Eflani’de Kış Mevsimi Trafik Tedbirleri Toplantısı Yapıldı - Karabük Haber Postası
673f161055409
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Kasım, 2024 14:14 tarihinde yayınlandı
0
0

Eflani’de Kış Mevsimi Trafik Tedbirleri Toplantısı Yapıldı

Eflani İlçesinde kış mevsiminin getirebileceği olumsuzluklara karşı alınacak önlemler ve koordinasyonun sağlanması amacıyla toplantı düzenlendi.

İlçe Kaymakamı Ömer Bulut’un Başkanlık yaptığı toplantıya Belediye Başkanı Hüsnü Akın ile ilgili kurum amirleri katıldı.

Toplantıda, ilçede kış öncesi ve kış boyunca yaşanabilecek sorunların önüne geçmek için alınacak tedbirler masaya yatırıldı. Özellikle trafik akışının güvenli bir şekilde sağlanması, eğitim – öğretim faaliyetlerinin kesintisiz sürmesi ve sağlık hizmetlerinde aksama yaşanmaması adına yapılması gereken çalışmalar detaylı bir şekilde ele alındı.

Kaymakam Ömer Bulut, toplantıda yaptığı konuşmada, önceki yıllarda yaşanan olayların analiz edildiğini ve bu doğrultuda önlemlerin belirlendiğini ifade etti.

Toplantıda, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle risk oluşturabilecek ulaşım güzergahları, altyapı tesisleri ve yerleşim alanları gibi hassas noktaların tespit edilerek özel tedbirlerin uygulanacağı belirtildi.

Kurumlar arası iş birliğinin önemine de dikkat çekilen toplantıda; kar küreme ve tuzlama çalışmalarından araçların kış lastiği kullanımına kadar birçok konuda bilgilendirmelerde bulunuldu.  Ayrıca, vatandaşlara da kış koşullarında trafik güvenliği için uyarılarda bulunulacağı açıklandı. Toplantının sonunda, ilgili kurumlar arasında koordinasyonun artırılması ve alınan kararların titizlikle uygulanması kararlaştırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
basin karti12
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
03 Nisan, 2026 17:12 tarihinde yayınlandı
0
0

Basın Kartı Resmi Kimliktir: Çiftçi’den Kolluk Kuvvetlerine Net Talimat

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, basın kartının resmi kimlik niteliğine ilişkin önemli bir açıklamada bulunarak, kolluk kuvvetlerine yönelik dikkat çeken bir talimat verdi.

Bakan Çiftçi, basın kartının yalnızca mesleki bir belge değil, aynı zamanda resmi kimlik belgesi olduğunu vurgulayarak, gazetecilerin görevlerini yerine getirirken herhangi bir mağduriyet yaşamaması gerektiğinin altını çizdi.

Basın Kartı Resmi Kimlik Statüsünde

Açıklamada, basın kartının gazetecilere mesleki faaliyetlerini yürütürken çeşitli yetki ve kolaylıklar sağladığı belirtilirken, bu kartların Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından verildiği ifade edildi.

13 Ekim 2022 tarihinde Basın Kanunu kapsamında yapılan düzenlemeyle birlikte basın kartının “resmi nitelikte bir kimlik belgesi” olduğunun açıkça hükme bağlandığı hatırlatıldı.

Tüm Kurumlar Tarafından Geçerli

Basın Kartı Yönetmeliği’ne de dikkat çekilen açıklamada, basın kartlarının tüm resmi ve özel kuruluşlar tarafından kabul edilmesi gereken bir kimlik belgesi olduğu vurgulandı.

Bu kapsamda basın kartlarının kimlik tespiti süreçlerinde resmi kimlik olarak kullanılabileceği ifade edildi.

Kolluk Kuvvetlerine Açık Talimat

Bakan Çiftçi, usulüne uygun şekilde düzenlenmiş basın kartını ibraz eden kişilerden kolluk birimleri tarafından ayrıca bir kimlik belgesi talep edilmemesi gerektiğini belirtti.

Açıklama, sahada görev yapan gazeteciler açısından önemli bir güvence olarak değerlendirilirken, basın özgürlüğü ve kamusal denetim açısından da kritik bir adım olarak yorumlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin