blank
Berkay Doğan tarafından
02 Aralık, 2024 12:55 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Eflani’de Kış Lastiği Denetimleri Başladı

Karabük'ün Eflani ilçesinde, kış mevsiminin etkisini göstermesiyle birlikte jandarma ekipleri kış lastiği denetimlerini artırdı. 1 Aralık itibarıyla yürürlüğe giren kış lastiği zorunluluğu kapsamında yapılan denetimlerde, araçların lastikleri kontrol ediliyor.

Sürüş güvenliğini artırmayı amaçlayan denetimlerde, özellikle ticari araçlar ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan araçlar dikkatle inceleniyor. Kış lastikleri, 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda daha iyi yol tutuşu ve fren mesafesi sağladığı için kazaların önüne geçiyor. Eksiklik tespit edilen araç sahiplerine cezai işlem uygulanırken, sürücüler kış lastiğinin önemi hakkında bilgilendiriliyor.
 
Karayollarında yolcu ve eşya taşımacılığında kullanılan ticari taşıtlardaki kış lastiğinin zorunluluğu 4 ay sürecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın düzenlemeleri kapsamında 1 Aralık ile 1 Nisan arasında tüm ticari araçlarda kış lastiği kullanımı zorunluluğu bulunuyor. 


Zorunlu olduğu halde araçlarına kış lastiği taktırmayan işletmelere 2024 yılı için 4 bin 69 lira para cezası uygulanacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da yılkı atları D-100’e indi: Orta refüjde otladılar

Bolu’da doğal yaşam alanlarından inen yılkı atları, uluslararası geçiş güzergahı olan D-100 kara yolunda görüntülendi. Paşaköy Mahallesi mevkiinde yolun orta refüjüne çıkan atlar, akan trafiğe aldırış etmeden otladı.
Olay, öğle saatlerinde D-100 kara yolunun Paşaköy Mahallesi kesiminde meydana geldi. Şehir merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki At Yaylası bölgesinde yaşayan yılkı atları, kente kadar indi. Araç trafiğinin yoğun olduğu D-100 kara yoluna çıkan atlar, sürücülerin ilginç bakışları arasında yolun ortasındaki refüje geçti.
Refüjdeki çimleri yiyerek karınlarını doyuran atlar, zaman zaman yola yaklaşarak trafikte tehlike oluşturdu. Güzergahı kullanan sürücüler, atlara çarpmamak için hızlarını düşürerek kontrollü şekilde ilerledi. Bir süre orta refüjde otlayan atlar, daha sonra bölgeden uzaklaşarak gözden kayboldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin