hastalara geçmiş olsun dileklerini iletti, yeni başlayan hekimlere görevlerinde başarılar diledi, ayrıca vatandaşların da görüş ve önerilerini dinledi. (Ramazan Öztürk)
Prof. Dr. Alptekin Sökmen, meslektaşları ve öğrencileri tarafından anıldı
Geçirdiği rahatsızlık sebebiyle geçen yıl hayatını kaybeden Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin eski dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, öğrencileri ve meslektaşları tarafından anıldı.
Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi eski dekanıyken, 15 Kasım 2025 tarihinde rahatsızlığı sebebiyle hayatını kaybeden Prof. Dr. Alptekin Sökmen için Kastamonu Üniversitesi’nde anma programı düzenlendi. Sökmen’in vefatının birinci yıldönümü hasebiyle düzenlenen anma programı, Merkez Kütüphanesinde gerçekleştirildi. Programa akademisyenler, Sökmen’in arkadaşları ve öğrenciler katıldı. Programda, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin, Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Coğrafya Kısmı Lideri Prof. Dr. Ekrem Mutlu, Kastamonu Üniversitesi öğretim görevlilerinden Hikmet Haberal ve Küre Ersizlerdere Ekoturizm Derneği Başkanı Mustafa Çağır, Sökmen’in akademik çalışmalarını, hayatını ve birlikte yaşadıkları anılarını anlattı.
Programda konuşan Coğrafya Kısmı Lideri Prof. Dr. Ekrem Mutlu, Prof. Dr. Alptekin Sökmen’in bilim dünyası için değerli bir paha olduğunu kaydederek, "Onun kıymetlerini, prensiplerini ve bilimsel mirasını gelecek jenerasyonlara aktarmak hepimiz için hem bir vazife hem de derin bir vefa borcudur"dedi.
Hikmet Haberal da Prof. Dr. Alptekin Sökmen’in kendisinin akademik hayatına değerli katkılar kattığını ve kendisinin birinci hocası olduğunu lisana getirdi. Gazi Üniversitesi’ne yüksek lisansa kabul edilmesinin Sökmen’in dayanağıyla olduğunu belirten Haberal, Sökmen’in mesleği boyunca kendisini desteklediğini ve ağabey-kardeş olduklarını vurguladı.
Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin de Prof. Dr. Alptekin Sökmen ile çalışma arkadaşlığı periyoduna ait anılarını iştirakçilerle paylaştı. Çetin, Sökmen’in ülkesine gönülden bağlı, çalışkan bir akademisyen olduğunu söyledi.
Küre Ersizlerdere Ekoturizm Derneği Başkanı Mustafa Çağır da Prof. Dr. Alptekin Sökmen’i Kastamonu’ya büyük bir sevgi ve sahiplenmeyle hizmet ettiğini belirterek, "Vefatından üç gün evvel birlikte bir cenazeye gittik, kaymakamlıktan mescide kadar kol kola yürüyüp ayak üstü sohbet ettik. Kastamonu’ya Kastamonululardan daha fazla sahip çıkan biriydi" sözlerini kullandı.