Reklam
Reklam
66ea7d5133754 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Eylül, 2024 10:12 tarihinde yayınlandı
0

Eflani’de Yüksek Kesimlerinde Sis Etkili Oldu

Karabük’ün Eflani ilçesinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun sis, özellikle yüksek kesimlerde hayatı olumsuz etkiledi.

İlçede 897 metre rakıma sahip bölgede, görüş mesafesi 10 ila 20 metreye kadar düşerken, Karaevli karayolunda seyahat eden sürücüler oldukça zor anlar yaşadı. Görüşün kısalması nedeniyle araç sürücüleri hızlarını düşürerek ilerlemek zorunda kalırken, kazaların önüne geçebilmek için takip mesafesini koruma konusunda da büyük özen gösterildi. Bölge halkı, bu tür sis olaylarının Eflani’de sıklıkla görüldüğünü belirterek, özellikle sonbahar aylarında sabah saatlerinde yoğun sisin hakim olduğunu ifade etti. Sisli havanın günün ilerleyen saatlerinde etkisini kaybedeceği belirtildi.

Yetkililer ayrıca, sürücülere sabah saatlerinde özellikle dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunarak, sisli havalarda farların açık tutulmasını ve hızın azaltılmasını tavsiye etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kontrolden tarim araci devrildi 5 yarali COfJSTqc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kontrolden tarım aracı devrildi: 5 yaralı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde “patpat” olarak bilinen motorlu tarım aracının devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.

Kaza, saat 12.30 sıralarında Zonguldak’ın Alaplı İlçesi Güzelyalı köyü Kocakum mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre sürücü Metin K., yokuş aşağı indiği sırada vites değiştirmek için aracı boşa alınca direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan patpat devrilirken araçta bulunan Metin K., Emine K., Melek Ö., Ayten Ç. ve Şengül K. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine Alaplı Belediyesi itfaiye ekipleri, çok sayıda sağlık ambulans ekibi ve jandarma sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Kazayı gören Orhan Can yaşananları şöyle anlattı:

“Ben buradan çıkarken benim önüme geldi, çok hızlı geldi. Ben anladım onun ne olduğunu, hemen kendimi sağa attım. Ondan sonra hanım dedi ki patpat devrildi. Hemen koştum aşağıya. Devrilen patpatı müdahale etmeye çalıştık. Kadınları kaldırmaya çalıştık. Abiyi de kurtarmaya çalıştık çünkü ayağı sıkıştı. Sonra sağlık görevlilerini çağırdık” diye konuştu.

Yaşanan kazanın ardından köylerde yaygın olarak kullanılan patpat tipi tarım araçlarının güvenliği yeniden gündeme geldi.

Bizi sosyal medyadan takip edin