Reklam
Reklam
efsane vali yazicioglunun da gorev yaptigi tarihi valilik binasinin yikimi tokat esnafini zora soktu F81ulWFr
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Kasım, 2024 16:22 tarihinde yayınlandı
0

Efsane Vali Yazıcıoğlu’nun da görev yaptığı tarihi valilik binasının yıkımı Tokat esnafını zora soktu

Tokat’ta tarihi valilik binasının yıkımı sonrası boş kalan alan ve taşınan devlet kurumları, çevredeki esnafı zora soktu.

Tokat’ta Cumhuriyet döneminden bu yana hizmet veren ve merhum efsane Vali Recep Yazıcıoğlu ile 34 valiye ev sahipliği yapan tarihi valilik binası, deprem riski nedeniyle haziran ayında yıkıldı. Dikkatli bir şekilde sökülen bina, kontrollü bir şekilde yıkıldı. Ancak aradan geçen beş aya rağmen, yıkım alanına ne yapılacağı henüz belirlenmedi. Yıkımın ardından bölgedeki 6 devlet kurumunun farklı yerlere taşınması, çevredeki esnafı mağdur etti. İş yapamayan esnaf, valilik binasının yerine yeni bir proje başlatılmasını istiyor.

Bölgede bakkal işleten Okay Dumlupınar, “Eski binayı yıktılar ama yerine bir şey yapılmıyor. İşlerimiz durdu, bir çözüm bekliyoruz” dedi.

Devlet kurumlarının gitmesiyle çarşının bittiğini iddia eden Mustafa Işgın ise “6 devlet kurumunun buradan gitmesi bizi mahvetti. Nüfusudur, tapusudur hepsi buradan gidince mahallenin esnafı olaraktan bitirdi. Biz burada bunun mağduriyetini yaşıyoruz. Ömrümüz burada geçti. 53 yaşındayım kendimi bildim bileli bu mahallede esnafım. Bu mahallede yaşayan insanım. Devlet hastanesinin gitmesi, buranın yıkılması, bu semti mahvetti, bitirdi, öldürdü. Bu semti tamamen bitirdi. Yani bura yapılacak da bir an evvel yapılacaksa yapılsın. Mutlaka hükümet binasının buraya dönmesi lazım. Bu kurumlar burada olmadıktan sonra çarşı bitti. Atıl vaziyette şu rezilliğe baksana gelen geçen ana caddenin üstündeyiz. Herkes birbirine tarif ederken hükümet binası diye tarif ediyor. Hükümet nasıl nere diye soruyor şimdi çocuk. Yani kime, kiminle ne konuşursan hükümet binası nerede? Hükümet binası uçtu” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu iletisim fakultesinde kurmaca film gosterimleri gerceklestirildi FPQ25Bhx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0 0

KBÜ İletişim Fakültesi’nde kurmaca film gösterimleri gerçekleştirildi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesinde düzenlenen etkinlikte, öğrencilerin hazırladığı kurmaca filmler izleyiciyle buluşurken film afişleri de sergilendi.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen “Bitirme Projesi Kurmaca Film Gösterimleri ve Film Afişleri Sergisi”, öğrencilerin yıl boyunca hazırladığı çalışmaları sanatseverlerle buluşturdu.

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan film afişleri sergisinin açılışıyla başlayan programda, Kısa Film Projesi dersi kapsamında Doç. Dr. Burak Türten ve Dr. Öğr. Üyesi Musa Ak danışmanlığında hazırlanan “İstasyon”, “Son Misafir”, “Mektup”, “Mahrumiyet”, “Kerem” ve “Tereddüt” adlı kurmaca filmler gösterildi.

Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Fakülte Dekanı Prof. Dr. Kemal Avcı, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Murat Bulut, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Burak Türten’in yanı sıra öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Prof. Dr. Kemal Avcı, öğrencilerin teorik bilgilerini uygulamayla birleştirmelerinin önemine dikkat çekerek, ortaya çıkan eserlerin fakültenin üretim odaklı eğitim anlayışının somut bir göstergesi olduğunu söyledi.

Gösterimlerin ardından filmler üzerine değerlendirmelerde bulunulurken, öğrencilerin hazırladığı projeler katılımcılardan beğeni topladı.

Karabük’te ve Türkiye’nin farklı şehirlerinde çekilen filmlerin önümüzdeki dönemde çeşitli film festivallerinde Karabük Üniversitesini temsil etmesi hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin