Eğitim Araştırma Hastanesi'ne Kritik Bakım Ünitesi Yapılıyor - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
66ebe25ebfc2a jpg
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
19 Eylül, 2024 11:36 tarihinde yayınlandı
0
0

Eğitim Araştırma Hastanesi’ne Kritik Bakım Ünitesi Yapılıyor

Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi’nin Acil Servisine 8 yatak kapasiteli Kritik Yoğun Bakım Ünitesinin yapım çalışmalarına başlandı.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Erkan Doğan, ünitenin yakın zamanda vatandaşlara hizmet vermeye başlayacağını belirterek, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde vatandaşlara daha kaliteli hizmet verebilmek, verilen sağlık hizmetine ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla acil servis içerisinde başlatılan tadilat ve düzenlemelerin  kademeli olarak devam ettiğini söyledi.

Çocuk ve Erişkin Gözlem Alanlarında yapılan yenileme çalışmalarının yanı sıra, Çocuk Acil Polikliniği,  Kadın Doğum Acil Polikliniği, Bebek Bakım Odası, Bebek Emzirme Odası için yapılan fiziki düzenleme ve tadilatların tamamlanarak hizmet alındığını ifade eden Başhekim Doğan;  “Bu hizmetlere ilaveten Acil Servis içerisinde bulunan bay ve bayan tuvaletlerinde başlattığımız yenileme ve tadilat çalışmalarımız tamamlanarak  kullanıma açıldı. Ayrıca, daha etkin ve verimli sağlık hizmeti sunabilmek adına, hastaların takip ve tedavileri süreçleri için acil servis bünyesinde 8 yatak kapasitesine sahip olacak “kritik bakım ünitesi” yakın zamanda vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacaktır” dedi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonu universitesinde kanser farkindaligi egitimi mlVVsyub
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi’nde kanser farkındalığı eğitimi

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen eğitimde kanserle ilgili önemli bilgiler verildi.

Kastamonu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Osman Karacan’ın danışmanlığında, 2. sınıf öğrencileri Esra Ceren Mahmutoğlu, Nihal Bostan ve Feyzanur Ekinci tarafından hazırlanan sosyal sorumluluk projesi kapsamında, kanser konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim düzenlendi. Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Merkez Toplum Sağlığı Merkezi personellerinden Dr. Melike Nurdan Ünal tarafından verilen eğitimde katılımcılara, kanserin dünyada ve Türkiye’de görülme sıklığı, korunma yöntemleri, erken teşhisin önemi, kendi kendine meme muayenesi ve tarama programları hakkında kapsamlı bilgiler aktarıldı.

Etkinlikte konuşan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Kenan Gül dei kanserin önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu vurgulayarak, erken teşhis ve farkındalığın bu mücadelede hayati bir rol oynadığını ifade etti.

Etkinlik sonunda katılımcılara bilgilendirici broşürler katılımcılara dağıtıldı. Program, Dr. Melike Nurdan Ünal’a Prof. Dr. Serdar Kenan Gül tarafından teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin