karabuk
İmsak 06:00
Güneş 07:25
Öğle 13:08
İkindi 16:09
Akşam 18:41
Yatsı 20:00
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2025 00:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Eflani’de unutulmaya yüz tutmuş esnaf duası geleneği yeniden başlatıldı

Karabük’ün Eflani ilçesinde yıllardır yapılmayan ve unutulmaya yüz tutmuş esnaf duası geleneği, tekrar başladı.
İlçe merkezinde kurulan pazar alanında toplanan esnaf, Merkez Camii İmamı Tahir Köse öncülüğünde dua etti.
AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin ve İlçe Kaymakamı Ömer Bolat’ta esnaf duasına katıldı. Dua merasimi sonrası kısa bir konuşma yapan Cem Şahin, yıllardır yapılmayan bir geleneğin tekrar başlamasından ötürü duyduğu memnuniyeti lisana getirdi.
Esnafa bol yararlar dileyen Şahin, "Ahilik kültürü, kardeşlik, dayanışma ve helal karın rehberi olan kadim bir mirasımızdır. Esnaf duası, bu kültürün temel taşlarından biri olarak toplumsal birlikteliğimizin, ahlaki kıymetlerimizin ve ticari dürüstlüğümüzün simgesidir. Rahmetin, helal çıkarın ve hayır dualarının buluştuğu bu kutlu geleneğin yine canlandırılmasından büyük bir memnunluk duyuyoruz. Rabbim, esnafımızın yararını bereketli, gönlünü huzurlu eylesin. Birlik ve beraberlik içinde birçok hoş geleneğimizi yaşatmaya devam edeceğiz." diye konuştu.
Kaymakam Ömer Bulut da konuşmasında, esnaf duasının rahmetine ve geleneğin sürdürülmesinin değerine değindi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Şubat, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bartın’da Menopoz Merkezleri hayata geçirildi

Bartın’da kadınların yaşamlarının parçası olan menopoz ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda ilde menopoz eğitim merkezleri faaliyete geçirildi.
Kadınların ortalama 45-55 yaşları arasında gerek fiziksel gerek ruhsal durumlarını etkileyen menopoza verilen önem gün geçtikçe artıyor. Bu konuyla ilgili Bartın’da yaşayan kadınların bilinçlendirilmesi amacıyla "Menopoz Eğitimleri" hayata geçirildi. İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Sağlıklı Hayat Merkezleri’nde konuya ilişkin program ve eğitimler verilmeye başlandı. Dr. Doğa Hızoğlu Karaköy Sağlık Merkezi’ne bilgi almak isteyen kadınlara menopoz sürecine ilişkin ayrıntıları anlattı. İl Sağlık Müdürlüğü kadınlar eğitime davet etti. Müdürlük tarafından yapılan davette, "Yaşamın doğal süreci olan menopozun daha sağlıklı ve konforlu geçirmek isteyen tüm kadınları Menopoz Okulları’mıza davet ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin