blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
05 Aralık, 2024 12:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Efsane Sendikacı Yarın Anılacak

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Metin Türker için Öğlebeli Mezarlığı’ndaki kabri başında anma programı düzenlenecek.

Eski Hak-İş Genel Sekreteri ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Metin Türker, ölümünün 27. yılında mezarı başında anılacak.

Geçirdiği rahatsızlık sonucu 6 Aralık 1997'de yaşamını yitiren Metin Türker için 6 Aralık Cuma günü  (yarın)  saat 10.00’da Öğlebeli Mahallesi'ndeki anıt mezarında anma programı düzenlenecek

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci,  Metin Türker Karabük Demir Çelik Fabrikaları’nın bacalarının tütmesinin en önemli insanı olduğunu belirterek, yarın saat 10.00’da kabri başında bir anma töreni yapacaklarını ifade etti. Genel Başkan Değirmenci “Ülkemiz işçi hareketinin önderi büyük sendikacı Metin Türker’in ölüm yıldönümü olan 6 Aralık’ta Karabük’te mezarı başında olacağız. O, işçisi için, fabrikasının yaşaması için, hayatını seve seve veren bir insandı. Kardemir kapanırsa beni haddehane meydanında asın diyecek kadar davasına inanan Metin Türker, bugün Karabük Demir Çelik Fabrikaları’nın bacalarının tütmesinin en önemli insanıydı. Sendikacı ünvanı ile dürüstlüğün, doğruluğun yanında olan emeğin güçlü olduğu sendikal anlayışını bizlere emanet eden ve Çelik-İş Sendikası’nın bugünkü düşüncelerini egemen kılan onurlu bir mücadele insanıydı. 12 Eylül darbesi ile bu ülkede işçi hareketinin ve sendikaların prangaya vurulduğu günlerde sivil toplum anlayışını ve işçinin dinamik gücünü Türkiye’de yaşama geçiren, bahar eylemlerini Karabük’ten başlatan ve 12 Eylül’den sonra ilk büyük, haklı işçi direnişini cesaretle uygulayan efsanevi sendikacımız, liderimizdi”  dedi Kur'an-ı Kerim ve duaların okunacağı törene Türker'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Özçelik-İş Sendikası Genel Merkez yöneticileri, Kardemir Anonim Şirketi yönetim kurulu üyeleri, birim müdürleri, sendika üyeleri ve işçilerin katılması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mayıs, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük-Kastamonu Yolunda Otomobil Takla Attı: 4 yaralı

Kastamonu'da virajı alamayan hafif ticari aracın refüje çarptıktan sonra takla attı. Kazada 4 kişi yaralandı.

Kaza, Kastamonu-Karabük karayolu Diphan mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, M.Ç. idaresindeki 57 ABH 622 plakalı Volkswagen marka hafif ticari araç, virajı alamayarak refüje çarptı.

Çarpmanın etkisiyle savrulan araç takla attı. Kazada araçta yolcu olarak bulunan S.Ç., E.K., G.Y. ve S.A. yaralandı.

Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.