Efteni Gölü’nün yüzeyi temizleniyor - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:21
Güneş 06:47
Öğle 13:02
İkindi 16:26
Akşam 19:08
Yatsı 20:28
İmsaka son --:--
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Ocak, 2024 20:12 tarihinde yayınlandı
0
0

Efteni Gölü’nün yüzeyi temizleniyor

Adını Bizans prensesinden alan Efteni Gölü’nde göl yüzeyinin temizleme çalışmalarına başlandı.

Düzce’nin en değerli turistik alanlarından birisi olan ve adını Bizans prensesinden alan Efteni Gölü’nde son zamanlarda oluşan sazlıkların çoğalması sebebi ile turistik değer kaybı yaşanmaya başlamıştı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü bu konuda yaptığı çalışmalar ile birlikte göl yüzeyinin temizlenme çalışmalarını başlattı. Efteni Gölü Yaban Hayati Geliştirme Sahası ve Sulak alanının iskele mevkiinde yapılacak olan temizleme çalışmalarında gölün devamlılığı ve rehabilitasyonu sağlanarak gölün sahip olduğu biyoçeşitliliğin korunması, sürdürülmesi ve alana gelen ziyaretçiler tarafından kuş gözlemi ile sportif amaçlı olta balıkçılığının sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi planlıyor.
İskele etrafında sınırlı bir alanda göl yüzeyini kaplayan sazlık ve diğer sucul bitkilerin kontrollü bir şekilde temizlenme çalışmalarının bir ay boyunca devam etmesi planlanıyor.
(EB-ALI-

Bizi sosyal medyadan takip edin
orduda iki ayri trafik kazasinda 12 kisi yaralandi Os9g4nmZ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mart, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Ordu’da iki ayrı trafik kazasında 12 kişi yaralandı

Ordu’nun Ünye ve Çaybaşı ilçelerinde meydana gelen iki ayrı trafik kazasında toplam 12 kişi yaralandı.

Ünye’nin Nadırlı Mahallesi mevkiinde meydana gelen ilk kazada, Tekkiraz istikametine seyir halinde olan ve içinde bir ailenin bulunduğu hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıktı. Metrelerce yükseklikteki uçuruma yuvarlanan araç, fındık bahçesindeki ağaçlara çarparak durabildi. Olay yerine sevk edilen Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin çalışmasıyla hurdaya dönen araçtan çıkarılan sürücüyle beraber toplam 4 kişi, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

Diğer kaza ise Çaybaşı ilçesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Sarıcaerik Mahallesi’nde 55 GU 794 plakalı otomobil ile 34 BGV 018 plakalı otomobil kafa kafaya çarpıştı. Çarpışma sonucu her iki araçta bulunan toplam 8 kişi yaralandı. İtfaiye ekiplerinin araç içinden kurtardığı yaralılar, ambulanslarla Ünye Devlet Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alındı. Çaybaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kaza bölgesinde güvenlik önlemleri alarak trafiği kontrollü sağladı.

Kazalarla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin