Eflani'de Kurbanlıklar Pazara İndi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Haziran, 2022 13:14 tarihinde yayınlandı
0
0

Eflani’de Kurbanlıklar Pazara İndi

Eflani İlçesinde Kurbanlık hayvanlar Küçük Sanayi Sitesinin yanında oluşturulan  kurban pazarında yerini almaya başladı.  Geçen haftaya göre daha fazla hayvan pazarda yerini alırken, yoğunluğun önümüzde ki haftalarda artacağı ve alım satımın o dönemde olacağı belirtiliyor.

Daha çok meraklıların yer aldığı pazarda kurbanlıktan çok insan  yoğunluğu oluşurken,  kurbanlık fiyatları da hemen hemen şekillenmeye başladı. Büyükbaş hayvanlarda kilo fiyatı küçüklerde 110 TL civarında seyrederken, kilosu ağır olan büyükbaş hayvanlarda ise kilo fiyatı 100 TL civarında. Küçükbaş hayvanlarda  ise fiyatlar 2000 ile 2500 TL civarında seyrediyor.  (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda 3 puduhepa kadin kultur festivali basladi 885H54F8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mart, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da 3. Puduhepa Kadın Kültür Festivali başladı

Çorum’da bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Hitit İmparatorluğu’nun güçlü kadın figürlerinden Puduhepa adına gerçekleştirilen kültür festivali yoğun katılımla başladı. Kortej yürüyüşü ve sahne gösterileriyle devam eden program, katılımcılardan ilgi gördü.

Çorum Belediyesi tarafından organize edilen festival için Hürriyet Meydanı’nda toplanan kadınlar, belediye bandosu eşliğinde Bedesten’e kadar yürüdü. Festivalde sahne alan halk oyunları ekibi, sergilediği gösteriyle izleyicilerden beğeni topladı. Kadınların toplumsal hayattaki yerini anlatan koreografi de katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı. Programda konuşan Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, kadınların kültürü geleceğe taşıyan en önemli unsur olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin toplumsal farkındalığa katkı sağladığını ifade etti.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise festivalin daha geniş kapsamlı hale getirildiğini belirterek, “Bu yıl daha neşeli yapıyoruz. Daha fazla etkinlikle yapıyoruz. Allah’ın izni ile kadının gücünü, kadının enerjisini tüm şehre yansıtacağız. Bundan sonra da geleneksel hale gelecek ve devam edecek” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin