Eflani’de Yaz Okulu Heyecanı Devam Ediyor

Yusuf Korkmaz tarafından
15 Temmuz, 2024 12:43 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0
Eflani Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen yaz okulu, Eflani İlçe Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle büyük bir ilgiyle devam ediyor. İki haftalık süreçte öğrenciler, çeşitli etkinliklerle dolu dolu zaman geçiriyor. Program, güne kitap okuma saatiyle başlayarak, Kuran-ı Kerim eğitimleri ve değerler eğitimiyle devam ediyor. Öğrenciler, ebru sanatı ile tanışıp kendi bilekliklerini yapma fırsatı bulurken, Genç Ofis Sinema Salonu'nda film izleyerek keyifli vakit geçiriyorlar. Parmak boyama ve kuru boya çalışmalarıyla da yaratıcılıklarını sergileyen öğrenciler, uçurtma şenliğinde gökyüzüne renkli uçurtmalarını bırakıyorlar. Ayrıca, GSB Yaz Spor Okulları çatısı altında düzenlenen Judo ve Futbol kurslarıyla öğrenciler hem spor yapma hem de yeni beceriler kazanma şansı buluyorlar. Eflani’deki yetkililer, yaz okulu etkinliklerinin hız kesmeden devam edeceğini belirterek, bölgedeki çocukları ve gençleri bu güzel etkinliklere katılmaya davet ediyorlar.

Şehit oğlunu son yolculuğuna uğurlayan baba: “Asker oğlum vatana helal olsun”

Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Şubat, 2025 16:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde şehit düşen Piyade Kontratlı Er Mustafa Uslu’nun naaşı, Çorum’un Bayat ilçesindeki köyünde son seyahatine uğurlandı. Çorum Valisi Ali Çalgan, "Asker oğlum vatana helal olsun" diye bağıran şehit babasını alnından öptü.
Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 20 Şubat Perşembe günü bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada Piyade Kontratlı Er Mustafa Uslu şehit düştü. 24 yaşındaki Şehit Mustafa Uslu’nun cenazesi, dün gece saatlerine askeri uçakla Merzifon Havalimanı’na getirildi. Ailesi ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Mustafa Uslu’nun naaşı, daha sonra merasim için memleketi Bayat ilçesine bağlı Çukuröz köyüne getirildi. Helallik istenmesinin akabinde Şehit Mustafa Uslu için merasim düzenlendi. Öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının akabinde Şehit Mustafa Uslu’nun cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.

Vali, "Vatana helal olsun" diyen babayı alnından öptü
Bekar olduğu öğrenilen Mustafa Uslu’nun kardeşleri, Recep, Ramazan, Döndü ve Fatma Uslu ile annesi Keziban Uslu, babası Sadık Uslu ve aile yakınları tabutun başında gözyaşı döktü. Şehit Mustafa Uslu’nun babası Sadık Uslu ise gözyaşı dökerken, "Asker oğlum vatana helal olsun" diyerek bağırdı. Zahmetle yürüyen baba Sadık Uslu’nun yanına gelen Çorum Valisi Ali Çalgan, kendisini alnından öptü.

Mevzisini son ana kadar terk etmemiş
Öte yandan, İHA muhabirinin ulaştığı bilgilere nazaran, Piyade Kontratlı Er Mustafa Uslu’nun Pençe-Kilit operasyonu alanındaki üs bölgesine sızmaya çalışan teröristler ile sis sebebiyle 5 metreye kadar düşen görüş aralığına karşın mevzisini terk etmeyerek son ana kadar çatıştığı öğrenildi. Mehmetçik tarafından, saldırıyı gerçekleştirdiği bedellendirilen 3 teröristin ise olaydan kısa mühlet sonra kaçmaya çalışırken etkisiz hale getirildiği ve Uslu’nun kanının yerde bırakılmadığı bilgisine ulaşıldı.
Cenaze merasimine Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, Çorum Valisi Ali Çalgan, AK Parti Çorum Milletvekilleri Oğuzhan Kaya ve Yusuf Ahlatçı, Çorum Belediye Başkanı Halil ibrahim Aşgın, askeri erkan, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.